Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Elimizde, ülkemizde en çok sevilen bluetooth kulaklıkların bazılarını üreten JBL markasının en yeni modellerinden biri, JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık multiconnect özellikli kablosuz kulaklık var.
JBL Tune 560BT'yi, başka bir ismiyle T560BT, yakın zamanda sizler için incelemiştik. Modelin aslında T500BT ile pek benzer olduğunu, burada aslında sadece bir isim değişikliğine gidildiğini de vurgulamıştık. Bugün durum böyle değil.
JBL Tune 510BT, Tune 560BT ve 500BT üzerine konulan gerçek bir yükseltme! Bu kulaklık fiyat / performans JBL bluetooth kulaklıkları beğenen kullanıcıların deneyimlerini bir üst seviyeye çıkartıyor.
JBL T serisi isminde ki "T" harfi, aslında "Tune" kelimesinin kısaltması. Markanın kulak üstü kulaklık modelleri, bir kaç seriye bölünmüş durumda. Her seri içerisinde, her bütçeye yönelik birçok seçenek bulunuyor.
Bu seriler:
· C Serisi
· E Serisi
· Everest Serisi
· Club Serisi
· JR Serisi
· Live Serisi
· Tune Serisi(Tune 510BT Burada)
· ve Tour Serisi şeklinde sıralanabilir.
JJBL Tune serisi modelleri arasında ise;
· Tune 500(Daha önce incelemiştik, buraya tıklayarak inceleme yazımıza gidebilirsiniz)
· Tune 450BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 460BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 500BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 510BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık
· Tune 660NC Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 700BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 710BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 750BTNC Bluetooth Anc kulak üstü kulaklık
· Tune 760NC Bluetooth Anc kulak üstü kulaklık
Tune serisi, ülkemizde ve dünyada en çok tercih edildiğini gördüğümüz JBL bluetooth kulaklıkların başında geliyor.
Bunun sebeplerin başında muhakkak bu bluetooth kulaklıkların malzeme kalitesi, bağlantı performansları, konforları ve makul seviyedeki sonik performansları ile fiyat/performans kavramının altını doldurabiliyor oldukları gerçeği gelse de, ortada büyük bir hype olduğu da gözden kaçmıyor.
Hadi detaylara bakalım.
JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık , kardeşi T560BT ile tasarımsal açıdan neredeyse birebir aynı özelliklere sahip bir kulaklık, USB-C portu dışında.
Sunum
JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık; sade, amacına uygun ve kaliteli bir kutu içerisinden çıkıyor.
Kutunun İçinden Çıkanlar:
JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, siyah, pembe, beyaz ve mavi renk seçeneklerine sahip olarak bizlere sunuluyor. İncelemek için elimizde bulundurduğumuz model pembe renkte.
Sadece 160 Gram ağırlıyla, kardeşi T560BT’den 5 gram daha ağır olan JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, çok hafif sınıfta yer alıyor. Yine atlanır yapısı, aynı zamanda Tune 510BT’nin taşınabilirliğini arttıran başka bir unsur.
JBL Tune 510BT vs JBL Tune 560BT kulaklıklarını tüm özellikleri ile karşılatır, kararını ver. Ses testleri ile tonal karakterini öğren
Kabin bir çok açıda hareket edebilen ve dönebilen yapıda.
Kabinin iç kısmında yer alan, büyük bir alana yayılmış "L" ve "R" harfleri, kolaylıkla göze çarparak, simetrik yapıdaki bu kulaklığı kafanıza takmaya hazırlanırken hızlıca sağ-sol ayrımı yapmanızı sağlayan güzel bir özellik.
Kabinlerin dış tarafa bakan yüzeylerinde yer alan parlak JBL logoları; gövde üzerinde ki başka bir dizayn elementi.
Kulaklığın üzerinde bulunan tuşlar ile ses yüksekliğini ayarlayabiliyor, müziğimizi durudup-başlatabiliyor ve parçalar arasında geçiş yapabiliyoruz. Yine, tabii ki JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklıkğı güç tuşu üzerinden kapatıp açabilmek mümkün.
JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, ince ve orta sınıf bir plastik malzeme kullanılarak üretilmiş. Dokunduğumuzda çok sağlam ve dayanıklı gibi kelimeler kullanmamızı sağlayacak bir hissiyatı olmamasıyla birlikte, fiyatını göz önünde bulundurduğumuzda bu noktada bir şikayetimiz yok.
Bluetooth kulaklık dünyasında JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklıkğın, kendi fiyat skalasında sayısız rakibi var. Anker Q10, malzeme kalitesi kriteri söz konusu olduğunda, JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklıkdan daha iyi olacağını düşündüğümüz bir bluetooth kulaklık hatırlamaya çalışırken aklımıza gelen ilk model.
Kulaklığın kafa bandı yükseliği ayarlama mekanizmasını oynatırken, kabini hareket ettirirken ve katlarken herhangi bir çıtırdama ya da güvensizlik verici bir durumla karşılaşmadık. Bu anlamda oldukça pürüzsüz bir deneyim yaşatabiliyor.
Yastıkların malzeme kalitesi, ciltle pek uyumlu olmayan materyal yapısı dışında(buraya konfor kriteri altında daha detaylı değineceğiz) kötü sayılmaz. Yinede, benzer fiyat etiketine sahip bluetooth kulaklıklar arasında çok daha iyi kaliteli yastıklara sahip modeller kullandık.
160 Gram ağırlık, içerisinde bir çok elektronik, batarya, tuş ve bağlantı noktası gibi elementler barındıran bir kablosuz kulaklık sistemine göre; oldukça hafif sınıfta sayabileceğimiz bir değer.
Kulaklığın kafayı yatay düzlemde sıkıştırma kuvveti pek hafif olmasa da(bu özellik, kulaklığın kafada daha sabit kalmasını sağlayan bir unsur olduğundan tercih ediyor da olabilirsiniz) bu denli hafiflik, içi yarı hafızalı sünger dolu yumuşak yastıklar ve kafa bandı altında bulunan destek yastığı; JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık gibi bir bluetooth kulaklığa yeterince konforlu hükmünü verebilmemiz için yeterli argümanlar sunuyor.
Tek sorun, yastıklarda ki kaplama materyalinin seçimi. JBL Tune serisinin bir çok modelinde aynı durum söz konusu. Burada ki suni deri padler, poşet hissiyatı uyandıran, ciltle uyumlu olmayan ve pek terleten yapıdalar. Bu da konforu etkileyen faktörlerin başında gelmekte…
Spor salonunuzda bu modeli her ne kadar çok kullanan arkadaşınız olduğunu bilsek te, biz JBL Tune 510BT ile spor yapabildiğimizi hayal edemiyoruz.
JBL Tune 510BT, aktif gürültü engelleme özelliğine sahip bir bluetooth kulaklık değil.
ANC, yani "Aktif Gürültü Engelleme" özelliği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayarak sizler için kaleme aldığımız bilgilendirici içeriğe göz atabilirsiniz.
Pasif gürültü engelleme özelliği, bir teknoloji değil. Çoğu ANC olmayan kulaklığın pasif gürültü engelleme teknolojisine sahip olduğu öne sürülerek bazen markalar kendilerini komik duruma düşürebiliyorlar. Arkası açık olmayan tüm kulaklıkların bir seviyeye kadar pasif gürültü engelleme başarımı muhakkak mevcut. T510BT, şüphesiz bunlardan biri.
Kulaklığımız kulak çevreleyenden ziyade, kulak üstünde, kulağın yan taraflarında boşluk kalacak şekilde konumlanan bir kulaklık olduğundan; burada ki pasif izolasyon, umduğunuzdan düşük seviyede etki gösteriyor olabilir. Bu kriterin, kulaklığın fiyat etiketinden bağımsız sonuçlar gösterebileceği tecrübesini aktarmamızla birlikte, T510BT kulaklarınıza takılı haldeyken müzik başladığında, etrafınızı kolay kolay duymayacağınızı da belirtebiliriz. Son olarak, tahmin edebileceğiniz üzere, kulaklık dış tarafa bir miktar ses sızdırması da yapabiliyor.
JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklığın, kardeşi Tune 560BT üzerine, batarya ömrü ve bağlantı kalitesi açısından çok şey ekliyor.
İlk göze çarpan detay, T560BT’nin batarya ömrü 16 saat sürerken, JBL Tune 510BT Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık ile 40 saate kadar müzik dinleme imkanımız var.
USB-C portu üzerinden şarj olan kulaklıkta, 2 saat’de 0’dan – 100’e full dolum dışında 5 dakika şarj ile 2 saat kullanım hızlı şarj özelliği de var.
Tune 510BT, kardeşi Tune 560BT’nin aksine güncel bir bluetooth sürümü kullanıyor. Elimizde ki kulaklık, bluetooth 5.0 altyapısında çalışarak oldukça stabil ve güvenilir bir bağlantı sunmakla kalmıyor, multi-point özelliğini de destekleyerek; aynı anda birden fazla cihaza bağlı kalabilmenize imkan veriyor. Tabii, şaşırmadığımız üzere; T510BT’de standart codecler dışında(SBC ve AAC), premium bir codec ile aktarım yapılmıyor.
Burada aptX türevleri ve LDAC bekleyenleri selamlıyoruz. Bluetooth kulaklıklarda codecler dünyası hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için, bu konu hakkında hazırladığımız bilgilendirici bir yazıya buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.
Markanın "JBL Headphones" isimli bir uygulaması olsada, burada Tune serisi içerisinden sadece yeni "Tune 130NC ve Tune 230NC TWS" modelleri için bazı hizmetler sunuluyor.
Öncelikle, JBL Tune 510BT bluetooth kulaklığın mikrofon performansını, Youtube kanalımızda ki video incelememizi ziyaret ederek kendi kulaklıklarınızla duyabilir, bu teste kendi yorumunuzu katabilirsiniz.
Tune 510BT'nin bir mikrofon sistemine sahip oluşunu her ne kadar değerli bulsak da, bu mikrofonlar super temiz, canlı ve gerçekçi ses alma yeteneğine sahip değiller.
Açıkçası, burada çok da fazla söylenebilecek şey yok. Yeterli, anlaşılabilir bir ses yakalayan bu kapsüller başka bir çok yerde karşılaşabileceğiniz kadar standart.
Bluetooth 5.0; multi-point ve daha hızlı, stabil bağlantı vaad ediyor.
JBL T510BT bağlantı kalitesi ile ilgili ilk farkettiğimiz şey, kulaklığı telefonumuzla eşleştirirken çok daha hızlı bağlantı kurması oldu.
Ek olarak, T560BT’yi birden fazla cihaz ile aynı anda eşleştirerek kullanabilmeniz mümkün. Böylelikle, cep telefonunuzda aramalarınız veya toplantılarınıza bağlı kalırken, ara verdiğinizde bilgisayarınız ile anında çevrimiçi olabilirsiniz.
Tune 510BT; eğlenceli tonal karakter ve ortalama çözünürlük başarımı vaad eden bir kulaklık. 32mm çapındaki bu sürücünün ürettiği enerjik üst frekansları, dolgun ve doygun, gövdeli alt frekanslarla birlikte tam bir “V” karakterli sunum ortaya koyuyor.
Genel kullanıcıya yönelik tonlanmış bu kulaklık, super bir fiyat bandında yakaladığı ses karakteri ile bir çok insanın beğenisini toplayabiliyor.
Aşıraya kaçmayan ama şiddetli olabilen sub-baslar, aynı zamanda derinlere de inebilen yapıda. Mid-Bas bölgesi kulaklığı “boğuk” bir karaktere sokmadan, özellikle erkek vokallere gerekli gövdeyi verebiliyor.
Vokaller ve mid bölgesi genel olarak üst ve alt frekansların enerjisini tam olarak yansıtmayıp bir miktar geri planda kalsada, Hip / Hop, Pop gibi vokalin çoğu zaman ön planda seyretmediği türler için oldukça uyumlu.
Tizler pek enerjik ve kulaklığa canlı bir hissiyat katan, eğlence faktörünü arttıran yapıdalar. Bununla birlikte, bazı şarkılarda, bazı kulaklara bir miktar parlak gelebilecek, keskin bir yapıya bürünebildiklerini de söyleyebiliriz.
Kulaklık tabii uygun fiyat etiketi sayesinde ses kalitesi kriteri altında ki eleştirilerimizden kaçmayı başarıyor. Burada teknik potansiyeli yüksek sürücüler konulup; çözünürlük, detay başarımı gibi kavramlarla birlikte devasa bir sahne altyapısı beklemek hayal ürünü olurdu.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.