Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Kulak Üstü Kulaklık Mı? Yoksa Kulak İçi Kulaklık Mı?

Kulaklık seçerken ilk etapta kendimize sorduğumuz bir kaç soru oluyor genelde. Bu sorular bizim kulaklıktan beklentilerimizi ve ihtiyaçlarımızı giderir cinsten oluyor. Kulaklık seçerken sorulan en önemli sorulardan biri "Kulak üstü kulaklık mı kullanmalıyım? Yoksa kulak içi kulaklık mı kullanmalıyım?" oluyor. Bu sorunun aslında açık bir yanıtı olmasa da kullanıcıların hangi kulaklık türünü ne açıdan seçmeliler sizlere açıklayacağız.

 

Neden Kulak İçi Kulaklık Seçmeliyim?

 

Öncelikle kulaklık seçerken hangi alanlarda kullanıcağınız çok önemli. Örneğin tempolu bir iş hayatınız var ve konum farketmeksizin toplantı halinde olabiliyorsunuz. O zaman sizin çok kaliteli mikrofonlara sahip bir kulak içi kablosuz kulaklığa ihtiyacınız var demektir. Çünkü kulak içi kablosuz kulaklıklar taşıma kolaylığının yanında hafif yapılarından dolayı gün boyu kullanıma el verişli oluyorlar. Özellikle ekosisteminiz dahilinde ise AirPods'lar sizin için bir tercih olabilir. Fakat ekosisteminiz dahilinde değilse daha kaliteli mikrofonlara sahip bağlantı problemi yaşamayacağınız Kulak İçi kablosuz kulaklıklar tercih etmelisiniz. Diyelim ki ben hem müzik dinleyeceğim hem de telefon görüşmesi yapacağım. O zaman durum yine aynı şekilde Kulak içi kulaklıkların sağladığı hafiflikten dolayı bu konforu bırakmak istemeyebilirsiniz. Ya da ben standart müzik dinlemek için kullanıcam diyorsanız da durum bu şekilde oluyor genelde. Tabii kulak üstü kulaklıkları tercih edebilirsiniz fakat günün temposunu kafanızın üzerinde 350-500 gramlık bir teknolojik yapıyla geçirmek bir zaman sonra can sıkıcı olabiliyor. Bu kriterler doğrultusunda sizin kullanım seneryolarınız uyuşuyorsa kulak içi kulaklık seçmenizi öneririz. 

 

Toplantıda Kullanılabilecek Kulak İçi Kulaklık Önerileri

 

EPOS ADAPT PRESENCE Kulak İçi Kablosuz Kulaklık

 

Mükemmel Mikrofon kalitesi ve sağladığı konfor sayesinde her ortamda toplantıya girebilirsiniz.

Apple AirPods Pro 2.Nesil Kulak İçi Kablosuz Kulaklık

 

Sağladığı ANC ve Mükemmel Konforu sayesinde her ortamdan izole olarak gürültü engellemeli mikrofonları sayesinde toplantılarınıza girebilirsiniz

Sennheiser Momentum True Wireless 3 Kulak İçi Kablosuz Kulaklık

 

Kancalı kulak içi tasarımı sayesinde kulaklık düşüyomu diye kontrol etme derdi olmadan ANC ve ENC performansının çok başarılı olduğu hem müzik hem de görüşmelerde kullanabileceğiniz kulaklık modeli.

 

Müzik Dinlemek İçin Kullanabileceğiniz En İyi Kulak İçi Kulaklık Önerileri

 

 

Sennheiser IE 900 Hıgh-End Kulak İçi Kulaklık

 

Hıgh-End kulaklık arasında en iyisi olduğundan kullanıcılar bu kulaklığa hayran kalıyor. 

Sennheiser IE 200 Hıgh-End Kulak İçi Referans Kulaklık

 

IE Serisinin en son çıkan referans kulaklığıdır. Kullanıcılar uygun fiyatı ve sağladığı mükemmel ses performansından oldukça memnun kaldı.

Sennheiser Momentum True Wireless 3 Kulak İçi Kablosuz Kulaklık

Kablosuz bir model olmasına aldanmayın. Sennheiser Momentum True Wireless 3 gerçekten çok iyi bir ses performansına sahip kulak içi kablosuz kulaklık modeli.

 

 

Neden Kulak Üstü Kulaklık Seçmeliyim?

 

Kulak üstü kulaklıkların içerisinde ki sürücüler kulak içi kulaklıklara nazaran daha büyüktür. Bu sayede daha geniş ve temiz müzikler dinleyebiliyorsunuz. Sürücü boyutunun büyüklüğü genelde müzikseverlerin önem verdiği bir kriter oluyor. Bu sayede müzik dinleme zevkleri arttıkça artıyor. Ayrıca kulak üstü kulaklıkların bir artısı olarak görebileceğimiz unsur hem kablolu dinleme yapabildiğimiz modeller olmaları hem de aynı zamanda kablosuz dinleme yapabildiğimiz modellerin piyasada yoğun bir şekilde olması diyebiliriz. Kablolu dinlemenin sağladığı en önemli unsur ise sıfır gecikme ve daha güçlü veri aktarımı ile daha kaliteli ses deneyimi yaşama imkanı yaşatması. Kulak üstü kulaklıklar sağladığı güçlü ANC (Aktif Gürültü Engelleme) özelliği sayesinde seyehatlerde vazgeçilmez oluyorlar. Eğer ki seyahat etmek için kullanacaksanız size kulak üstü kulaklık kullanmanızı öneririz. Eğer ki çok iyi bir ses deneyimi yaşayıp uzun zamanlar geçirmek isterseniz Hi-Fi kulak üstü kulaklık modellerinizde tercih edebilirsiniz. Hi-Fi Kulaklıkların size sağladığı müzik deneyimini, sesler arasında ki uyumu duyup deneyimleyince inanamayacaksınız. Eğer masa başı bir işte çalışıyor ve sürekli telefonla konuşuyorsanız hafifliği ve kaliteli mikrofonlarıyla öne çıkan kulak üstü kulaklık modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu koşullar için önerdiğimiz kulaklık modellerini sizler için listeledik. 

 

Seyahat Ederken Kullanabileceğiniz Kulaklık Önerileri?

 

Sennheiser Momentum 4 Wireless Kablosuz Kulak Üstü Kulaklık

 

Sağladığı ANC ve Ultra hafifliğinin yanında 60 saatlik pil ömrü

Anker Soundcore Life Q35 Kulak Üstü ANC Bluetooth Kulaklık

 

Ergonomik yastıkları ve Gürültü engelleme başarısı bizce seyahat etmek için birebir bir kulaklık.

Bang & Olufsen H95 Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık

ANC performansının yanında şık görünümü ve Premium malzeme kalitesi sayesinde seyahat etmeye oldukça uygun olduğunu düşünüyoruz.

 

Hi-Fi Müzik Dinlemek İçin Kulak Üstü Kulaklık Önerileri? 

 

Focal Bathys Hi-Fi Bluetooth Kulaklık

Türkiye’de ilk kez incelenen Focal Bathys dünyanın ilk kablosuz Hi-Fi kulaklığı olarak ün kazanmıştır. Bizce denenmesi gereken bir kulaklık

Sennheiser HD 600 Hi Fi Kulaklık

1997 yılından bugüne kadar hala kullanılmaya devam eden. Mükemmel Hi-Fi ses kalitesine sahip HD 600.

Focal Radiance High-End Kulak Üstü Kulaklık

Radiance, Bentlly iş birliği ile ortaya çıkmış, tasarımsal bir başyapıt. Bu kulaklık oldukça göze çarpan, süslü bir gövdeye sahip olmasının yanında; sıcacık tonal karakteri ile rahatlatıcı bir teknik performans canavarı.

 

Sonuç olarak, kulaklık seçiminde en önemli etkenlerden biri kişisel ihtiyaçlarınızdır. Eğer konforlu bir deneyim ve kolay taşınabilirlik arıyorsanız, uzun süreli kullanım rahatlığı sunan kulak içi kulaklıkları tercih edebilirsiniz. Eğer ses kalitesi ve daha kapsamlı bir deneyim arıyorsanız, özellikle yüksek kaliteli müzik dinleme deneyimi için kulak üstü kulaklıkları tercih edebilirsiniz. Ayrıca, belirli modeller, özellikle kablosuz kulaklıklar, spor yaparken veya aktif bir yaşam tarzınız varsa ideal olabilir. Sonuçta, seçiminiz ne olursa olsun, ihtiyaçlarınıza ve yaşam tarzınıza en uygun olanı seçmek her zaman en iyisidir. Yani kulak içi ve kulak üstü kulaklıklar arasındaki seçim tamamen sizin kişisel tercihlerinize bağlıdır.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.