Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Ve işte burada. Momentum 3 ile karşı karşıyayız.
Öncelikle şunu söylemekte fayda var ki; Sennheiser Momentum 3'ü, Youtube kanalımızda çok detaylı bir şekilde inceledik. O kadar detaylı bir inceleme oldu ki bu, ANC testleri, rakipleri ile karşılaştırmalı video testleri ve dahası ile, bir rehber konumunda diyebiliriz.
Burada, bir yazılı inceleme ile güzel bir özet geçeceğimizi de düşünüyoruz.
Tam kablosuz kulak içi kulaklık dünyası, inanılmaz bir genişlikte artık. Hangi kulaklığı alacağına karar vermeye çalışan kullanıcı, bir çok seçenek arasında kayboluyor.
Daha iyi ANC performansı, Daha Yüksek Ses Seviyesi, Daha Konforlu Yapısı, Kablosuz Şarj Desteği ve pazarın geri kalanına kıyasla en büyük farkı, iyi ses kalitesi ile bu kulaklık, yolu aydınlatıyor.
Aradığınız şey, saf müzik deneyimi ise, Momentum 3 TWS sizin için bir cevap olabilir.
Sennheiser Müziğe ve Ritme ruhen bağlı olanların duygularına hitap eden ses karakterleri yaratma konusunda onlarca yıldır şov yapıyor.
Bu sefer daha iyi ANC performansı, kablosuz şarj desteği, daha iyi bağlantı kalitesi, suya karşı dayanıklılık ve yeni bir görünüş ile…
Kulaklik.com olarak, ses bizim tutkumuz. Momentum 3 haberlerini almaya başladığımız sıralar, ilk sızıntılarını birlikte, bizimle bu tutkuyu paylaşan ne kadar çok insan olduğunu bir kere daha görmüş olduk.
Markanın yeni amiral gemisi, modern ses teknolojisinin karizmatik yüzü.
Momentum True Wireless 3'ün tasarımı baştan aşağı değişti.
Öncelikle, daha kompakt ve minimalist bir kabin anlayışına doğru evrilen yeni momentum ruhu, bunu 3 farklı renk seçeneği ile sunuyor.
Bunlar:
Sunum
Momentum 3, güzelce tasarlanmış, bol aksesuarlı bir premium sunu ile, kaliteli bir kutu içerisinden çıkıyor.
Kutunun İçerisinden Çıkanlar:
Momentum TW2 ve TW3’ün tasarımına baktığımız zaman, ilk bakışta bu şarj kutuları, dış kutu tasarımları ile birbirlerine oldukça benziyor. İkisi de kanvas kumaş kaplı ve MTW3’ün bir nebze daha küçük olmasıyla birlikte, benzer boyutlarda.
Momentum TW2 de USB-C portu ve LED gösterge kutunun arka tarafında yer alıyordu. Artık ön tarafa taşınan port ve gösterge ile sağlanan en büyük avantaj, tabii yeşil-sarı-kırmızı ışıklar ile pil durumunu temsil eden LED kısmının daha kolay okunabilir olması. Artık durumu kontrol etmek için kutunun arkasını çevirmemize gerek kalmıyor. Kapağı açar açmaz, olan biten karşımızda.
Öte yandan kutuları bir kenara bırakırsak, aslında tasarımdaki en büyük değişikliğin kulaklıkların gövdesinin kendisinde olduğunu gözlemleyebiliriz.
Momentum TW2’de, TW3’e kıyasla tamamen farklı bir dizayn anlayış gözlemliyoruz. Burada ki Sennheiser amblemi, ilk olarak bir parlak metal logo üzerine işlenmiş vaziyette.
Bu, kulaklığın bir premium kulaklık olduğunu gösteren temel imaresiydi ama marka demiş ki, kardeşim, All Black, aslında her türlü tarza uygun bu sportif anlayışı ben daha minimal ama böyle elegant çizgilere sahip, modern çizgilere sahip bir tasarımla yine de yansıtırım; malzeme kalitesini de en üst düzeye çıkarttım mı, bu kulaklığı herkes bir amiral gemisi olarak görür. Görmeye devam eder...
Aslında, biz buna katılıyoruz. Belki ilk bakışta ki yorumlarınız, burada True Wireless Plus'a benzer bir tasarım ortaya çıkmış olacak ama fotoğrafta gözüktüğü gibi de değil. Elinize aldığınız zaman farkedeceğiniz, gerçekten daha rounded, yuvarlanmış köşeler ile ve göze estetik gelen yapısıyla birlikte, bu kulaklık bir amiral gemisi ruhunu yansıtmaya devam ediyor.
Burada ki farklardan, en büyük farklardan bir tanesi ise daha sonra CX Sport modelinde göreceğimiz bu silikon kancanın entegre edilmiş oluşu.
Bahsettiğimiz yeni gelecek modelde bu çok daha agresif olacak, şu an ön sipariş aşamasında olan CX Sport True Wireless sizin bu incelemeyi okuduğunuz zamana göre satışa çıkmış olacak.
Bu kulak kancası hem Momentum 2'den çok daha kompakt ve yuvarlak köşelere sahip olan, zaten kendi kendine bile kulakta daha sabit kalabilen bu kabine eklenmesi ile artık sürtünme maksimuma çıkartılarak herhangi bir Extreme spor aktivitenizde, hareketli yaşantınızda, kulaklığın kulağınızda güvenle kalmasına sebep oluyor.
Momentum TW2, bisiklet sürerken, koşu yaparken, çoğu insana güven vermeyen ergonomiye sahipti. Bu kulaklık, kulakta kilitleniyor.
Bu açıdan, konforun ve tasarımın birbirine bağlantılı buradaki iki avantaj olduğundan bahsedilebilir.
Momentum 3, malzeme kalitesi ile MTW2’den farksız bir konumda.
Bu kulaklıklar sağlam, sert ve üst sınıf bir plastik komposit malzeme kullanılarak üretilmiş; böylelikle hafif ve konforlu bir deneyim garantiye alınmış.
Şarj kutusu, Momentum 2’ye benzer şekilde, kanvas kumaş kaplı. Bu, momentum serisinin, markanın geri kalan aktif true wireless modelleri; CX True Wireless, CX Plus True Wireless ve CX Sport True Wireless modellerine kıyasla bie premium görünüş ve dokunuşa sahip olmasını sağlayan temel unsurlardan.
Kabinin pürüzsüz dokusu, kutunun kapak mekanizması ve slikon uçların oturduğu hazneler, açıkçası kulaklığın her noktası, üstün kalite anlayışını yansıtan cinsten.
Momentum TW3 gövdesi, artık hiç olmadığı kadar kompakt ve ergonomik.
Bunun belki akustik açıdan ses sahnesine yönelik dezavantajına alt başlıklarda değinecek olsak da, kulaklık bu sayede süper konforlu bir yapıya evrilmiş denilebilir.
Artık daha yuvarlatılmış köşeler ve pürüzsüz hatlarıyla kulak içine de daha az temas ediyor bu kulaklık.
Ek olarak, tasarım öğeleri içerisinde bahsettiğimiz yeni kulak kancası ilavesi ile, MTW3 kulak içinde eskisine kıyasla çok daha sabit kalarak, konfor açısından bir avantaja daha ev sahipliği yapmış oluyor.
İzolasyon kriteri, 2 alt başlık altında değerlendirilebilir. Pasif İzolasyon ve Aktif İzolasyon.
Pasif izolasyon, aslında kulaklığın kulak kanalınızın içinde ne denli az boşluk bırakacak şekilde oturduğu, slikon veya köpük uçların kalınlığı, malzemesi ve bunun gibi bir çok parametre eşliğinde sonuçlanır.
Aktif gürültü engelleme ise elektronik bir özelliktir. Bu inovatif özelliği daha detaylıca açtığımız ve sizler için kaleme aldığımız yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aktif gürültü engellemenin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını biraz daha iyi anladığınıza göre, bu kulaklığın ANC performansının oldukça iyi olduğunu söyleyerek bir özet ile bu kriterin altını doldurabiliriz.
Her ne kadar Sony WF-1000XM4 yada bir alt seviyesi Airpods Pro kadar olağan üstü bir performans sergilemese de, Momentum True Wireless 3 sizi dış dünyadan izole edebilir ve müziğiniz ile aranızda hiçbir engel olmadan sizi hayallere daldırtabilir.
Adaptive Gürültü Engelleme Özelliği, aslında kulaklığın çevresel gürültüleri anlık olarak dinleyip, buna göre bir analiz yaparak gürültü engelleme seviyesini optimize ettiği bir akıllı deneyim mekanizması. Her ne kadar dış gürültüye maruz kaldığınız ortamda, çoğunlukla maksimum düzeyde ANC performansını tercih edecek olsanız da, ANC'ye en az ihtiyacınız olduğu senaryolarda, pil ömrünün daha iyi korunması ve daha az iç basınç oluşması sebebi ile ANC'nin optimize edilecek olması, güzel birşey.
Ek olarak, kulaklığın pasif izolasyonu da, özellikle köpük uçlar ile kullanıldığında oldukça etkili olabilecek gibi...
Momentum TW3, bir akıllı kulaklığın sektörde evrildiği son noktayı temsil eden modellerden biri. Belki her açıdan en iyisi değil, fakat kesinlikle en kolay tercihlerden.
Bu kulaklıkta, izolasyon kriteri altında daha iyi açacağımız adaptif gürültü engelleme özelliği, kablosuz şarj desteği, tek kulaklık kullanımı, yüksek çözünürlük destekleyen bazı kodekler, suya karşı dayanıklılık, yakınlık sensörü, akıllı mobil uygulama deneyimi ve dahası mevcut.
Günlük kullanımınız söz konusu olduğunda, Momentum 3’ün açıkçası içinde barındırdığı iletişim, ses ve akıllı teknolojilerin toplamı ile bir şampiyon olduğu özetini geçebiliriz.
Benzer şekilde, 1,5 saatte tam doluma ek olarak; 10 dakika şarjın sağladığı 1 saatlik kullanım süresi, modern teknolojinin hayatı kolaylaştıran avantajları arasında.
Dahası detaylı bakış, inceleme videomuzda!
MTW3, mikrofon performansı ile MTW2'ye kıyasla özellikle gürültü engelleme performansı ile öne çıkıyor.
Youtube da yayınladığımız detaylı inceleme videomuzda bir çok popüler tam kablosuz kulaklığın mikrofon performansını, gürültülü dış ortamda yan yana kıyasladık; dolayısıyla video incelememize göz atarak bu kriter hakkında daha tatmin edici bir karara varabilirsiniz fakat genel yorumumuz, özellikle Airpods Pro'da görebileceğimiz üzere, dış sesleri engelleme performansı arttıkça ses karakteri doğallığının bozulduğu, konuşma tonunun daha robotik bir hale büründüğü yönünde.
Momentum 2 True Wireless de daha doğal fakat dış seslerin konuşmaya daha çok dahil olduğu bir deneyim mevcutken, Momentum 3 True Wireless de daha iyi bir denge kurulmuş gözüküyor.
Momentum 3 Tam Kablosuz Bluetooth Kulaklıklar, en güncel bluetooth sürümü olan Bluetooth 5.2 altyapısında, süper kullanışlı ve nispeten yüksek çözünürlük & düşük gecikme sağlayan kodekler ile bağlantı kuruyor.
Bunlar SBC, AAC, AptX ve AptX Adaptive. Eğer Iphone kullanıcısıysanız, şimdilik AAC kodeğiyle baş başasınız demektir lakin burada Android kullanıcıları AptX Adaptive kodeğinin sefasını sürebilir. Bu güzel.
Kulaklik.com ekibi olarak, şuana kadar bizlere tanıtılmış Sennheiser high-end modellerin çok büyük bir kısmını kullandık.
IE 800, çıktığından beri uzun süre kullandık. IE 800S’e farklı bir açıdan aşık olduk. IE80S’i pek beğenmemiştik...
Sennheiser ilginç bir şey yaptı ve IE 300 ortaya çıkarttı. Ardından IE900 ortaya çıkarttı ve IE600 ortaya çıkarttı. Şimdi bir dakika diyorsunuz, kardeşim aktif kablosuz kulak içi kulaklık anlatıyoruz, dinliyoruz; siz niye bana odyofil kulaklıkları içerisinden girdiniz?
Bizim onları referans almamız, burada aslında doğru bir şey çünkü markalar, ses kalitesi söz konusu olduğunda, en önemli şeylerden bir tanesinin iç akustikle beraber sürücü teknolojisi olduğunu kabul ederler ve asıl sürücü teknolojilerini bu modeller için üretip, o konuda ar-ge yapıp sonra bu aktif modellere, o teknolojileri entegre ederler.
Momentum TW2’yi, tabii ki arada çok büyük bir benzerlik kadar büyük bir farklılık da olsa, IE800S’e benzer gösterirsek, Momentum 3'ü daha çok yine IE600 bile değil, IE300'e örnek gösterebiliriz. Ses kalitesi değil, tonal karakter açısından…
Yeni sürücünün, eski sürücüye karşı avantajları var, evet.
Momentum 2, bir true wireless kulaklığın haddinin aksine çok geniş sahneli, orta frekansların çok şeffaf olduğu, kadın vokallerin tadından yenmediği, açık, ferah, üst frekanslarda sibilans yapabilecek 7-8 kHz bölgesinin yerine daha çok 10 kHz ve üstünün öne çıkarıldığı, mid-baslardan çok belki sub-basların daha büyük kabinle birlikte özellikle içerde rezone olduğu, havadar, belki özellikle burada ses yüksekliğininde daha az olmasıyla beraber, o tabii pasif kulaklıklarla alakalı bir durum değil, burada referansı kesmiş olduk ama belki daha cılız ama daha natürel, alıştığın zaman seni doğallığı ile tatmin ede,n yorucu olmayan ve huzur verici bir karaktere sahipti.
Momentum TW3, benzer ses kalitesi üretebilen sürücüler ile, tonal karakter açısından çok daha agresif bir hale evrilmiş.
IE800S’ten, IE300-600-900 ailesine geçişte marka alt frekansları şu ana kadar hiç yapmadığı bir şekilde otoriter bir hale getirmişti.
Bu kulaklar düşmana vurur gibi bas frekansları üretiyorlardı ve aynı şeyi burada işte Momentum 3 yapıyor. Bununla birlikte bir denge oturtmak isteyen Sennheiser orta frekansları bütün frekans bandını birden yükseltemeyeceği için, burada en akıllı hareket olarak birazcık geriye çekmiş, burada bir miktar tonal karaktere, tınıyı yapaylık eklenmiş.
Bir açıdan, gerçek enstrümanların şeffaflığına çekilen bir perde ile hareket eden MTW3, çok daha enerjik, çok daha detay odaklı, çok daha da canlı bir hale getirildi. Bu kulaklığın karakteri tamamen değişti.
Kulaklik.com ekibi olarak, hala MTW2 karakterine hayran olsak da, genel kullanıcının daha çok MTW3 ile mest olacağını, özellikle daha yüksek ses seviyesi ve yoğun baslı karakteri ile yaşayacağı daha müzikal bir deneyim ile tatmin olacağını düşünüyoruz.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.