Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Apple, bildiğimiz gibi dünyanın en önde gelen teknoloji şirketleri arasında.
Firmanın sektöre kattığı değer, ölçülemeyecek kadar büyük.
Bilgisayarlar, cep telefonları, ekranlar ve dahası hakkında geliştirmeler yapan markanın hali hazırda satışta olan 5 farklı kulaklık modeli var.
· Earpods (3.5mm Jacklı ve Lightning Adaptörlü)
· Airpods 2
· Airpods Pro
· Airpods Max
Platformumuzda daha önce bu kulaklıklardan bazılarını detaylı şekilde inceledik.
Tüm Apple kulaklıkların detaylı incelemelerine, değerlendirme ve ses kayıtlarına buradan ulaşabilirsin
Airpods'lar, belki de en çok tercih edilen gerçek kablosuz kulak içi kulaklıklar olarak anılabilir. Markette ki bilinirlikleri ve satış hacimleri bir hayli yüksek.
Öncelikle Airpods 2, yıllar boyu günlük kullanım kralı kulaklıklardan biri olarak görüldü ve geniş bir kitle tarafından; konuşma yapmak, video izlemek ve müzik dinlemek için tercih edilen model oldu.
Bunun ardından, geliştirilen Airpods 3 ile günlük kullanım deneyimi, mükemmel iletişim ve kesintisiz konfor yeni bir kalıba büründü.
Apple Airpods Pro, markayı aktif gürültü engelleme özelliği (ANC) ve sarmayalan 3 boyutlu deneyimi ile kulaklarınıza kucak açan spatial audio teknolojisi ile kavuşturan model oldu. Bu kulaklığın bir temel farkı daha, doğal olarak içeri girdiği zaman kulak kanalını kapatacağı, slikonlu bir yapıya sahip olmasıydı.
Ardından, çok ilginç bir şey oldu ve biz ilk defa; bir Apple kulak üstü kulaklığı olan Airpods MAX ile tanıştık. Bu kulaklık özellikle ses kalitesi ve Airpods Pro ile tanıştığımız spatial audio özelliğinin daha büyük bir kabine işlenmesiyle elde edilen sarmalayıcı deneyimi ile dinleyen herkesi adete büyüledi.
Böylelikle, Apple kulaklık gamı bütünsel bir doygunluğa ulaşarak, güven verici alternatifler içeren bir kümeye dönüştü.
Airpods MAX, satın paranın satın alabileceği en iyi kablosuz kulaklıklar arasında.
Airpods MAX, büyük hacimli bir kutu içerisinde, yastıkları ve kafa bandı kartonlarla sarmalanmış, korunmuş bir biçimde kullanılmayı bekliyor.
Sunum
Kutunun içerisinde,
· Airpods MAX
· Koruyucu Kılıf (Şüpheli)
· USB-C – Lightning Kablosu
· Ve Bazı Belgelerden Başka Bir Şey Yok
Olduğundan çok daha ağır görünen gövdesi; sert, pürüzsüz ve 1. Sınıf alüminyum kabinlerin paslanmaz çelik iskelet ile birleşmesi sonucu böyle bir algı yaratsa da, kulaklık yalnızca 384 gram.
Bu hafif bir değer değil elbet, fakat 400 gram ve üstü bir çok kulak üstü kulaklık kullandık.
Kulaklık üzerinde aslında sadece 2 farklı kontrol merkezi var.
Bunlar;
· ANC, normal ve şeffaflık modu arasında geçiş yapabileceğiniz bir tuş (hayatımızda dokunduğumuz, basma hissiyatı en iyi kulaklık tuşu olabilir)
· Ve Digital Crown
Digital crown ile ses yüksekliğini süperhassas minimal aralık ile kontrol edebiliyor, müziğinizi durdurup-başlatabiliyor, şarkılar arasında geçiş yapabiliyor ve çağrılarınızı cevaplayabiliyorsunuz.
Airpods MAX, lightning portu üzerinden şarj oluyor. Bu kısmı üzücü olarak nitelendirilebilinir çünkü lightning standardının illa ki bir yerde yaşamını yitireceği aşikar. MAX’in USB-C portu üzerinden şarj oluyor olması, kulaklığın zaman çizgisini uzatırdı.
MAX, çok kaliteli ve sağlam, 1. sınıf malzeme yapısına sahip bir bluetooth kulaklık.
Yekpare aluminyum bloklarla kaplanan kabinler paslanmaz çelik iskelet yapısı üzerine, pürüzsüz manevralar yapabilen eklemler ile tutturulmuş.
ANC tuşu ve digital crown, benzer şekilde, basitçe benzersiz. Bu kadar kaliteli lüks bir hissiyat yaşatan başka bir kulaklık için, H95'i referans gösterebiliriz.
Dayanıklılık açısından ise; MAX'in kelimenin tam anlamıyla tank gibi olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu kulaklık kurşun geçirmez dese Apple, sanırım bunu test etmeden yalanlayamazdık.
Tek endişemiz, üst kafa bandının fileli mekanizmasının zamana bağlı olarak aşınabilecek olması. Benzer durum yastıklarda da söz konusu olsa da, bunlar gövdeye manyetik olarak tutunuyorlar ve kolaylıkla değiştirilebilecek durumdalar.
Kafa bandı ise ilerde belki sıkıntı yaşatabilir. Kutu içerisine dahil edilmiş taşıma çantasının, bir çantaya benzeyen hiçbir yanının bulunmaması, kulaklığın en sağlam sayılabilecek kısımlarının korunup özellikle kafa bandının çıplak bırakılması, tabii bu endişenin temel kaynağı.
Airpods MAX, çok konforlu bir kulaklık değil. Yinede, bazı benzersiz avantajları var.
384 gram ağırlık, çoğunluğu aluminyum ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmiş bir kulaklığa göre anlaşılabilir bir değer olsa da, bu kulaklığın ağır olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Sony WH-1000XM4, Bang & Olufsen H95 veya Bose 700 gibi kulaklıklara kıyasla, Airpods MAX'e konforlu demek doğru olmaz.
MAX'in fileli yastıkları ve kafa bandı, tabii pek havadar. Terleme faktörünü minimalize eden bu yastıklar cildinize temas ettiğinde ilk başta alışılmışın dışında hissettiren bu materyal, suni deri yastıklara kıyasla bir avantaj olarak görülebilir. Özellikle kafa bandı, üst basıncı homojen bir şekilde dağıtma performansı açısından başarılı.
Kulaklığın yatay sıkma kuvveti, kafanın yan taraflarına uyguladığı basınç epey fazla. Yastıklar bu basıncı destekleyebilecek kadar dolgulu olsalar da, Airpods MAX burada yine konfor açısından referans gösterilecek kadar rahat bir hissiyat yaşatmıyor.
İzolasyon kriteri, 2 alt başlık altında değerlendirilebilir. Pasif İzolasyon ve Aktif İzolasyon.
Pasif izolasyon, aslında kulaklığın kulak kanalınızın içinde ne denli az boşluk bırakacak şekilde oturduğu, slikon veya köpük uçların kalınlığı, malzemesi ve bunun gibi bir çok parametre eşliğinde sonuçlanır.
Aktif gürültü engelleme ise elektronik bir özelliktir. Bu inovatif özelliği daha detaylıca açtığımız ve sizler için kaleme aldığımız yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aktif gürültü engellemenin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını biraz daha iyi anladığınıza göre, bu kulaklığın gürültü engelleme başarımının, aslında gerçekten iyi ve yeterli olsa da, maalesef kendi fiyat bandına ve sektör standartlarını belirleyen Sony WH-1000XM4, Bose QC45 gibi modellere kıyasla takdir edilecek bir performans sergilemediğini söyleyebiliriz. Sektör basitçe, çok ilerledi.
MAX'in ANC performansı özellikle beraberinde bir müzik açıldığı zaman sizi dış dünyadan koparabilecek kadar etkili; yine de biz çok daha uygun yada benzer fiyatlarda, daha iyilerini gördük. Sony WF-1000XM4 ve Bose 700, bunlardan bazıları.
Kulaklıkta özellikle kafanızın yönüne bağlı olarak ANC performansının değişiklik gösteriyor olabilmesi, endişe verici bir durum. Benzer bir hissiyat yaratacak şekilde, burada markanın tercih ettiği fileli yastıklar, süper bir pasif izolasyon sağlayamıyorlar.
Günlük kullanım kriteri altında bu kulaklığın ne derece bir başarıma sahip olacağını tartışırken, aslında Airpods MAX'i haftalarca yanımızda her yere götürüp, farklı senaryolarda bize hala ne derece hizmet edebileceğini belirliyoruz.
Gibi sorular, burada düşünce temelimizi oluşturan temel endişeler.
Öncelikle bu kulaklıkta bir mobil uygulama desteği yok ve akıllı özellikler bir örnek Sony WH-1000XM4'e kıyasla kısıtlı.
2 tane fark yaratan özellikten bahsedebiliriz.
Spatial Audio, hoparlörümsü bir kulaklık dinleme deneyimi yaratan, Apple'a özel sayılabilecek bir teknoloji.
Sektörde Dolby Atmos gibi benzer, yenilikçi tenolojiler görsekte, Spatial Audio'da gördüğümüz özellikle başınızın konumuna göre yönlenen ses aktarım teknolojisi, bunu iyice holografik ve ikna edici bir deneyime dönüştürüyor. Spatial Audio hakkında daha detaylı bir fikre kapılmak için Youtube kanalımızda yer alan inceleme videosunu ziyaret edebilirsiniz.
Airpods MAX maalesef ki suya ve toza karşı dayanıklı değil ve doğal olarak bunu ispat edebilecek bir IP sertifikası bulunmuyor.
Apple Airpods MAX Bluetooth Kulaklık, fena bir mikrofon kalitesine sahip değil.
Biz bu kulaklıklarla toplantılara da katıldık, iş görüşmeleri de yaptık, akşamları arkadaşlarımızla da konuştuk, oyun da oynadık.
Herhangi bir şikayetimiz yok. Gayet yeterliler.
Burada iki uzman yorumu yapılabilir:
Bağlantı kalitesi, işte Apple'ın güçlü olduğu bir nokta. Adamlar Iphone'lar ile kusursuz çalışacak, mükemmel hızda bağlantı saylayacak teknolojiler içeren çipler geliştiriyorlar. Sırf Airpods'lar için!
Bu anlamda bu kulaklıkların Apple cihazlar ile çok uyumlu çalıştıklarını söyleyebiliriz.
Stabilite ve hızlı ilk bağlantı kısımlarında hiçbir sorun yok; lakin yüksek çözünürlüklü ses aktarımını destekleyen hiçbir codec bulunmaması, tabii başka applevari bir durum. Bu 2022 yılında ciddi bir eksi. Iphonelara ve Apple imzalı tüm ses aktarım cihazlarına bu desteklerin gelmesi ümidiyle...
Airpods MAX, bizim şuana kadar dinlediğimiz, tabii bir kablosuz kulaklıkta, en iyi ses kalitesine sahip modellerden biri. Çoğu açıdan en iyisi.
Rahatlıkla daha iyisi olmadığını söyleyebileceğimiz temel noktalar, Orta - Üst frekans çözünürlük başarımı ve mikro detay miktarı.
Bu kulaklık öncelikle çoğu arkadaşı Sony WH-1000XM4, Bose 700 gibi mesela, birbirlerine benzer, genel tüketici tonal karakteri diye adlandırdığımız bir renge sahip değil.
Pek dengeli bir sunum, orta frekans odaklı Bose 700 karakterine belki bu açıdan benzese de, Sony WH-1000XM4'ün boğuk karakterinden çok uzak, yine de derin bas frekanslarının cevaba dahil olduğu, tüm müzik türleri için ideal olabilecek bir yaklaşım sergiliyor MAX.
Çözünürlük ve şeffaflık söz konusu olduğunda, alt frekanslar bazı parçalarda, özellikle komplike katmanların çözülmesi gereken müziklerde daha düşük çözünürlüklü render olabilirken, orta ve üst frekanslar, vokaller ve ince telli enstrümanlar, basitçe, bize bu anlamda dinlediğimiz en temiz kablosuz kulaklık performansı yaşatıyor.
Momentum 3'ün dinamikliği ve Bowers & Wilkins'in sahne yerleşimi gibi bazı kulaklıklarda daha iyi noktaları hala yakalıyabiliyor olsak da, en iyi ses deneyimini yaşamak istediğiniz bir bluetooth kulaklık arayışındaysanız, MAX kafanızı çevirmek isteyeceğiniz ilk açılardan birinde sizi bekliyor.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.