Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Teknoloji dünyasında öncü olarak kabul edebileceğimiz Apple 1976 yılında Steve Jobs tarafından kurulmuş ve günümüzde kalite ve kullanışlılık denince akla ilk gelen şirket olmak ile beraber şu anda dünyanın en değerli teknoloji şirketi olma ünvanını da elinde bulundurmakta. Şirket ilk önce bilgisayar(Macbook) ve daha sonra cep telefonu(Iphone) konusunda piyasayı sarsarken daha sonra ilk olarak 2016 yılında Airpods ilk nesili piyasaya sürerek TWS kulaklıklarda bir öncü haline gelmiş ve günümüz tüketicilerine TWS kulaklığı tanıtan marka olarak akıllarımızda yer etmiştir. Bu yazımızda Airpods ilk nesilden sonra daha da geliştirilmiş olarak piyasaya sürülen Airpods 2.nesile gelin hep beraber yakından bakalım.
Airpods 2.nesilin en sevdiğim yanı tasarımı oldu diyebilirim. Rakiplerine nazaran oldukça minimalist ve kullanışlı bir kutu yapısına sahip olması ile beraber Apple Earpods kablolu kulaklıklar ile benzer bir tasarımda olan kulaklıklar biz kullanıcılara oldukça premium bir kullanım sağlayan Airpods 2.nesilin kişisel olarak beğenmediğim tek yanı kulak içi silikonlu yapıda tasarımları beğendiğimden ötürü Airpods 2.nesilin tasarımı bu konuda benden eksi puan aldı. Sunum: Kutu İçeriği: -Airpods 2.nesil Kulaklıklar -Şarj Kutusu -Apple Lightning Şarj Kablosu -Kullanma Kılavuzu ve Belgeler
Malzeme kalitesi konusunda gerçekten Apple’ın plastik bir materyal de kullansa bu materyalin ne kadar kaliteli olabileceğini bize gösterdiği bir ürün olmuş Airpods 2.nesil. Gerek kulaklıkların kendisi gerek kutunun yapısı ve kapak mıknatısının kalitesi bizlere bu kalite açısından bir kanıt niteliğinde. Öte yandan kutu ve kulaklık malzeme materyalinden ötürü çok kolay kir tutması ve menteşesinin genel yapıya nazaran biraz daha düşük kalitede olması bizlere malzeme kalitesi açısından Airpods 2.nesilin tam olarak mükemmel olmadığını gösteriyor.
Konfor açısından yaptığım yorum tamamen öznel olacak çünkü şahsen TWS kulaklıklarda silikonlu bir yapıyı daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Böyle bir yapıya sahip olmayan Airpods 2.nesil kullanım sırasında gerçekten biz kullanıcıları kulaklığın kulaktan düşme tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. En ufak ters harekette bile kulaklığın kulaktan hemen ayrılması bu fiyat bandı ve kalitedeki bir ürünün düşme ve kaybolma ihtimalini arttırmakla beraber, ödeyeceğimiz ücretin bir bakıma boşa gitmesine sebep olabiliyor.
Ürün kullanan insanların da takdir edeceği üzere tam bir izolasyon vadetmiyor ve sağlamıyor da… Silikonlu yapısının bulunmaması, kulağa tam olarak oturmaması ve daha bunun gibi negatif özelliklerle beraber yüksek seslerde dışarıya ses vermesi ve dışarıdaki sesleri çok rahat duymanızı sağlayan Airpods 2.nesil izolasyon açısından sınıfta kaldı demek yanlış olmaz.
Günlük kullanım bazında değerlendirmek gerekirse Airpods 2.nesil bizlere nispeten kolay ve işlevsel bir kullanım vadediyor. Kulaklığı silikonlu bir yapıda olmaması her ne kadar benim negatif olarak değerlendirdiğim biz özellik olsa da kulağınızdan aslan çıkarmadan ve dış ortamdan da izole olmadan hayatınıza ve eğer sürekli birileri ile iletişim halinde olmanızı gerektiren bir işiniz var kulaklığınızı sadece gerekli anlarda kullanıp sonra şarjı olduğu sürece kutusuna geri koymadan kullanmanızı sağlıyor. Pil sağlığı ise gerçekten başarılı olarak nitelendirebilecek düzeyde; kulaklıklar 5 saatlik bir kullanım süresini kullanıcıya sağlarken kutu ile beraber 24 saatlik bir kullanım süresinin kullanıcıyı tatmin edecek düzeyde olduğunu düşünmek yanlış olmayacaktır. Kulaklığın mikrofonuna detaylı değinecek de olsam kısaca bahsetmek istiyorum. Saplı tasarımı ile Airpods 2.nesil bizlere ortam fark etmeksizin kolay bir biçimde iletişimin anahtarını vaadediyor. Öte yandan spor yaparken veya hareket gerektiren bir aktivite yaparken Airpods 2.nesilin sizi yarı yolda bırakacağını söylemeden geçmem yanlış olur. Gerçekten fazlasıyla güvensiz bir duruşu olan Airpods 2.nesil yüksek hareket gerektiren ortamlarda tercih edilme düzeyini en alt seviyelere çekiyor.
Mikrofon yine Airpods 2.nesilde benim en çok takdir ettiğim ve keyifle kullandığım özelliklerden biri olmakta. Saplı tasarımından ötürü sesinizi dağıtmadan karşı tarafa iletmesi, gerek sesli gerek izole ortamlarda rahatça iletişim kurmanıza olanak sağlaması, dış sesleri karşı tarafa iletse de asgari düzeyde iletişiminizi etkilememesi bizlere bu kulaklık ile günlük hayatta bu konuda asla sorun yaşamayacağımızın kanıtı niteliğindedir.
Bağlantı Kalitesi Açısından Airpods 2.nesili farklı kulvarda değerlendirmemiz gerekmektedir. Bir Apple ürünü olan Airpods 2.nesil Bluetooth 5.0 teknolojisi ile bütün Apple ürünleri arasında çok rahat bir geçiş ve kullanım sağlaması ile beraber öte yandan Android cihazlarda bu kullanım zevkini biraz aşağı çekmekte. Android cihazlar ile tam olarak bir uyum sağlayamayan Airpods 2.nesil kulaklığın bağlantı sağladıktan sonra gerek üstündeki dokunmatik kontrol panellerini ve gerekse kulaklığın yakınlık sensörünü Android cihazlarda kullanmamıza olanak sağlamıyor. 3.parti uygulamalar ile bu durum az da olsa çözülse de Android cihaz kullanıcıları Airpods 2.nesil ile tam olarak mutluluğu yakalayamayacaklar benim nezdimde.
Ses kalitesi açısından Airpods 2.nesil biz kullanıcılara temiz ve kaliteli sesin anahtarını veriyor. Enstrümantel müziklerde farklı enstrümanları rahatça ayırt edebilme, tizlerdeki başarısı, yüksek seslere fazla çıkamasa da sesi bozmadan kullanıcıya iletmesi gibi özellikleri Airpods 2.nesili rakiplerinin önüne geçiriyor. Öte yandan daha önce de söylediğim gibi yüksek seslere çıkamama, bass’ların fazlası ile yetersiz olması ve sesin kulakllığın yapısından ötürü fazlası ile dağılması müzik zevkimizi aşağı çeken özelliklerden olmuş demek yanlış olmayacaktır.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.