Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Genel bir değerlendirme yapacak olursak Huawei Freebuds 3i, tasarımıyla kibar görünen, ucuz AirPods alternatifi olabilecek rahat kulaklıklardan biri olarak görünüyor. Ses performansıyla ideal; telefon görüşmeleri için de gayet iyi bir model. Aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olması avantaj sağlarken, öte yandan kulaklıkların su sıçramalarına karşı da IPX4 sertifikasıyla korunduğunu söylemeliyim. Freebuds 3i'yi şu an piyasada 700-800 TL arasında fiyatla bulabiliyorsunuz. Bu etiketle, bu fiyat bandı için ideal modellerden biri olduğunu söylemek gayet rahat. Elbette fiyatı daha yukarı çekerseniz, farklı modeller göreceksiniz. Bunlardan biri de AirPods oluyor. O anlamda Freebuds 3i, iyi bir AirPods alternatifi olarak da öne çıkıyor.
Öncelikle tasarımına bakacak olursak 3i modelinin şarj kutusu ve kendisi parlak karbon siyah renginde dikdörtgen kutu bir tasarıma sahip. Kutunun arka tarafında resetleme düğmesi ve bir adet type c şarj girişi mevcut. Freebuds 3i uzun kulak çubuklarıyla temelde AirPods tasarımını benimseyen kulaklıklar arasında yer alıyor. Sürücü kısmı ise eliptik bir yapıya sahip. Kulaklığın sürücüleri 10 mm boyutunda ve kulak kanallı yapısıyla kulakta rahat duruyor. Eğer kutusunu açıp taktığınızda size uymazsa, kutusu içine farklı kulak başlıkları da bulunduruyor; onları deneyebilirsiniz. Kulaklığı telefonunuza bağlamanız da oldukça basit. Bluetooth 5.0 desteği mevcut ve şarj kutusunun arkasında minik bir tuş var. Bu tuşa basılı tutarak eşleştirme modunu açabiliyor ve hızlıca telefonunuza bağlayabiliyorsunuz. Kulaklığın kendi uygulaması da var Huawei AI Life diye, ancak çok fazla fonksiyon içermiyor. Ben iPhone üzerinden kulaklığı uygulamaya bağlamaya çalıştım ama başarılı olamadım. Manuel olarak da ekleyeyim dedim ama orada kulaklığın ismini yazdığımda ismi de çıkmıyordu. Huawei'nin kendi telefonlarında ya da diğer android kullanıcılarında belki böyle bir problem yoktur. Diğer kullanıcılardan gördüğüm kadarıyla HUAWEI AI Life uygulaması üzerinden birkaç ayar yapabiliyorsunuz. Bunlar da kulaklığın üzerindeki dokunmatik alanlarına ilişkin oluyor. Uygulama üzerinden bu dokunmatik alanlara şarkı oynat/durdur, sonraki ve önceki şarkı, sesli asistanı uyandır gibi seçenekleri atayabiliyorsunuz. Ayrıca dokunmatik yüzeye basılı tutarak dokunduğunuzda, kulaklığın aktif gürültü engelleme özelliğini de kapatıp açabiliyorsunuz.
Kulaklığa genel olarak baktığımızda dış yüzeyinin sert plastik malzemeden yapıldığını görüyoruz. Kulaklık dış yüzeyinin yüksek cilalı ve kaygan bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim. Malzeme kalitesi olarak baktığımızda ise kulaklık silikonları ortalama bir kaliteye sahip.
FreeBuds 3i kulağınızla uyumlu, ergonomik ve oldukça hafif bir yapıya sahip. Kulağınıza taktığınızda hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Uzun süreli kullanımda sizi rahatsız edeceğini sanmıyorum.
İzolasyon kriteri, 2 alt başlık altında değerlendirilebilir. Pasif İzolasyon ve Aktif İzolasyon. Pasif izolasyon, aslında kulaklığın kulaklarınız üzerinde ne kadar iyi, boşluk kalmadan oturduğu, yastıkların kalınlığı, malzemesi ve bunun gibi bir çok parametre eşliğinde sonuçlanır. Aktif gürültü engelleme ise elektronik bir özelliktir. FreeBUds 3i'nin silikon uçlarına baktığımızda ise tasarımının kulak kanalını kapsadığını görüyoruz. Pasif izolasyon anlamında 3i iyi iş görüyor. Aktif gürültü engelleme olayına geldiğimizde ise açıkçası pasif izolasyon ile aralarında net bir fark göremediğimi söyleyebilirim.
Huawei Freebuds 3i pil ömrü ile rahat ettiren kulaklıklardan. Kulaklıkla tek şarj ile 3.5 saate kadar müzik dinleme imkanı sunuyor. Ancak bu süre hem çevre şartları hem de ses seviyesine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Kullanmadığınız durumlarda da şarj kutusuna koyduğunuzda kulaklıklar yeniden şarj oluyor ve böylece toplamda 14.5 saate kadar pil ömrü sağlanabiliyor. Kulaklık şarj kutusunun batarya kapasitesinin 410 mAh seviyesinde, kulaklıkların üzerindeki bataryaların kapasitesinin ise 37 mAh olduğunu söyleyelim. Kulaklığın şarjının ne kadar kaldığını da yine uygulama üzerinden görebiliyorsunuz. İster sessiz ortamda, ister dış kullanımlarda dinlediğiniz şarkıdan keyif almanız normal kullanıcı açısından gayet tatmin edici. Ancak gürültü engelleme özelliğini açıp kapatmanız, toplu taşımada müzik dinlerken pek de fark etmiyor açıkçası; dış sesleri içeri sızdırabiliyor.
Huawei Freebuds 3i'de aktif gürültü engelleme özelliği yer alıyor. Freebuds 3i her kulak sürücüsü üzerinde 3 mikrofona yer veriyor. Bu mikrofonlardan biri kulaklığın iç kısmında, biri arkasında ve biri de alt kenarında bulunuyor. Mikrofonlardan özellikle telefon görüşmelerinde faydalanabiliyorsunuz. Karşı tarafın sesini gayet etkili şekilde duyabilirken, sizin de sesiniz karşı tarafa güçlü şekilde ulaşıyor. Fakat öte yandan güçlü trafik sesi olduğunda telefon görüşmeleriniz sekteye uğrayabilir.
Bluetooth 5.0 sayesinde zahmetsizce hızlı bir şekilde uygulamaya ihtiyaç olmadan telefonunuzla bağlantı sağlayabiliyorsunuz.
Kulaklığın müzik performansı ise bu fiyat çizgisi için gayet ideal. Gayet yüksek seste müzik çalabilen kulaklık, bas ve tiz dengesini iyi bir şekilde sunuyor. Ama bas seven biri olarak yetersiz kaldığını söyleyebilirim. Bas performansı bi Anker R100 veya Taotronic Soundliberty 53 Pro gibi vurucu değil. Vokal ve tiz seslerde ise gayet net ve temiz bir performans sunuyor. Artı olarak da müziği durduğunuzda herhangi bir dip ses duymuyorsunuz. Dediğim gibi kulaklık müzikal performansıyla ortalama bir düzeyde performans sunuyor. Yalnız dış kullanımlarda pek fark etmiyorsunuz. Daha sessiz ortamlardayken en yüksek ses seviyesinde bol tizli melodiler dinlerseniz rahatsız olmanız olası; bu durumda sesi biraz kısmanız gerekebilir.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.