Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Tune 750BTNC, aktif gürültü engelleme özellikli JBL kulak üstü bluetooth kulaklıklardan biri.
Model çok güncel değil, micro-usb portu, düşük batarya ömrü ve bluetooth 4.2 desteğiyle, artık yenilenmiş model Tune 760NC'nin gölgesinde kalıyor.
Yinede, fiyat / performans modellerden biri olarak düşünülebilir ve yüksek konforu, eğlenceli ses karakteri ve başarılı sayılabilecek ANC performansı ile birlikte değerlendirilebilir.
JBL T serisi isminde ki "T" harfi, aslında "Tune" kelimesinin kısaltması. Markanın kulak üstü kulaklık modelleri, bir kaç seriye bölünmüş durumda. Her seri içerisinde, her bütçeye yönelik birçok seçenek bulunuyor.
Bu seriler:
· C Serisi
· E Serisi
· Everest Serisi
· Club Serisi
· JR Serisi
· Live Serisi
· Tune Serisi(Tune 510BT Burada)
· ve Tour Serisi şeklinde sıralanabilir.
JJBL Tune serisi modelleri arasında ise;
· Tune 500(Daha önce incelemiştik, buraya tıklayarak inceleme yazımıza gidebilirsiniz)
· Tune 450BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 460BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 500BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 510BT Bluetooth kulak üstü kulaklık (Daha önce incelemiştik, buraya tıklayarak inceleme yazımıza gidebilirsiniz)
· Tune T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık (Daha önce incelemiştik, buraya tıklayarak inceleme yazımıza gidebilirsiniz)
· Tune 660NC Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 700BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 710BT Bluetooth kulak üstü kulaklık
· Tune 750BTNC Bluetooth ANC kulak üstü kulaklık (İncelemekte olduğumuz model)
· Tune 760NC Bluetooth ANC kulak üstü kulaklık (750BTNC'nin yenilenmiş modeli)
Tune serisi, ülkemizde ve dünyada en çok tercih edildiğini gördüğümüz JBL bluetooth kulaklıkların başında geliyor.
Bunun sebeplerin başında muhakkak bu bluetooth kulaklıkların malzeme kalitesi, bağlantı performansları, konforları ve makul seviyedeki sonik performansları ile fiyat/performans kavramının altını doldurabiliyor oldukları gerçeği gelse de, ortada büyük bir hype olduğu da gözden kaçmıyor.
Hadi detaylara bakalım.
Tasarımsal açıdan, her seri JBL kulaklığın kendine has bir estetiği olduğu bir gerçek. Tune serisi de benzer şekilde, lüks ve premium anlayıştan uzak, minimalist bir felsefe ile dinamik ve genç bir felsefe yansıtan modeller içeriyor.
Sunum
JBL Tune 750BTNC Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık; sade, amacına uygun ve kaliteli bir kutu içerisinden çıkıyor.
Kutunun İçinden Çıkanlar:
Elimizde ki bluetooth kulaklık 4 farklı renk seçeneği ile bizlere sunuluyorç. Bu seçenekler:
Bizim elimizde incelemek için bulundurduğumuz model mavi renkte. JBL genellikle kulaklıklarında renkli seçenekler sunarak bizlerin bu anlamda takdirini kazanıyor.
Kabinlerin ön yüzünde yer alan, büyükçe konumlandırılmış JBL logosu, gövde ile aynı renkte işlenmiş.
Dikey ve yatay eksende özgürçe 90 dereceye kadar hareket edebilen kabinlere suni deri yastııklar eşlik ediyor. Kabinin iç yüzeyinde, açık renkte büyükçe "R" ve "L" harfleri kazınmış. Böylece, simetrik yapıda dizayn edilen bu kulaklığı doğru şekilde takabilme işlemi her seferinde hızlıca gerçekleştiriliyor.
Gövde üzerinde ki tüm tuşlar sağ kabin altında toplanmış. Burada; güç tuşu, anc tuşu, ve ses açma-kısma, durdurma-başlatma tuşları var. Üst tarafa konumlandırılan micro-usb portu da, şarj imkanı sağlanan nokta.
Kafa bandı altında bir yastıklama sistemi daha mevcut. Bu, uzun müddet kullanımda kafanızın üst bölgesinin rahatlığı açısından önemli bir öğe.
JBL Tune 750BTNC Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, 500 serisine kıyasla kalın ve yine biraz daha kaliteli sınıf bir plastik malzeme kullanılarak üretilmiş. Dokunduğumuzda yeterince sağlam ve dayanıklı diyebileceğimiz güveni verebilecek oturaklığa sahip bir yapısı var.
Bluetooth kulaklık dünyasında JBL Tune 750BTNC Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklığın, kendi fiyat skalasında sayısız rakibi var. Anker Q30 ve Q35 malzeme kalitesi kriteri söz konusu olduğunda, JBL Tune 750BTNC Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklıktan belki daha dayanıklı değil ama daha premium hissettireceğini düşündüğümüz bir bluetooth kulaklık hatırlamaya çalışırken aklımıza gelen ilk modellerden.
Kulaklığın kafa bandı yüksekliği ayarlama mekanizmasını oynatırken, kabini hareket ettirirken ve katlarken herhangi bir çıtırdama ya da güvensizlik verici bir durumla karşılaşmadık. Bu anlamda oldukça pürüzsüz bir deneyim yaşatabiliyor.
Yastıkların malzeme kalitesi, ciltle pek uyumlu olmayan materyal yapısına sahip kardeşlerinden daha iyi bir örnek oluşturuyor. Burada iç dolgusu yumuşak, dış yüzeyi kaliteli bir suni der malzeme kullanılmış.
220 gram ağırlık, geniş hacimli bir kulaklığa göre göre hafif sayılabilecek bir değer.
Kulaklığın kafa bandında bulunan destek yastığına ek olarak kendi yastıkları, pürüzsüz suni deri kaplaması, kalın ve yoğun dolgulu iç yapısı ve gövdenin dengeli yanal sıkma kuvveti ortaya bizce yeterince konforlu deneyim yaşatacak bir bluetooth kulaklık çıkarmış.
Tek bir not, suni deri yastıklar pek hava alamayn türde ki yapılarından dolayı özellikle sıcak mevsimlerde terleme yapabiliyorlar.
İzolasyon kriteri, 2 alt başlık altında değerlendirilebilir. Pasif İzolasyon ve Aktif İzolasyon.
Pasif izolasyon, aslında kulaklığın kulak kanalınızın içinde ne denli az boşluk bırakacak şekilde oturduğu, slikon veya köpük uçların kalınlığı, malzemesi ve bunun gibi bir çok parametre eşliğinde sonuçlanır.
Aktif gürültü engelleme ise elektronik bir özelliktir. Bu inovatif özelliği daha detaylıca açtığımız ve sizler için kaleme aldığımız yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aktif gürültü engellemenin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını biraz daha iyi anladığınıza göre, bu kulaklığın gürültü engelleme başarımının kendi fiyat bandına kıyasla takdir edilecek bir performans sergilediğini söyleyebiliriz.
Bir Sony WF-1000XM4 veya Bose 700 olmasa da(doğal olarak), başarılı pasif izolasyonunda etkisiyle tatmin olabildiğimiz bir sonuç ortaya çıkıyor.
Tune 750 BT aslında ANC özelliğine sahip bir yarı premium kulaklık sınıfında. Bu bluetooth kulaklıkta bazı akıllı özellikler eksik.
Burada yakınlık sensörü, dokunmatik kontrol ve bunun gibi modern çağı işaret eden nitelikler yok.
Markanın "JBL Headphones" isimli bir uygulaması olsada, burada Tune serisi içerisinden sadece yeni "Tune 130NC ve Tune 230NC TWS" modelleri için bazı hizmetler sunuluyor.
Son olarak, batarya ömrü de bir kablosuz kulak üstü kulaklığa göre 15 saat ile oldukça yetersiz olarak sınıflandırılabilir.
Öncelikle, JBL Tune 750BT bluetooth kulaklığın mikrofon performansını, Youtube kanalımızda ki video incelememizi ziyaret ederek kendi kulaklıklarınızla duyabilir, bu teste kendi yorumunuzu da katabilirsiniz.
Tune 500 serisinde ki mikrofonlar super temiz, canlı ve gerçekçi ses alma yeteneğine sahip değildi. 750 BT bu durumu lehine çevirip, daha temiz ve canlı bir akustik performans sergileyen mikrofonlara ev sahipliği yapıyor.
Açıkçası, burada çok da fazla söylenebilecek şey yok. Yeterli, anlaşılabilir bir ses yakalayan bu kapsüller yine de başka bir çok yerde karşılaşabileceğiniz kadar standart.
JBL Tune 750BTNC, bluetooth 4.2 altyapısında klasik codeclerle aktarım yapıyor. Bunlar SBC ve AAC.
Android altyapısına sahip cihazlarla SBC, genel olarak apple cihazlarla ise AAC üzerinden aktarım yapılıyor. Bluetooth codecleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için buraya tıklayarak, ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz.
Elimizde bluetooth kulaklık, testlerimizde her ne kadar sorunsuz bir işleyiş sergilese de, bluetooth 5.0 veya 5.2 desteği görmek isterdik. Zira bu fiyat bandında şuanda satışla olan çoğu kulaklık için standard değerler haline gelen bir özellik bu. Üst tarafta yer verdiğimiz bilgilendirici blog linkine benzer şekilde burada bluetooth versiyonları hakkında ki bir yazımıza da yönlendirebiliriz.
Tune 750BTNC, kulağa daha iyi oturan yastıkları ve gelişmiş sürücüleri sayesinde özellikle alt frekanslarda kardeşleri T500 serisi modellerine kıyasla daha gövdeli ve kontrollü. Bunun genişleyen kabin hacmi ile de doğrudan ilgisi var tabii.
Genel ses kalitesi, çözünürlük ve detay başarımı açısından yalnızca bir tık ileride 750BTNC'de, kardeşlerine kıyasla. Burada ki çoğu iyileştirme, anlatmaya devam edeceğimiz üzere, tonal karakter çerçevesi içerisinde gerçekleştirilmiş.
Bluetooth kulaklık dünyası genellikle "Genel Tüketici Karakteri" diye tabir ettiğimiz, orta frekansların, basların ve tizlerin gerisinde kaldığı "V" karakterli sunumlara sahip ürünler içeriyor.
750BTNC, sürünün geri kalanından farklı değil. Burada bir sorun yok, eğlenceli ve alışılagelmiş bir karakteri kimse yadırgamaz.
Önemli olan dengeyi tutturabilmek, tizleri gereğinden fazla parlak ve keskin bırakmak uzun müddet dinleme deneyimini olumsuz etkileyebilir, midleri çok fazla sönümlemek gerçek enstrümanları ve vokalleri perdeli bir hale getirebilir, benzer şekilde basların yoğunluğuna sınır konulmazla tüm frekans cevabını boğuklaştırabilir.
750BTNC yeteri kadar dengeli bir V karakterli sunum eşliğinde çalıyor.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.