Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Sürekli söylediğimiz gibi, süper rekabet ortamına sahip bu tam kablosuz bluetooth kulaklık dünyasında aslında 2 farklı ürün tipi var:
Premium ve Fiyat / Performans modeller.
Premium ürünler de genelde bir çok akıllı özellik oluyor. Bunlar arasında yakınlık sensörü, dokunmatik yüzeyler, otomatik kapanma, ANC, şeffaflık modu, kablosuz şarj, mobil uygulama desteği ve daha bir çok şeyi örnek gösterebiliriz.
R100, bu ve bunun gibi akıllı özelliklere sahip olmasada; konfor, malzeme kalitesi ve genel ses kalitesi ile fiyatını sonuna kadar hak ediyor.
Sunum
Anker Soundcore R100, basit bir kutu içerisinden, sadece gerekli aksesuarlar eşliğinde çıkıyor.
Kutunun içinden çıkanlar:
Şarj kutusu, aslında karizmatik ve minimalist bir duruşa sahip. Parlak siyah kaplama, ürüne kesinlikle bir çekicilik katıyor.(Parmak izi mıknatısı olması dışında)
Hem kulaklığın kendisi, hem şarj kutusu, hem de kutunun dokusu Apple Airpods Pro'yu andırıyor.
Şarj kutusunun üst yüzeyinde Anker logosu, alt yüzeyinde ise USB-C portu ve bir reset tuşu yer alıyor. Kutu kapağı ve kulaklıklar, mıknatıslı mekanizmalar ile sıkı bir şekilde yerlerine tutunuyorlar. Böylelikle, düşme kazalarında kulaklık fırlayıp bir yerlere kaçmıyor.
Kutunun kapak kısmında dikkatimizi çeken, akıllıca dizayn edilmiş bir çıkıntı var. Burada kullanılan kaplama malzemesi çok kolay yağlanabiliyor, böylelikle hızlıca elden kayıyor. Bu çıkıntı sayesinde, zamanla kayganlaşmış üst kapağı rahatlıkla açabiliyoruz.
Anker R100, malzeme kalitesi açısından uygun fiyatlı bir kulaklığa göre gayet tatmin edici.
Her kulaklığı fiyatına göre değerlendirmek bizleri daha adil bir kıyaslamaya itecektir.
R100, Airpods Pro kutusu ve kabinine(aynı malzeme) benzer materyal kullanılarak üretilmiş. Bu sert, kaygan ve pürüzsüz materyal Airpodsların belki bir seviye daha aşağısında premium hissettiriyor.
Kapak açma kapama mekanizması ve bazı ince detaylar kendini ele verse de, Anker'in böylesine ufak maliyetli bir ürün için elinden gelenin en iyisini yaptığını görebiliyoruz.
R100, çok konforlu bir kulaklık.
Bu tarz saplı kabinlerde ağırlık merkezi çok iyi dağıtılabiliyor.
R100'ün kaygan ve pürüzsüz dış yapısı cildin kulaklığı daha iyi kabul etmesini, dolayısıyla kulaklığın kulakta bir nebze daha kolay kaybolmasını sağlıyor.
Elimizde ki Anker bluetooth kulaklığı kulak içinde sabitlemek oldukça rahat bir işlem. Kulaklığı kulağımızın içine yerleştirdikten sonra hafif bir içe doğru döndürme hareketi yaptığımızda, artık kilitlenmiş bir TWS ile aktif hayatın içine dalabiliyoruz.
İzolasyon kriteri, 2 alt başlık altında değerlendirilebilir. Pasif İzolasyon ve Aktif İzolasyon.
Pasif izolasyon, aslında kulaklığın kulak kanalınızın içinde ne denli az boşluk bırakacak şekilde oturduğu, slikon veya köpük uçların kalınlığı, malzemesi ve bunun gibi bir çok parametre eşliğinde sonuçlanır.
Aktif gürültü engelleme ise elektronik bir özelliktir. Bu inovatif özelliği daha detaylıca açtığımız ve sizler için kaleme aldığımız yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Anker R100'de, ANC özelliği bulunmuyor. Bluetooth kulaklığımızın pasif izolasyon başarımı ise oldukça iyi. Kişisel ergonomiye bağlı olmakla birlikte, bizim kulak kanalımızda herhangi bir boşluk kalmadı. Belki dalga boylarından dolayı en alt frekansları yok etmekte zorlanacak olsa da (şiddetli motor sesleri vb.), müziğiniz başladığında, çevreniz ile bağlantınızın epey kesileceğini belirtebiliriz.
Anker R100, bir akıllı kulaklık değil.
Çoğu premium TWS'de, ANC, Şeffaflık Modu, Yakınlık Sensörü, Uygulama Desteği ve daha bir çok akıllı özellik bulunuyor.
R100'ü sadece mikrofonlu, malzeme kalitesi iyi, konforlu ve müzik dinlemeye uygun bir bluetooth kulaklık olarak görebilirsiniz. Yine de, fiyatına ve beklentilerinize göre tabii ki günlük kullanımınızda çok memnun olabileceğiniz bir kulaklık olma potansiyeli taşıyor.
Mikrofonların 1 olumlu, 1 de olumsuz özelliği var.
İyi yanı, denediğimiz çoğu tws kulaklığa kıyasla sesinizi çok gür ve canlı bir şekilde yakalayabilen bu kapsüllerin yüksek kazancı, kısık konuşmayı tercih ettiğiniz zamanlarda dahi karşı tarafın iletişimde kalmasına yarayacaktır.
Kötü yanı, bu kapsüller pek yüksek çözünürlüklü ve şeffaf değiller.
Bu anlamda, Anker Soundcore R100 Bluetooth Kulaklık, kendi fiyat etiketine yakın bir çok kulaklık ile benzer bir mikrofon performansına sahip.
Soundcore R100, evet düzgün bir bağlantı kurabiliyor. Ama bu konuda kesinlikle çok iyi değil.
Burada bazı sıkıntılar var. Kulaklık bir kere bağlantı kurduğunda, kullanım esnasında kopmalar yada duraksamalar yaşamanız pek olası değil.
Kulaklığı iki farklı cihazla eşleştirdiğimizde, bu iki kaynak cihazın da bluetooth'u açıkken, bir kulaklığın bir kaynağa, diğer tarafın ise diğer kaynağa bağlandığına şahit olduk. Bu pek sevindirici değil. :)
Soundcore R100, bluetooth 5.0 altyapısında, standart codecler eşliğinde aktarım yapıyor. AptX, aptX HD, LDAC gibi herhangi bir üst düzey aktarım codeclerine sahip dahil. Bu kulaklık standart kodekler dahilinde android ve windows cihazlar ile SBC, apple cihazlar ile ise AAC kodek dahilinde bağlantı kuruyor.
Codecler hakkında daha detaylı bilgilere erişebilmeniz ve bluetooth kulaklık dünyasını daha iyi kavrayabilmeniz adına, bu konuda hakkında bir yazı kaleme aldık. İsterseniz buraya tıklayarak erişebilirsiniz.
R100, fiyatına göre iyi ses kalitesine sahip bir kulaklık.
Modelin 2 farklı ses modu var. "Normal" ve "Bass Up".
Normal modda, alt ve orta frekanslar da yeterince dengeli ve mest edici bir tonal karaktere sahip olan kulaklık, basların en az 2 kat daha şiddetli bir hale geldiği bass up modunda çok gövdeli, otoriter ve vurucu bir bas tepkisine sahip oluyor. Buradaki bas kalitesi tabii ki teknik anlamda çok yüksek çözünürlüklü ve sıkı değil. Kabin içerisinde boomy diye hitap edebileceğimiz, yayvan, yavaş ve diğer frekanslara sızan bir tepki oluşuyor. Bu pek de umrumuzda değil açıkçası, kulaklık pey uygun bir fiyata sahip ve genel kullanıcı için süper eğlenceli alt frekanslara sahip. Odyofillere yönelik hazırlanmış bir kulaklık olmadığı aşikar.
Mid frekanslar, klasik v karakterli bir sunumu benimsemiş bu kulaklıkta arka planda ve oldukça pürüzsüz bir renge sahip. Yumuşak, kolaylıkla uzun saatler dinlenebilen vokaller; özellikle elektronik, pop ve hip-hop tarzı türlerde kullanışlı oluyor. Dolayısıyla sennheiser IE 600 tonal renginde olduğu gibi gerçek hayata yakın bir gerçek enstrüman dinletisi beklemeyin. :)
Üst frekanslar, frekans bütününün, baslarla birlikte en çok öne çıktığı bölge. Bu kulalkık bir miktar parlak ve keskin tizlere sahip. Pek de yüksek çözünürlüklü bir ses üretemeyen R100; burada ki kesinliğin irite edebilecek bir sonuca yelken açmasını tetikliyor olabiilir. Sizin dinlediğiniz müziğe ve kulaklarınızın alışmış olduğu ses karakterine göre değişicektir bu durum. Sennheiser tizlerine alışmış odyofiller, bizi hissedebilirler.
R100'ün ses yüksekliği, ideal. Yeterince canlı ve enerjik bir performans sergileyen arkadışımız hiç bir anlamda cılız ve sönük kalmıyor. Güçlü sunumunu her daim ortaya koyabiliyor.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.