Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Philips, bildiğiniz üzere sektörün öncü teknoloji firmalarından. Küçük ev aletleri, kişisel bakım, aydınlatma, televizyon ve açıkçası teknoloji alanında değmedikleri alan kalmayan marka, bu anlamda arkasında müthiş bir bilgi birikimi ile ilerliyor.
Ses teknolojileri, kulaklıklar, hoparlörler ve daha bir çok noktada ar-ge çalışmaları yapan Philips'in açıkçası, hali hazırda satışta olan onlarca kulaklık modeli var.
Bluetooth kulaklık dünyası; kulak üstü ve kulak içi kulaklıklar olarak, kulak içi bluetooth kulaklıklar ise; tam kablosuz ve boyun askılı olarak kategorilendirilebilinir.
Bluetooth kulak içi kulaklık alt sınıfında; tam kablosuz ve boyundan askılı modeller arasında markanın ürün gamının uygun fiyatlı, konforlu ve fiyatına göre kaliteli ses performansına sahip modeli TAUN102, radarımıza girdi.
Hadi yakından bakalım!
Boyundan askılı kulaklıklar, tam kablosuz kulak içi kulaklık kullanan müzik severlerin ön yargıyla yaklaşabildikleri bir fiziksel forma sahip olarak görülebiliyorlar.
Tam kablosuz kulak içi kulaklık dünyası, şüphesiz firmaların birincil odak noktası. Dolayısıyla, yapılan geliştirmelerin ulaştığı ilk adres yine bu arkadaşlar oluyorlar.
Boyundan askılı kulaklıkların, tam kablosuz kardeşlerine kıyasla sahip oldukları en büyük avantaj, vücudunuzun bir parçası haline gelebilmeleri. Devamlı olarak üzerinizde taşıyabildiğiniz bu yapı, kulaklığı sürekli kutusuna koyup - çıkarıp, tekrar ve tekrar bağlanma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Benzer şekilde, boyundan askılı kulaklıklar iç elektroniklerinin bir kısmını kablonun bağlı olduğu mekanizmaya aktarabiliyor, böylelikle daha küçük bir kabine sahip oluyorlar. Bu, çoğu zaman ekstra konfor demek.
TAUN 102, minimalist bir kutu içerisinden, gösterişli olmayan bir sunum ile bizi karşılıyor.
Sunum
Kutu İçerisinden Çıkanlar:
Taun 102, ince yapılı, zarif ve karizmatik bir kulaklık.
Samsung telefonların yanında uzun bir müddet verilen AKG kulaklıkların kabinini andıran gövde, elinize alır alır konforlu bir deneyim yaşatacağını hissettiriyor.
İdeal bir daire şeklinde dizayn edilen bu kabin gerçekten çok küçük. Dış tarafta beyaz renkli "PHILIPS" logosu bulunuyor. Logo alanının çevresi gümüş halka ile süslenmiş.
Bizlere tek renk seçeneği, siyah renk ile sunulan TAUN 102'nin gümüş aksanları, modele lüks bir yaklaşım getirmiş denilebilir.
Kulaklığın kablosuna bağlı bir kontrol mekanizması var. Mikrofon sisteminin de bağlı olduğu bu noktadan ses açma - kısma, müziğinizi durdurma - başlatma, çağrı cevaplama - sonlandırma işlemlerinizi gerçekleştirebiliyor ve kulaklığı açıp - kapatabiliyorsunuz. Son olarak, kulaklığı şarj edebilmeniz adına arkada bir micro - usb girişi de mevcut.
Aslında kabin çok sert, dayanıklı ve kaliteli hissettiriyor.
Burada ki kablo da aynı şekilde, düzleştirilmiş yapısı ile uzun yıllar kopmalar veya yırtılmalar meydana gelmeden kullanılabilir.
Tek endişemiz, hali hazırda çok da kaliteli bir materyal hissiyatı yaratmayan tuşlara sahip mikrofon sistemi üzerinde yer alan micro - usb port kapağının pek ince olması. Bu kapak bir süre sonra gevşekleşebilir, hatta yerinden çıkabilir.
TAUN 102 çok konforlu bir kulaklık.
Süper küçük kabini ve yumuşak hatlarıyla adeta kulak içerisinde kaybolan kulaklık, ince ve hafif yapılı kablosuyla da, boynunuzda bir ağırlık veya baskıya sebep olmuyor.
Bu kulaklık gün boyu rahatsızlık yaşanmadan kullanılabilir.
İzolasyon kriteri, 2 alt başlık altında değerlendirilebilir. Pasif İzolasyon ve Aktif İzolasyon.
Pasif izolasyon, aslında kulaklığın kulak kanalınızın içinde ne denli az boşluk bırakacak şekilde oturduğu, slikon veya köpük uçların kalınlığı, malzemesi ve bunun gibi bir çok parametre eşliğinde sonuçlanır.
Aktif gürültü engelleme ise elektronik bir özelliktir. Bu inovatif özelliği daha detaylıca açtığımız ve sizler için kaleme aldığımız yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aktif gürültü engellemenin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını biraz daha iyi anladığınıza göre, bu kulaklıkta bir ANC olmadığını söyleyerek sizi pasif izolasyonun, çevrenizdeki gürültüleri etkilediği kader senaryosu ile baş başa bırakabiliriz :)
Kulaklığın pasif izolasyonu, şaka bir yana, ciddi etkili. Burada doğru kulak uçlarını kullanmanız büyük önem sarf ediyor. Hele ki comply foam sünger uçlar gibi köpük bir uca yönelirseniz, pasif izolasyon başarımı kulaklıklarda şaşırtıcı derecelere çıkabiliyor.
Comply foam ne mi? İşte buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
TAUN 102 tabii bir akıllı kulaklık olarak düşünülemez.
Günlük kullanım kriteri altında, yakınlık sensörü, otomatik kapanma ve mobil uygulama desteği gibi bir çok ek özelliği tartıştığımız için, bunu belirtmek önemli.
7 saat batarya ömrü ile de yine çok etkilemeyen modelin 15 dakika şarj ile 90 dakikalık bir performans sergileyebilmesi, herhalde tek öne çıkan noktası. Bu olumlu.
Kulaklığımızda toza ve suya karlı bir dayanıklılık da bulunmuyor.
Günlük yaşantınızda, mikrofon kalitesi tatmin edici, konforlu ve dengeli ses karakterine sahip bir bluetooth kulaklık arayaşındaysanız ancak, beklentilerini yüksek tutmayanlar için TAUN 102 iyi bir alternatif olabilir. Zira, iyi yaptığı şeyleri de gerçekten iyi yapan bir kulaklık bu.
TAUN 102'nin mikrofonları fiyatına göre hassas, doyurucu ve anlaşılır bir şekilde sesi yakalayan karakterdeler.
Bu kulaklığı kullanarak rahatlıkla toplantılarınıza katılabilir ve aramalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Karşınızda ki kişi sizi anlaşılır ve doyurucu biçimde duyacaktır.
Tam kablosuz kulak içi kulaklıklara kıyasla burada mikrofon kapsülünün ağza daha yakın konumlanıyor olması, yine akustik açıdan bir avantaj sayılabilir.
TAUN 102 Bluetooth 5.0 altyapısı ile sevindirse de, burada bildiğimiz standart codecler ile aktarım sağlıyor.
Codec mi ne? Bu yazımıza gidip detaylıca öğrenebilirsiniz.
Böylesine bütçe dostu bir kulaklıkta Qualcomm AptX türevleri görmeyi beklemiyorduk zaten. Güncel sürüm bluetooth versiyonu aslında burada stabilite ve sinyal gücü açısından teorik olarak avantajlara sahip olsa da, burada biraz puan kırmamızın temel sebebi; kulaklığın pil seviyesi azaldığında, bağlantıda anlık kopmalar meydana geliyor olması ve müziği durdurduğumuz bazı zamanlarda, tekrar başlamasının saniyeler sürebilmesi oldu.
Bu kulaklığı elimize aldığımızda kaliteli bir sonik karaktere sahip, beğeneceğimiz bir ses kalitesi ile karşılaşacağımızı hissetmiştik. Tabii, hisler ile değil, somut gerçekler ile değerlendirmekte fayda var.
TAUN 102, çok uygun fiyatlı bir kulaklık.
Böyle giriş seviyesi modellerde, bazen hatrı sayılır teknik performanslar dinlesek te, genelde irite edici ve dengesiz tonal karakterler ile karşılaşıyoruz. Bu, acı bir gerçek.
Elimizde ki kulaklık mid-basslar eşliğinde biraz boğulmuş, fakat derin ve otoriter bir alt frekans cevabına sahip, orta - üst frekanslarda ise kendi fiyat bandından beklenmeyecek bir yumuşaklıkta sesler üretiyor.
Zaten boyundan askılı yapısı ve küçük kabinlerin sağladığı üstün konforla gün boyu üzerinizde kalabilecek TAUN 102, affedici yapıya sahip tizler ve doğal mid karakterinin oluşturduğu alışılması kolay yapı sayesinde sadece boynunuzda değil, kulağınızın içinde de kalacak gibi gözüküyor.
Çözünürlük ve detay miktarı gibi noktalarda bu sefer beklentileri aşmayan küçük dostumuzun sahnesi de çok geniş değil. Fakat enstrümanların sahne içinde ki yerleşimini başarılı bulduk.
Son olarak ses yüksekliği, özellikle burada sağlanan çok başarılı pasif izolasyon ile birlikte tatmin edici.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.