Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Neden Apple Airpods Pro, En Çok Tercih Edilen Kulaklıklar Arasında?

Airpods Pro, neden en çok tercih edilen kulaklıklardan biri?

 

Apple, bildiğimiz gibi dünyanın en önde gelen teknoloji şirketleri arasında.

 

Firmanın sektöre kattığı değer, ölçülemeyecek kadar büyük.

 

Bilgisayarlar, cep telefonları, ekranlar ve dahası hakkında geliştirmeler yapan markanın hali hazırda satışta olan 5 farklı kulaklık modeli var.  

 

      - Earpods (3.5mm Jacklı ve Lightning Adaptörlü)

      - Airpods 2

      - Airpods 3

      - Airpods Pro

      - Airpods Max

 

 

Platformumuzda daha önce bu kulaklıklardan bazılarını detaylı şekilde inceledik. 

 

Apple incelemelerimize gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Airpods'lar, belki de en çok tercih edilen gerçek kablosuz kulak içi kulaklıklar olarak anılabilir. Markette ki bilinirlikleri ve satış hacimleri bir hayli yüksek. 

 

Peki neden? Airpods Pro ve genel anlamda Apple bluetooth kulaklıklar niçin çok tercih ediliyor? Bu yazımızda cevabı öğrenelim.

 

Öncelikle Airpods 2, yıllar boyu günlük kullanım kralı kulaklıklardan biri olarak görüldü ve geniş bir kitle tarafından; konuşma yapmak, video izlemek ve müzik dinlemek için tercih edilen model oldu.

 

Bunun ardından, geliştirilen Airpods 3 ile günlük kullanım deneyimi, mükemmel iletişim ve kesintisiz konfor yeni bir kalıba büründü.

 

 

Apple Airpods Pro, markayı aktif gürültü engelleme özelliği (ANC) ve sarmayalan 3 boyutlu deneyimi ile kulaklarınıza kucak açan spatial audio teknolojisi ile kavuşturan model oldu. Bu kulaklığın bir temel farkı daha, doğal olarak içeri girdiği zaman kulak kanalını kapatacağı, slikonlu bir yapıya sahip olmasıydı.

 

Ardından, çok ilginç bir şey oldu ve biz ilk defa; bir Apple kulak üstü kulaklığı olan Airpods MAX ile tanıştık. Bu kulaklık özellikle ses kalitesi ve Airpods Pro ile tanıştığımız spatial audio özelliğinin daha büyük bir kabine işlenmesiyle elde edilen sarmalayıcı deneyimi ile dinleyen herkesi adete büyüledi.

 

Böylelikle, Apple kulaklık gamı bütünsel bir doygunluğa ulaşarak, güven verici alternatifler içeren bir kümeye dönüştü.

 

 

Bu küme alanının en kolay tercih edilebilir üyesi, bizce Airpods Pro.

 

Peki neden?

 

ANC, konfor, mikrofon kalitesi, bağlantı kalitesi, suya karşı dayanıklılık ve ses performansı...

 

Apple Airpods Pro ANC TWS Kulak İçi Bluetooth Kulaklık bir günlük kullanım canavarı.

 

Modern bir kulaklıkta olabilecek çoğu özelliği maksimum performansta sergileyebilen bir yapısı var.

 

Biz bu kulaklıklarla toplantılara da katıldık, iş görüşmeleri de yaptık, akşamları arkadaşlarımızla da konuştuk, oyun da oynadık. 

 

Mikrofon kalitesi açısından herhangi bir şikayetimiz yok. Gayet yeterliler.

 

 Burada iki uzman yorumu yapılabilir:

 

1. Airpods 2, 3 ve Pro'nun mikrofon performansları oldukça benzer. Modeller arasında pek bir geliştirme yok.

2. Mikrofon Performansı daha iyi TWS'ler mevcut. Sennheiser Momentum 2 örnek gösterilebilir.

 

Bağlantı kalitesi, işte apple'ın güçlü olduğu bir nokta. Adamlar Iphone'lar ile kusursuz çalışacak, mükemmel hızda bağlantı saylayacak teknolojiler içeren çipler geliştiriyorlar. Sırf Airpods'lar için!

 

Stabilite ve hızlı ilk bağlantı kısımlarında hiçbir sorun yok; lakin yüksek çözünürlüklü ses aktarımını destekleyen hiçbir codec bulunmaması, tabii başka applevari bir durum. Bu 2022 yılında ciddi bir eksi. Iphonelara ve Apple imzalı tüm ses aktarım cihazlarına bu desteklerin gelmesi ümidiyle...

 

Apple Airpods Pro ANC TWS Kulak İçi Bluetooth Kulaklık; tonal karakteri ile dengeli bir deneyim yaşatabilmek adına kutuyu açar açmaz şenlik yaşatmıyor.

 

Açıkçası, biz sağlam bir equalizer uyguladık.

 

Fakat, şaşırtıcı olan şey şu ki; Airpods Pro'nun teknik performansı hiç fena değil.

 

Bu kulaklıklar; daha önce deneyimlediğimiz bir çok TWS'ye kıyasla iyi çözünürlük seviyesine ve gayet iyi detay başarımına sahip. 

 

Herhangi bir düzenleme yapmadan; modelin mid odaklı bir sunumu olduğunu gözlemliyor ve az çok irite oluyor olsanız da, eq ayarlarına iyi tepki veren yapısı; ses karakterini şekilden şekilde sokabilmenize yarıyor. Kulaklığı dengeli ve eğlenceli bir eğriye doğru kaydırabiliyorsunuz. Sony WF-1000XM4 gibi boğuk bir karakterde değil.

 

Yapabileceğimiz bir iki eleştiri; airpodsların hala tek renk seçeneği ile sunuluyor olmaları ile başlanabilir. Airpods Pro 2'de, en azından siyah versiyon da istiyoruz.

 

Burada bir eleştiri, gövde üzerinde kullanılan plastik malzeme; ciddi şekilde elden kayıyor. Hele ki biraz yağlandı mı; ama cidden sadece biraz, çizgi filmlerde elinde sabun tutmaya çalışan karakterlere benzeyebilirsiniz.

 

Tüm bu faktörler birleştiğinde, AirPods Pro'nun neden en çok tercih edilen kablosuz kulaklıklardan biri olduğunu anlamak kolaydır. Apple'ın bu ürünüyle sağladığı kolay kullanım, üstün ses kalitesi ve kapsamlı özellik seti, onları rakiplerinden ayıran faktörlerdir. Bu nedenle, özellikle Apple ekosistemi içinde olan kullanıcılar için AirPods Pro, mükemmel bir seçim olabilir.

 

Airpods Pro 2, bu sene görücüye çıkabilir. (2022)

 

Beklentilerimizi öğrenmek için bu yazımıza gidebilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.