Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Bluetooth Kulaklık Nedir? Nasıl Çalışır?

Bir Bluetooth cihazı, cep telefonunuz, akıllı telefonunuz veya bilgisayarınız ile bağlantı kurmak için tel veya kablolar yerine radyo dalgalarını kullanarak çalışır. Bluetooth kulaklıklar, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve taşınabilir hoparlörler dahil her gün kullandığımız milyonlarca üründe bulunan bir kablosuz kısa menzilli iletişim teknolojisi standardıdır. Bluetooth kulaklık gibi Bluetooth teknolojisine sahip bir ürünün içinde Bluetooth radyosunu içeren küçük bir bilgisayar çipi ve cihazlar arasında bağlantıyı mümkün kılan bir yazılım bulunur.

Bu nedenle, cep telefonu ve kulaklık gibi Bluetooth özellikli ürünler birbirine çok yakın olduğunda bağlanır veya eşleşir. Tek bir Bluetooth kulaklık, aynı anda birden fazla cihaza bile bağlanabilir. Bu, telefonda konuşmanızı veya kablo zahmeti olmadan müzik dinlemenizi sağlar.

 

Bluetooh Kulaklıklar Akıllı Telefona Nasıl Bağlanır?

Bluetooth kulaklığınızın telefonunuzla çalışmasını sağlamak için telefonu kulaklığa bağlamanız veya eşleştirmeniz gerekir. Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

1. Bluetooth kulaklığınızın tamamen şarj olduğundan, açık olduğundan ve eşleştirmek istediğiniz akıllı telefonla uyumlu olduğundan emin olun. Hangi marka kulaklığın nasıl bağlanacağı ile ilgil detaylı bilgi için Bluetooth Kulaklık Telefona Nasıl Bağlanır? Marka Marka Bağlantı Ayarı yazımıza göz atabilirsiniz.

2. Telefonu açın. Genellikle Ayarlar altında bulunan Bluetooth özelliğini arayın.

3. Açık'ı seçin (Bluetooth özelliğini açtığınızda, telefon bir sinyal gönderir ve kulaklığınız gibi diğer Bluetooth özellikli cihazları taramaya başlar)

4.Telefon kulaklığı bulduğunda, kulaklık ekranda görünür. Cihazların listesi. 

 
5. Cihazlar eşleştirildikten sonra, açık olduğu sürece tüm telefon aramalarınız otomatik olarak kulaklığınıza bağlanır ve eşleştirme işlemini tekrarlamanız gerekmez.


Bluetooth Kulaklık Bağlantı Sorunu giderme ipuçları

 

·         Her şeyi kapatın ve eşleştirme işlemini tekrarlayın.

·         Kulaklığınızdaki pilleri kontrol edin ve tamamen dolu olduklarından emin olun.

·         Kulaklığınızın ve telefonunuzun uyumlu olup olmadığını kontrol edin.

·         Bir Bluetooth cihazı, yaklaşık 10 metreye kadar seyahat edebilen düşük güçlü radyo iletim sinyalleri yayar. Fakat kulaklığa göre mesafe değişebilir. Satın almadan önce aralığı kontrol edin.

·         Cihazlarınızı eşleştirmede sorun yaşamaya devam ederseniz bakın.

 

Bağlantı sorunlarını genellikle bu uygulamalar ile kolaylıkla çözebilirsiniz. Eğer sorunlarınız devam ediyor ise Bluetooth Kulaklığın Birinden Ses Gelmiyor Sorunu ve Çözümü için yazımıza göz atabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.