Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Bluetooth Kulaklık Telefona Nasıl Bağlanır? Marka Marka Bağlantı Ayarı

Bluetooth kulaklıklar son yıllarda gittikçe popülaritesi artan ve hayatımızda daha çok yer eden cihazlar olmaya başladı. 2016 yılında Apple Airpods 1.nesil ile, ondan çok daha önceleri kulak üstü kulaklıklar veya kulak içi olup tam olarak TWS kulaklık olmayan bluetooth kulaklıklar ile hayatımızda çoktandır olan bu cihazlar aslında biz kullanıcıların birçoğunun gözdesi olup kablolu kulaklıkları bizlere unutturan cihazlar olmuşlardır. Fakat her teknolojik yeniliğe ve farklılığa alışmak yine biz kullanıcılar için değişkenlik göstermekle beraber belli bir vakit almaktadır. Bu konulardan en çok sorun yaşandığını gördüğümüz problem ise bluetooth kulaklık telefona nasıl bağlanır? Sorusu geliyor.


Mobil cihazlar ile arasında nasıl kolay ve kesintisiz bir bağlantı kurulabileceği sorunu olması bugün bu yazıyı paylaşma sebebimiz olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Hadi gelin en popüler ve kaliteli bluetooth kulaklık üreten marka ürünlerinin mobil cihazlar ile arasında nasıl kolay bir şekilde bağlantı ayarı yapabiliriz hep beraber inceleyelim.

Bluetooth Kulaklık Telefona Nasıl Bağlanır?


• Android veya İOS işletim sistemi fark etmeksizin mobil cihazınız ile bluetooth kulaklığınız arasında bir bağlantı kurmanız gerekiyor.

 

• Öncelikle kulaklığınızı açılış tuşuna basarak cihazınızı aktif hale getirin.

 

• Ürününün sarjının dolu olduğundan emin olun. Aksi taktirde bağlantı esnasında işlemlerinizi tamamlayamaz ve başarısız olursunuz.

 

• Akabinde kulaklığınızdaki bluetooth arama özelliğini marka ve modele uygun bir şekilde etkinleştirme yaparak açık hale getirin.

 

• Mobil cihazınızın bluetooth özelliğini açtıktan sonra eşleşen cihazlar seçeneğinde kulaklığınızı telefonunuzla eşleştirin.

 

• Telefonunuzda “bluetooth ile eşleştiriliyor” uyarısı geldikten sonra “Eşleştir” seçeneğine tıklayın. Artık cihaz kullanıma hazırdır.

 

 

Evet biliyorum her markada bluetooth kulaklık telefona bağlama işlemi aynı mı? Diye aklınızdan geçiyordur elbet. Bu sebeple tüm markaları ele alarak bağlantı ayarlarını sizler için derledim.

 

apple-bluetooth-kulaklik

 

APPLE Airpods Telefona Nasıl Bağlanır?

TWS kulaklık konusunda belki en ünlüsü, belki de bizi TWS kulaklıklar ile tanıştıran marka Apple’ın Airpods modelleri desek yalan söylemiş sayılmayız herhalde. Airpods modellerini bir Apple cihaz ile bağlamak istediğimizde gerçekten hiç zorluk yaşamıyoruz sanırım. Airpods 2.nesilden Airpods Pro’ya kadar kulaklıkların şarj kutularının kapağını açar açmaz ve Airpods Max modelinde ise kulaklığımızı çalıştırır çalıştırmaz Apple mobil cihazlarımızda çıkan pop-up bildirim ile kulaklıklarımızı kolayca mobil cihazlarımıza bağlayabiliyoruz. 

 

Android cihazlarda ise durum az da olsa farklı olarak karşımıza çıkıyor. Airpods Max hariç olmak üzere kalan bütün modellerin şarj kutuları üzerinde bulunan düğmelere birkaç saniye basarak kulaklıkları cihazlarımızda bulunan bluetooth ayar portundan bağlayıp kullanıma hazır hale getirmek mümkün oluyor.

Şimdi, AirPods'un Android bir telefonla nasıl eşleştirileceğini daha detaylı bir şekilde anlatalım:

  1. Öncelikle, AirPods kulaklıklarınızın şarj kutusunu açın.
  2. Kutunun içindeki AirPods'lardan birini ya da ikisini çıkarın. Bu, Android cihazınıza eşleştirme modunda olduğunu bildirecektir.
  3. Şarj kutusunun üzerinde bulunan düğmeye birkaç saniye basın ve ardından bırakın. Düğme beyaza döndüğünde, AirPods'unuz artık eşleştirme modundadır.
  4. Android cihazınızda "Ayarlar" uygulamasını açın ve "Bağlantılar" veya "Connected devices" seçeneğini bulun.
  5. "Bluetooth" seçeneğini seçin ve eğer kapalı ise, Bluetooth'u açın.
  6. Cihazlar listesinde "AirPods" adını arayın ve bulduğunuzda üzerine tıklayın.
  7. Eşleştirme tamamlandıktan sonra, AirPods'unuz artık Android cihazınızla kullanıma hazır hale gelecektir.

Not: Eğer bağlantıda herhangi bir sorun yaşarsanız, öncelikle AirPods'unuzun şarjlı olduğundan emin olun ve cihazınızın Bluetooth'unun açık olduğundan emin olun. Eğer sorun hala devam ederse, AirPods'unuzu fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

 

sennheiser-bluetooth-kulaklik

 

SENNHEISER Bluetooth Kulaklıklar Nasıl Bağlanır?

Sennheiser ses sistemi ve kulaklık denince akla ilk gelen kaliteli markalardan olmuştur her zaman. Uzun süredir ürettiği TWS ve kulak üstü bluetooth kulaklıklar ise piyasada kaliteli kulaklık arayanların tercihi olmaya halen devam etmektedir. Sennheiser kulaklıklarının mobil cihazlara bağlantı konusunda sağladığı kolaylık markanın bu konuda bir mobil uygulamasının bulunmasıdır. Bu mobil uygulama sayesinde TWS veya kulak üstü Sennheiser kulaklıkları kolaylıkla mobil cihazımıza bağlayabilme imkanımız bulunmakta. Kullanıcıların mobil uygulamayı kullanmak istememesi durumunda; kulak üstü bluetooth kulaklıklarda kulaklığımızı açıp güç düğmesine belli bir süre basılı tutarak kulaklığımızı görünür kılabilir, TWS kulaklıların çoğu modelinde ise şarj kutusundan çıkardığımız kulaklıklarımızın dokunmatik panelleri üzerine belli bir süre basılı tutarak kulaklıklarımızı eşleyebilir ve bağlantıya hazır hale getirebiliriz.

 jbl-bluetooth-kulklik

 

JBL Kulak Üstü ve JBL Kulak İçi Kulaklıklar Nasıl Bağlanır?

Harman International şirketinin bünyesinde bulunan ve Samsung’a bağlı bir marka olan JBL’in gerek TWS gerek kulak üstü bluetooth, gerek kablolu birçok modeli bulunmakta ve aynı zamanda kulaklık ve sistemi sektöründe gayet başarılı, fiyat performans ürünleri üreten bir marka olarak bilinmektedir. Kulak üstü bluetooth kulaklık modelleri (BT serisi-Live Serisi) ve aynı zamanda TWS kulaklık modelleri (Tune serisi-Live serisi vb.) mobil cihazlarımıza yine JBL kendi mobil uygulaması ile kolayca bağlantı imkanı sunuyor. Uygulama dışında ise kulak üstü modellerde bağlantı kulaklığın açılması ile birlikte üzerinde bulunan kontrol düğmeleri ile bağlantı kolayca sağlanabiliyor. TWS modellerde ise çoğu modelde Android cihazlarda çıkan pop-up bildirimi bağlantıyı kolaylaştırırken çoğu modelinin şarj kutusu üzerinde bulunan düğme ile kulaklıklarımız eşleşip bağlantıya hazır hale geliyor.

 

xiaomi-bluetooth-kulaklık

 

XİAOMİ TWS Kulaklık Modelleri Bilgisayar ve Telefona Nasıl Bağlanır?

Bir Çin markası olan ve birçok alanda teknolojik ürünler üreten Xiaomi markası, en çok bildiğimiz mobil cihazlarının yanında kendisi ve alt markası Redmi tarafından üretilen TWS kulaklıklar ile piyasada ismini duyurmuş ve çokça fiyat performans ürününü piyasaya sürerek biz kullanıcılar için tercih sebebi haline gelmiştir.

Mobil cihaz için bağlantı konusuna gelecek olursak modelden modele değişiklik göstermek üzere bazı modellerin üzerindeki düğmelere aynı anda basılı tutarak eşleme yapmak (Earbuds Basic-Basic 2), bazı modellerin şarj kutusu üzerindeki düğmeye basılı tutarak eşleme sağlayıp bağlantıya hazır hale getirmek (Airdots Pro-Flipbuds), bazı modellerde ise kutudan çıkarıp kulağımıza takmanın eşlemeye ve bağlantı konusunda hazır hale gelmeye yeterli olduğunu görüyoruz.

 

urbanears-bluetooth-kulaklik

 

URBANEARS Kulaklıklar Telefonla Nasıl Eşleştirilir?

Uzun zamandır farklı tasarımı, kaliteli malzeme yapısı ve sesi, aynı zamanda fiyat performans ürünler üretmesi ile gönüllerimize taht kuran Urbanears markasının mobil cihazlar ile bağlantısı gerçekten biz kullanıcılara hiç zorluk çıkarmayacak şekilde yapılıyor. Mobil uygulama desteği barındıran ve bağlantı konusunda kolaylık sağlayan Urbanears markası mobil uygulamayı kullanmasak bile gerek TWS kulaklık modellerinde (Luma-Alby) kulaklıkları şarj kutularından çıkarıp kulağımıza takmanın eşleşme ve bağlantı için yeterli olması, gerek kulak üstü bluetooth kulaklık modellerinde( Plattan vb.) kulaklığı kontrol düğmesi ile açıp kolayca bağlantıya hazır hale getirmemiz bize kolay ve hızlı bağlantı konusunda Urbanears’ın gerçekten başarılı olduğunu gösteriyor.

 

beats-studio-buds

 

BEATS Kulaklıkları Telefona Bağlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

2014 yılından beri Apple’ın sahip olduğu ve bu zamandan önce de hepimizin kaliteli kulaklık ve ses denince aklımıza gelen Beats markasının piyasaya sürdüğü TWS ve kulak üstü bluetooth modeller birçok kullanıcı tarafından günümüzde çokça tercih edilmeye devam ediyor. Bağlantı konusunda ise yine rakipleri ile aynı şekilde mobil uygulamaya sahip Beats bize kolay ve hızlı bir bağlantının anahtarlarını sunuyor. Çoğu modelinde gerek TWS, gerek kulak üstü bluetooth kulaklarında sunduğu; hem Apple hem Android cihazlardaki pop-up bildirim özelliği ise bize bağlantı konusunda asla problem yaşatmıyor. TWS modellerinde şarj kutusu üzerindeki düğmeye basılı tutarak yapılan eşleme ile bağlantıya hazır hale gelen kulaklıklarımız, kulak üstü bluetooth modellerinde ise kulaklıkların üzerinde bulunan kontrol düğmeleri ile bağlantıya hazır hale gelmekte.

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.