Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Bluetooth Kulaklığın Birinden Ses Gelmiyor Sorunu ve Çözümü

Bu yazımızda sizlere bluetooth kulaklığın birinden ses gelmiyor sorunu ve çözümünden bahsedeceğiz. Bluetooth kulaklık kullanırken bazı sıkıntılar baş gösterebilir. Bu sorunlardan bir tanesi ve en can sıkıcı olanı sadece tek kulaklıktan ses geliyor olması.

 

Gelin sizlerle bu sorun hakkındaki alternatif çözümler hakkında konuşalım. Öncelikle neredeyse her kulaklık markasında ve modelinde bu sorun baş gösterebiliyor. Bazı kulaklıklar zaten çok zor bağlanırken bir de bu sorun yaşanınca kulaklıkları bir kenara atıp gitmek istediğimiz bile oluyor. Şimdi sizlere marka marka bu sorunun nasıl çözülebileceğini anlatacağım.

 

Şunu belirtelim; ilk başta kulaklığı sıfırlamamız gerekir ve telefon ya da kulaklığınız hangi cihaza bağlıysa bağlantınızı koparmanız gerekiyor. Aynı zamanda kullandığınız cihazdan da kulaklığı kaldırmanız gerekecek. Hadi gelin markalar özelinde bakalım. 
 

Markalarına Göre Kulaklıkların Ses Sorunu Nasıl Çözülür?

 

Kulaklıklarda her teknolojik cihazlar gibi arızalanabilir veya anlık hatalar verebilir. Bu hataların çözümü genel olarak aynı olsa da farklı markalarda farklı çözümler gerektirebilir. Aşağıdaki listemizde kulaklıklardan ses gelmeme sorununu marka marka inceledik. 

 

Sony Kulaklıklarda Ses Sorunu Olur Mu?

Sony, ses denince akla gelen ilk markalar arasında. Kullanışlı ve kaliteli kulaklıklar ürettiğini söyleyebilirim. Lakin liderler arasında olması bu sorunun yaşanmayacağı anlamına maalesef gelmiyor. 

 

Bang & Olufsen Ses Gelmeme Sorunu Nasıl Çözülür?

Bang & Olufsen gerçekten lüks deneyim tarafında kaliteli ve şık kulaklıklar üretiyor. Özellikle tasarım denince akla gelen kulaklık markaları arasında başta olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ama yine de bu marka da bazen sorunlar çıkabiliyor. Bang & Olufsen TWS Kulaklıkları bağlamak diğer marka kulaklıklara göre biraz farklı. Gelin öncelikle kulaklıkların nasıl bağlandığına bakalım. 

  1. İlk Adım Olarak Kulaklığın Kutusunu Alın, 
  2. Kapağını Açın, 
  3. Kulaklıkları Çıkarmada Dokunmatik Yüzeylerine 10 – 15 Saniye Basın, 
  4. Mavi Işık Yandığında Kulaklıkları Cihazınıza Bağlayın. 

 

Sennheiser Bluetooth Kulaklıklarda Ses Gelmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Sennheiser ses kalitesi denince akla gelen markaların başında olmalı. 75 Yıllık tecrübesiyle gerçekten çok kaliteli kulaklıklar üretmekte. Son yıllarda da tasarıma verdiği ekstra önemde gözümüzden kaçmıyor. Tabi teknolojik ürünlerde her zaman sorun çıkma ihtimali mevcut. Sennheiser da önceki markalar gibi yaklaşık olarak aynı şekilde bağlanıyor. Sorunun çözümü ise yine aynı.  

 

Earfun Kulaklık Modellerinde Ses Gelmiyor Sorunun Çözümü Nedir?

Earfun, Fiyat/Performans ürünü kablosuz kulaklık aradığınız zaman henüz akla pek gelmese de bizce başı çeken markalardandır. Çin menşei bir marka olması sizi yanıltmasın çünkü biz bu kulaklıkları gayet beğeniyoruz. Özellikle Air ve Free serilerine bakmanızı tavsiye ederiz. Öğrenciler için en iyi tercih olacaktır. Kulaklıklar kolaylıkla bağlanabilmekte ve bizim tecrübelerimize göre önemli bir bağlantı sorunu çıkarmamaktadır.

 

Xiaomi Bluetooth Kulaklıklarda Ses Gelmeme Sorunu Nasıl Çözülür?

Sırada Xiaomi var. Hemen hemen herkes bu markayı bilir. Fiyat/Performans anlamında iyi kulaklıklar üreten bir firma. Kulaklıklar kolay kullanıma sahip. Şimdide gelelim bu kulaklık markalarını modellerinde yaşanan tek kulaklıktan ses gelmeme sorununu çözelim. 

 

 

Bluetooth Kulaklıklarda Ses Gelmeme Sorunu Neden Olur?

 

Sorunun nedeni olabilecek en güçlü olasılık kulaklıkların bağlantı esnasında yeterli bağlantı aralığında olmasıdır. 

Bir diğer sebep ise kulaklığın anlık yazılımsal problemleri olabilir.

Kulaklıklardaki arızadan dolayı doğan bir problem olabilir. Eğer ki sorun çözülmez ise Garanti ya da teknik servis seçeneklerini değerlendirin.  

 

Bluetooth Kulaklığın Birinden Ses Gelmiyor Sorunu Çözümü

 

Bluetooth kulaklığın birinden ses gelmiyor sorunu çözümü oldukça basit. Fakat bazı marka modellerde farklılık gösterebilmektedir. Genel anlamda ses gelmeme sorunun çözümü aşağıdaki gibidir. 

  1. Bluetooth Kulaklıkların bağlantısını bağlı cihazdan kesin. 
  2. Kulaklığını cihazından unutun. 
  3. Kulaklıkları kutusuna koyun. 
  4. Dokunmatik alanlara uzun bir süre basın. (10-15 saniye) 
  5. Böylelikle kulaklığınızı sıfırlamış olacaksınız. 
  6. Sıfırlandığını anlamak için kulaklık kutusunda ya da kulaklıkların içerisinde bulunan led ışıkları kontrol edin. 
  7. Marka ve modele göre değişkenlik gösterebilir. (Kırmızı / Mavi) 
  8. Kulaklıkları belli bir süre kullanmamakta fayda var. (3-5 dakika) 
  9. Ardından bluetooth kulaklıkları tekrar bağlamak istediğiniz cihazınıza tanımlayarak müzik deneyiminize devam edebilirsiniz.
bluetooth-kulakliklardan-birinden-ses-gelmiyor-sorunu-cozumu

Bluetooth Kulaklık Şarj Olmuyor: Sebepleri ve Çözümleri

Kablosuz kulaklıkların şarj olmaması sıkça karşılaşılan ve çok can sıkıcı bir sorun. Ancak hemen kırmızı alarm vermeden önce yapabileceğiniz şeyler var.

 

Eğer ki sorun çözülmemiş ise garanti ya da teknik servise göndermenizde fayda var. Bluetooth kulaklık modellerinde ses gelmeme sorunlarını çözmenize rağmen, ses kesintileri ve bağlantı sorunları yaşıyorsanız, bluetooth teknolojisi hakkında yanlış bilinen doğrular hakkındaki yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.