Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Bluetooth Kulaklık Şarj Olmuyor: Sebepleri ve Çözümleri

Kablosuz ve bluetooth kulaklıkların şarj olmaması sıkça karşılaşılan ve çok can sıkıcı bir sorun. Ancak hemen telaşa kapılmadan önce yapabileceğiniz şeyler var. Yani bluetooth kulaklık şarj olmuyor diye direkt teknik servise götürmek zorunda değilsiniz. Çok da zor olmayan birkaç yöntemi denedikten sonra belki de uzun süreler kulaklığınızdan mahrum kalmayacaksınız. Fakat yapacağınız işlemlerden önce kablosuz kulaklığınızı bir kapatıp açmayı unutmayın.

KABLOSUZ KULAKLIKLAR NEDEN ŞARJ OLMAZ?

1. Piller uzun bir süre boyunca şarj edilmemişse

Bluetooth kulaklıklarınızı uzun bir süre saklar ve kullanmazsanız pil ömrü azalır. Bu sebeple ne kadar şarj ederseniz edin eski verimine asla ulaşamazsınız.

2. Kablosuz kulaklıkların pili arızalı olabilir

Bir hevesle aldığınız kulaklık bir üretim hatasına kurban gitmiş olabilir. Sıklıkla karşılaşılan üretici kaynaklı pil arızalarında şarj problemi yaşamanız kaçınılmazdır. Bu sebeple güvenilir markaların modellerini tercih etmenizde her zaman fayda var.

3. Şarj portları arızalı olabilir

Şarj portlarının içindeki metalik yüzeyler, şarj cihazının sürekli takıp çıkarılması veya bir üretim hatası nedeniyle kablosuz kulaklığınız temassızlık yaparak şarj görevini yerine getirmez. Ayrıca, kulaklıklarınızı çantanızda veya cebinizde tutarsanız, bağlantı noktaları tiftik, toz, yiyecek artıkları ve diğer kalıntılarla tıkanarak şarj sorunlarına neden olur.

4. Hasarlı şarj kabloları

Bluetooth kulaklıklar için şarj kablosunun sürekli kıvrılması ve esnemesi, şarj etme özelliğini zamanla aşındırır. Bu sebeple arızalı ürününüz olmasa bile bluetooth kulaklık şarj olmuyor problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

5. Sıcaklık

Genellikle pillerin bir şarj sıcaklık aralığı vardır. Bu nedenle, ortam sıcaklığı kablosuz kulaklığınızın pilinin değişen sıcaklık aralıklarından daha fazlaysa şarj olmaz.

BLUETOOTH KULAKLIK ŞARJ OLMUYOR SORUNU NASIL DÜZELİR?

Bluetooth kulaklığınızın neden şarj olmadığını doğru bir şekilde tespit ettik. Şimdi sırada bu sorunu düzeltmek geliyor. Öncelikle;
 

- Kulaklıklarınızı bir dizüstü veya masaüstü bilgisayar ile şarj ediyorsanız, uyku modunda olmadığından emin olun. Bilgisayarlar uyku modunda şarj işlevini yerine getiremeyeceği için bluetooth kulaklıklar düzgün çalışmayabilir.

- Bilgisayar açılıyor ancak aynı sorun devam ediyorsa, şarj cihazını bir prize takın. Varsa başka bir cihazı şarj ederek şarj cihazının işlevselliğini test edin.

- Şarj cihazı çalışıyor fakat bluetooth kulaklığınız şarj olmuyorsa, arızalı olmadığından emin olmak için bluetooth kulaklık şarj kablosunu kontrol edin. Bundan nasıl emin olabilirsiniz? Kabloları çalıştığını doğruladığınız başka bir kabloyla değiştirin.

- Bluetooth kulaklığınızın şarj bağlantı noktalarını inceleyin. Varsa tiftik, toz ve kiri hemen temizleyin. 

Kulak İçi Kulaklık Nasıl Temizlenir? En Pratik Kulaklık Temizleme Rehberi

Severek aldığınız ürününüze zarar vermeden kulak içi kulaklık nasıl temizlenir? Sizler için hazırladığımız kulaklık temizleme rehberi ile bu işlemi kolaylıkla yapabileceksiniz.

 

Tüm bunları denedikten sonra hala sorun yaşıyorsanız metal tırnakların yerinde olduğundan ve hasar görmediğinden emin olun. Herhangi bir bozulma fark ederseniz hemen yetkili servise başvurun. Bluetooth kulaklık şarj olmama sorunun sizin için hazırladığınız rehber ile birlikte çözdüyseniz, doğru kulaklık şarj etme yöntemlerini incelemenizi öneriyoruz. Bu sayede bluetooth kulaklıklarınızı gece şarj etmeli misiniz sorusuna cevap bulmuş olacaksınız. 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.