Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Odyofil Segmentinde Sayılabilecek Kablosuz Kulaklıklar

Odyofil kulaklıkları denilince aklınıza ne geliyor? Kablolu modeller mi?Kablolu modellerin ses kalitesi açısından ilk tercih olduğunu hepimiz biliyoruzancak bu kablosuz kulaklıkları öylece bir kenara atacağımız anlamına gelmiyor.Kablosuz iletim gün geçtikçe teknolojinin de ilerlemesiyle kablolu iletim ile arasındaki açığı kapatıyor.Kablosuz kulaklıkların da odyofil segmentine girmeye başladığı günümüzde ses kalitesi açısından görmezdengelemeyeceğimiz kablosuz modeller var.Bu yüzden sizlere ses kalitesi açısından en iyi kablosuz kulaklıkları derledik. Sıralama iyiden kötüye şeklinde değil karışık şekildedir.

 

Popüler Odyofil Kablosuz Kulaklık Modelleri

 

1- Hifiman (Deva) Deva Pro

 

Aslında kablolu bir model ancak firma kablosuz kullanım için Bluemini adını verdikleri bir kablosuz bağlantı adaptörü geliştirmiş ve kutuya koymuş. İlk model olan Deva gibi Deva Pro da planar sürücü kullanıyor ve ilk modele göre daha rafine bir sese sahip.
Gel gelelim burada bazı artı ve eksiler bulunuyor; ses kalitesi çok iyi ancak bunu sağlayan planar sürücüler çok güç istiyor. Bu da şarj performansını olumsuz etkiliyor. Bluemini R2R, Deva Pro’yu yaklaşık 5-6 saat boyunca sürebiliyor. Bir diğer konu arkası açık kabin dizaynı. Daha geniş ve ferah bir sahneye vesile olan bu tasarım dışarıdaki hemen hemen her sesi size duyurduğu gibi dinlediğiniz müziği de etrafta kim varsa onlara duyuruyor. Bu kulaklık seyahat esnasında kullanmak için kesinlikle yanlış bir tercih olur. Fakat evde konfor gözetilerek kablosuz kullanıma ihtiyaç duyulursa iyi bir tercih olabilir. Bunun yanında istediğiniz zaman kablo ile güçlü bir amfiye bağlayarak ses kalitesine şarj bitme derdi olmadan doyabilirsiniz.

 

 

2- Beyerdynamic Amiron Wireless

 

Orijinal Amiron modelinin aksine arkası kapalı tasarıma sahip Amiron Wireless içerdiği güç isteyen sürücülere rağmen 30 saat şarj ömrü sunuyor. Fiyatı ve yapısına bakılınca oldukça iddialı görünen Amiron Wireless Beyerdynamic soundu ile ses kalitesi açısından da güven veriyor. ANC özelliğini bu fiyatta kablosuz bir kulaklıkta göremesek de izolasyonun iyi olduğunu söyleyebiliriz. Arkası kapalı ancak bu da Deva Pro gibi büyük bir kulaklık. Anlayacağınız evde kullanmak için daha uygun. Konu ses kalitesi ise Amiron Wireless modelinden daha iyi bir kablosuz kulaklık bulmak oldukça zor görünüyor. Tabi tüm bunlar fiyatını göze almanızı gerektriyor.

 

 

3- Grado GW100 v2

 

Yine arkası açık bir model karşımızda, klasikleşmiş Grado tasarımını ilk kez kablosuz olarak görüyoruz. İyi sesi ve kompakt tasarımı görece uygun fiyata sunan bu kulaklığın 15 saate varan görece zayıf bir pil ömrü var. Fiyat burada bizlere göz kırpıyor. Canlı, şeffaf ve birazcık da parlak sesine; oldukça uygun fiyatına bakınca iyi bir seçenek gibi görünse de arkası açık kabinler yüzünden sesin 2-3 metre öteden duyulması kulağa hiç hoş gelmiyor. Bluetooth 4.2 destekli bu kulaklık bu konuda rakiplerine göre biraz geride kalıyor. Bu kulaklığı tercih edecekler iyi sesi kablosuz olarak uygun bir fiyata alırken birçok şeyden feragat etmeyi göze almalı. Neyse ki tasarım bunlardan biri değil.

 

 

4- Shure Aonic50

 

Şimdi karşımızda rahat, karizmatik, ANC özelliğine sahip, LDAC destekleyen ve sonunda seyahat için oldukça uygun bir kulaklık var. Sesi detay açısından oldukça doygun ancak ANC “max” modunda iken biraz çorba oluyor. 20 saat şarj süresi eh işte dedirtiyor. Benzer ürünlerde daha yüksek şarj performansı ve daha iyi anc görsek de konu ses olunca Shure Aonic50 kendini gösteriyor. Her şeyi bir araya getirip fiyata baktığımızda Aonic50 tercih edilebilir bir seçenek olarak listede yerini alıyor.

 

5- Apple Airpods Max

 

Tasarımı, sesi, donanımı ile oldukça iddialı olan Airpods Max bakalım ses açısından bize neler sunuyor. İyi tasarım iyi malzeme kalitesi iyi ANC, bunlar Apple’dan zaten beklediğimiz şeylerdi. Ama bu kadar iyi ses kalitesini beklemiyorduk. Airpods Max kendi sınıfında aktif gürültü önleyici özellikli kulaklıklar arasında en iyi ses kalitesine sahip model. 20 saat gibi oldukça sıradan bir şarj ömrüne sahip olsa da ANC özelliğinin açık ya da kapalı olmasının bu sürede dramatik değişikliklere yol açmaması gözden kaçmıyor. ANC özellikli benzer modellerden ses kalitesi ile ayrışan Airpods Max kablosuz kulak üstü kulaklıklar arasında ses açısından seçilebilecek en iyi tercihlerden biri.

 

 

 

6- Bowers & Wilkins PI7

 

Sırada 1dd+1ba yapılandırmalı bir tws var. 4 saat şarj ömrü kutuyla birlikte 20 saate çıkıyor. Bu değerlerin kendinden ucuz rakiplerinden daha geride olması üzücü. Garip tasarıma ve standart ANC performansına sahip bu kulaklık konu ses kalitesine gelene kadar pek de şaşalı görünmüyor. Peki, malum konu sese gelince ne oluyor? B&W PI7 şeffaf, net ve ayrıntılı sunumuyla ses kalitesi açısından true wireless kategorisinde lider olacak potansiyele sahip. Dinamikten ziyade sakin çalan bir kulaklık olan PI7 tonal açıdanda sınıfındaki kulaklıklardan sıyrılıyor. Her ne kadar fiyatına bakınca daha iyi donanımsal özellikler beklesek de konu ses kalitesi olduğunda bu kulaklık sınıfında zirveye oturuyor.

 

 

 

 

7- Bang & Olufsen BeoPlay H95

 

Şık bir kulaklık olan H95 yüksek bir fiyatla ancak iyi bir ses ve iyi bir şarj performansıyla geliyor. Şık Tasarımı da cabası. ANC özelliğini oyun dışı bıraktığımızda 50 saate kadar uzanan güzel bir pil ömrü görüyoruz. ANC devreye girdiğinde bu süre 38 saate kadar düşüyor. 12 saate mal olan ANC ne yazık ki sınıf lideri olamıyor. Konu ANC ise WH1000xm4’ten şaşmayın. Şıklığı ve malzemesiyle zirveye oynayan H95 ses kalitesiyle de parmak ısırtıyor. Ancak Fiyatı burada kafaları karıştırıyor. Bu fiyata alınabilecek en iyi ses bu mu diye düşündürtmüyor değil. Tercih sizin.

 

 

8- BONUS: Fiio Utws3/Utws5

 

Burada akla şöyle bir soru gelmeli: Odyofil anlamda kablosuz deneyim sadece kablosuz kulaklıklarla mı sınırlı? Hayır değil. Diyelim ki mmcx konnektöre sahip severek kullandığınız bir IEM' iniz var ancak kablosuz kullanım dikkatinizi çekiyor. Ne yapacaksınız? Üst segment IEMlerden birini kullanıyorsanız mesela ie900, Final a8000, Campfire Audio Ara gibi; ya da biraz daha aşağılarda Final B1, Fiio FD7, meze Advar gibi bir IEMiniz varsa bir Utws3 ya da Utws5 alarak IEMinizi kablosuz kullanabilirsiniz. Tabi burada şart olan IEMinizin üst segment olması değil mmcx konnektöre sahip olması. 2 pin konnektörler için de piyasada farklı tws adaptörleri var. Elbette bir tws kadar kompakt olmayacak ve ANC gibi bir özelliği de olmayacak. Ancak piyasadaki en iyi tws kulaklıktan daha iyi ses kalitesi sunacaktır.

 

odyofil segmentindeki kablosuz kulaklık seçenekleri son yıllarda büyük ölçüde artmıştır. Teknoloji ilerledikçe, kablosuz kulaklıkların ses kalitesi de artıyor ve birçok odyofil kablosuz kulaklık seçeneği, çoğu durumda kablolu alternatiflerine eşdeğer bir ses kalitesi sunabiliyor. Kablolu kulaklıklar hala üstün bir ses deneyimi sunabilir, ancak kablosuz kulaklık teknolojisi son yıllarda önemli ölçüde gelişmiştir ve birçok odyofil bu seçenekleri kabul etmeye başlamıştır.

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.