Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Windows 11/10'da PIN'i Kontrol Edin Bluetooth Eşleştirme Hatasını Nasıl Düzeltilir?

Windows bilgisayarınızda "PIN'i Kontrol Edin" adında bir Bluetooth eşleştirme hatası mı alıyorsunuz? İşte bu hatayı nasıl düzelteceğinize dair tam kılavuz.

Windows 11/10 PC'leri ile Bluetooth cihazları eşleştirmeye çalıştığında bazı kullanıcılarda “PIN'i Kontrol Edin” hatası meydana gelmektedir. Kullanıcılar, cihazları eşleştirmeyi iptal ettikten sonra yeniden eşleştirmeye çalıştıklarında bu sorunla genellikle karşılaştıklarını belirtmektedirler.

Bu hata, Bluetooth klavyeler ve kulaklıklarda daha yaygın olarak rapor edilmiş olup, kullanıcıların PC'leriyle Bluetooth cihazlarına bağlanamaması anlamına gelmektedir. Aşağıda listelenen “PIN'i Kontrol Edin” hatasını düzeltme yöntemleri ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Windows 10 ve Windows 11 İşletim Sisteminde Pin'i Kontrol Edin Hatası Nasıl Çözülür?

 

  1. Bluetooth İçin Sorun Gidericiyi Çalıştırın Windows'un, "PIN'i Kontrol Edin" Bluetooth hatası gibi bağlantı hatalarını düzeltebilecek bir Bluetooth sorun gidericisi bulunmaktadır. Ayarlar uygulaması içerisinde diğer sorun gidericilerle birlikte bu aracı bulabilirsiniz.

  2. Cihaz Ekle Sihirbazını Kullanın Cihaz Ekle sihirbazı, Bluetooth cihazlarını Windows PC'nizle eşleştirmek için başka bir yol sunar. Bu sihirbazı kullanarak “PIN'i Kontrol Edin” hatasını aşabileceğinizi belirten kullanıcılar var.

  3. Addrs Kayıt Defteri Anahtarını Düzenleyin Bu hata için onaylanmış bir kayıt defteri düzenlemesi çözümü de bulunmaktadır. Bu düzenleme, Addrs kayıt defteri anahtarı içindeki bir sayısal alt anahtarı silmeyi içerir. Kayıt defterini düzenlemeden önce yedeğini almanızı öneririz.

  4. PC'nizdeki Bluetooth Sürücüsünü Güncelleyin PC'nizdeki eski veya hatalı bir Bluetooth sürücüsünün “PIN'i Kontrol Edin” hatasına neden olma ihtimali bulunmaktadır. Bu nedenle, PC'nizin Bluetooth sürücüsünü güncelleyerek sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Sonuç olarak, "PIN'i Kontrol Edin" hatası için pek çok onaylanmış çözüm bulunmamakla birlikte, bu kılavuzda listelenen çözümler, bu hatayı düzeltmek isteyen kullanıcılar tarafından genellikle işe yaradığı belirtilmektedir. Bu yöntemlerden biri, Bluetooth cihazınızı yeniden eşleştirmenizi ve kullanmanızı sağlayabilir.

Bilgisayara bluetooth kulaklık nasıl bağlanır diye detaylıca bir rehbere ihtiyacınız varsa ilgili blogumuza göz atabilirsiniz. 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.