Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Bilgisayarımdan Ses Gelmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Yaşantımızın her anında yanımızda olan bilgisayarlar sayesinde oyunlar oynayabiliyor, videolarımızı düzenleyebiliyor, işimizi yapabiliyor, yeni teknolojiler üretebiliyor ve sosyalleşebiliyoruz. Bilgisayar kullanırken kullanıcıların çoğundan bazı şikayetler gelebiliyor. Bu şikayetlerin çok fazla çözüm yönetimi vardır ve internette bu çözüm yöntemlerini bulabiliyoruz. Bu sayede sorunların neredeyse hepsi çözülmüş oluyor. Bugün değineceğimiz konu bilgisayarından ses gelmeyen kullanıcılar için. Eğer bilgisayarınızdan ses gelmiyor ise bugün sizlere birkaç çözüm yolu ve bu hatanın kaynaklarından bahsedeceğiz. 

 

Bilgisayarımdan Ses Gelmiyor Ne Yapmalıyım?

 

İlk etapta bu sorunun neden dolayı oluştuğuna bakmak gerekirse; arkadaşlar bu sorun genellikle sürücü veya ses kartınızın güncel olamamasından, donanımsal eksiklikler veya hatalardan, işletim sisteminizdeki hatalardan meydana gelebilmekte. Yaygın bir problem olan bu sorunun çözümlerine gelin hep beraber bakalım. 

 

İlk olarak Windows Ses Ayarlarını Kontrol Edelim. Bunun için yapmanız gerekenler şu şekilde;

 

  • Windows çubuğunun üzerinden ses ayarlamalarını kontrol edin bazen düşük seviyelerde olabiliyor. Ses oranını arttırarak sorunu çözebilirsiniz.

 

Ses Kartınızda Problem Olabilir. Bunun İçin Yapmanız Gerekenler;

 

  • Bilgisayarınızdaki ses kartı bozuk veya hiç yoksa ayrı olarak bir ses kartı alarak USB bağlantısı ile kullanmanızı öneririz. Bu sayede bu sorununuz çözülmüş alacaktır. 

 

Donanımsal Problemle Yaşıyor Olabilirsiniz;

 

  • Eğer yaşadığınız ses problemi donanımsal bir hatadan kaynaklı ise hoparlörünüzün doğru bir biçimde bağladığından emin olun. Ayrıca kullanılan kabloların bozuk veya temassızlık yapmadığından emin olun.

 

Windows Sorun Giderici Özelliğini Kullanın;

 

  • Eğer bilgisayarınızdan ses gelmiyor ise önerimiz ilk önce sorun giderici ibaresi varsa ona tıklamanız olacak. Eğer işletim sistemiyle alakalı bir problem ise Windows bilgisayarınız sorunu hemen çözecektir.

 

Bilgisayarınızdan ses gelmiyorsa yukarıdaki adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz. Eğer ki ses gelmeme problemi bir başka uygulamaya ait ise Zoom'da ses gelmiyor sorunu çözümü için ilgili yazımızı ziyaret edebilirsiniz.  Bu tarz içeriklerin devamı için takipte kalın.

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.