Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Zoom da Ses Gelmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Zoom, toplantılar ve dersler için çok yardımcı olan bir uygulama. Özellikle pandemi döneminde karşımıza çıkan Zoom, kullanıcılar için gerçekten kolaylık sağlayan uygulamalardan biri. Okullar ve İş yerleri içinde bu durum mevcut. Ayrıca insanlar burada Kütüphaneler oluşturarak online ders çalışabilecekleri bir sosyal ağ olmuş durumda. Zoom kullanan kullanıcıların bir çoğunda bazı sorunlar oluyor. Bunlar arasında en başta gelen soru "Zoom ile Toplantı Yaparken Sesim Karşı Tarafa Neden Gitmiyor?" sorusu oluyor. Bu sorun bazen bilgisayarınızın bir hatası olabiliyor bazen de sistemsel probremler sonucu sesiniz karşı tarafa iletilemeyebiliyor. Bu sorunun çözümü oldukça basit. Bir kaç tane çözümü var;

 

Zoom Kullanırken Sesim Karşı Tarafa Gitmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

 

Bu çözümler %90 ihtimalle Zoom Ses Gelmiyor Hatasına Çözüm Olacaktır.

 

  1. Yol: Kullandığınız Zoom Uygulamasının ve İşletim Sisteminizin Güncel Olduğuna Bakın
  2. Yol: Bilgisayarınızın Ses Ayarlarını Yapılandırın.
  3. Yol: Zoom Ayarlarınızı Kontrol Edin.
  4. Yol: Ses Ayarlarınızı Kontrol Edin.
  5. Yol: Ses Kartınızın Güncel Olduğundan Emin Olun.

 

Bu sorunun temelde 5 farklı çözüm yolu bulunuyor. Hadi gelin teker teker işlemlerin nasıl yapıldığına bakalım.

 

Kullanılan Zoom Uygulaması ve Sisteminizin Güncellemelerini Yapın

 

Bilgisayarlarınızda veya Android/İOS işletim sistemine sahip telefonlarınızın güncel olması çok önemli. Bu durum kullandığınız uygulamalar içinde geçerli. Sadece Zoom'u güncellerseniz diğer uygulamalarda da buna benzer hatalar alabilirsiniz. Bu yüzden tüm uygulamalarınızı ve cihazlarınızı güncel tutmanız gerekiyor. Eğer ki Zoom veya cihazlarınız güncel değil ise Zoom Uygulamasından Ses Gelmiyor Hatası almanız yüksek bir ihtimal hale gelir. Güncellemediğiniz uygulamalarınızda ve sisteminizde bu hataları almaya devam edersiniz.

 

 

Bilgisayarınızın Ses Ayarlarını Yapılandırın

 

Zoom'u kullanırken ses gelmiyor ise Bilgisayarınızın Ses Ayarlamaları Yapılandırılmamış olabilir. Bunun için yapmanız gereken (Sadece Windows İşletim Sistemine Sahip Bilgisayarlarlar İçin Geçerli) 

 

  1. Denetim Masasına gidin
  2. Donanım ve Sese Tıklayın
  3. Ses Sekmesini Açın
  4. Sesin Çıkacağı Aygıtı Seçin
  5. Özellikler Düğmesine Basın
  6. Geliştirmelere Tıklayın 
  7. Bu Sekmede Devre Dışı Bırak Düğmesine Basın
  8. Görev Çubuğunuz Üzerinden Hoparlörünüzün Üzerine Sağ Tıklayın
  9. Ses Düzeyi Karıştırıcısını Aça Dokunun
  10. Zoom Sesini Tamamen Açın

 

Bu adımları takip ederek Zoom'dan ses gelmiyor sorununu çözebilirsiniz.

 

 

Zoom Ayarlarınızı Kontrol Edin

 

Zoom ayarlarınızı kontrol etmenizde fayda olacaktır. Bunun sebebi kurulum sırasında yanlış bir kurulum yapmış olabilirsiniz. Bunun çözümü için yapmanız gereken aşağıdaki adımları takip etmeniz olacak.

 

  1. Zoom Ayarlarına Gidin
  2. Ses Bölümünü Açın
  3. Mikrofon ve Hoparlör Olarak Doğru Sistemlerin Seçildiğini Kontrol Edin
  4. Orijinal Sesi Açın
  5. "Yankı İptal" Seçeneğini Deaktif Edin.

 

Ses Girişlerini Kontrol Edin

 

Zoom ses gelmiyor sorunun çözümlerinden biri de bağlantı problemleri... Bunun o kadar da önemli olamayacağını düşünüyor olabilirsiniz bu gayet normal bir davranış olur. Fakat şunu da belirtmekte fayda var ki; Zoom uygulaması gerçekten bazı konularda çok hassas davranmakta. Bunun için siz yine de bağlantı girişlerinizi kontrol edin ve temassızlık var ise kablonuzu veya kulaklığınızı değiştirin. Bluetooth kulaklık veya hoparlör ile ses alıyorsanız bunun için bluetooth ayarlarınızı kontrol etmenizi öneriyoruz. Eğer ki Bluetooth Cihazlarınızla Alakalı Bir sorun yaşıyorsanız Resetleyebilirsiniz. Bluetooth Kulaklıklar Nasıl Resetlenir yazımızı okudunuz mu?

 

 

Ses Kartınızın Güncel Olduğundan Emin Olun

 

Zoom üzerinden Ses gelmeme çözümünün Ses Kartının güncel olmadığından dolayı olabileceğini düşünüyorsanız çözümü çok basit. Bunun için yapmanız gereken tek şey Windows Update üzerinden işlemleri yapmak olacak. 

 

  1. Görev Yöneticisine Gidin
  2. Ses Kartı Sürücüsünü Arayın
  3. Üzerinde Sağ Mouse Tuşuna Basın
  4. Sürücüyü Güncelle Seçeneğini Seçin
  5. Sürücünüz Artık Güncel

 

Eğer yukarıdaki çözümlerle sorununuz hala çözülmediyse, aşağıdaki ek önerilere göz atabilirsiniz.

  1. Kulaklık Kullanmayı Deneyin: Bilgisayarınızın dahili hoparlörü ve mikrofonu yerine, bir kulaklık seti kullanmayı deneyin. Bu, genellikle ses kalitesini iyileştirir ve sesinizin daha iyi iletilmesini sağlar.

  2. Farklı Bir Cihazda Deneyin: Zoom ses probleminin cihazınızla mı yoksa Zoom uygulamasıyla mı ilgili olduğunu anlamak için, başka bir cihazda Zoom'u denemeyi düşünün. Eğer başka bir cihazda Zoom sorunsuz çalışıyorsa, problem muhtemelen ilk cihazınızla ilgilidir.

  3. Bağlantı Hızınızı Kontrol Edin: Zoom, görüntülü aramalar için genellikle hızlı bir internet bağlantısı gerektirir. Yavaş bir internet bağlantısı, ses problemlarına neden olabilir. Bu durumu çözmek için, internet bağlantınızı kontrol etmek ve gerekiyorsa hızlandırmak önemlidir.

  4. Zoom Destek Ekibiyle İletişime Geçin: Eğer yukarıdaki tüm adımlar sorunu çözmezse, son çare olarak Zoom'un destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. Onlar, sorununuzu çözmek için daha fazla teknik yardım sağlayabilirler.

Yukarıdaki tüm adımlar genel olarak Zoom ses sorunlarını çözme yolunda yardımcı olacaktır. Eğer bu adımlar işe yaramazsa, belki de daha teknik bir sorunla karşı karşıyasınızdır ve bir IT profesyonelinden yardım almanız gerekebilir. Unutmayın, teknoloji her zaman mükemmel çalışmayabilir, ancak genellikle çözümlenemeyecek bir problem yoktur.

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.