Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Apple Music için Dolby Atmos Ve Spatial Audio Nasıl Etkinleştirilir?

Sinema salonlarında, video oyunlarında veya müzik parçalarında, mekânsal ses, sizi olayın, aksiyonun merkezine taşıyan çevreleyen bir dinleme deneyimi sunar.

Dolby Atmos ve mekânsal sesi cihazınızda nasıl etkinleştireceğinizi merak ediyorsanız bu yazımız sizin için faydalı olacaktır.

 

Dolby Atmos ile Mekânsal Ses Nedir?

Dolby Atmos ile mekânsal ses, bireylere üç boyutlu mekanın her yerinde sesler çalarak daha gerçekçi deneyim sunan bir çevresel ses teknolojisidir.

Dolby Atmos müzik, esasen sanatçıların kullanıcılarına eşsiz, çok boyutlu bir dinleme deneyimi sunmasına olanak sağlayan, Dolby Atmos ses formatını kullanarak kaydedilen ve prodüksiyonu yapılan müzik parçalarıdır. Bu sayede dinleyiciler, müzik sahnesinin tam ortasına taşınır. Sanatçının sesini sanki tam önünüzdeymiş gibi duyarsınız. Ayrıca, enstrümanları belirgin şekilde dinleyebilirsiniz.

Harika olan şu ki, bu özellik tüm Apple Music aboneleri için kullanılabilir. Dolby Atmos müzik parçalarının yanı sıra, Apple dinamik kafa takip özelliği de ekstra bir özellik.

 

Bunu Nasıl Sağlayabilirsiniz?

Şu anda herkes Dolby Atmos müzik akışı yapamıyor ve bu yalnızca Apple Music, Amazon Music HD ve Tide uygulaması aracılığıyla mevcut. Aynı şekilde, bu format sadece Dolby Atmos etkin cihazlar, Atmos etkin AV alıcılar veya soundbarlar ve modern akıllı telefonlarla mevcuttur.

Dolby Atmos ve mekânsal sesin keyfini çıkarmak için iPhone kullanıcıları bazında en yaygın ürünler AirPods veya uyumlu Beats kulaklıklar.

 

Apple Cihazınızda Dolby Atmos Nasıl Etkinleştirilir?

Bir Apple cihazınız varsa, iPhone veya iPad'inizi en son iOS veya iPadOS sürümüne güncelleyin. Güncelleme işleminden sonra şu adımları izleyin:

 

iPhone veya iPad'inizde Dolby Atmos Etkinleştirmek için;

·         Ayarlar

·         Müzik'e gidin.

·         Ses bölümünde, Dolby Atmos'u seçin

·         Otomatik veya Her Zaman Açık'ı seçin.

       

Otomatik' i seçerseniz aşağıdaki kulaklıklar ile dinlerken desteklenen şarkılar Dolby Atmos' ta otomatik olarak çalınır:

·         AirPod 1, AirPod 2, AirPods Pro, AirPods Max, AirPods 3.Nesil, Aripods Pro 2 veya Uzamsal Ses açıkken Beats Fit Pro

·         BeatsX, Beats Solo3 Wireless, Beats Studio3, Powerbeats3 Wireless, Beats Flex, Powerbeats Pro, Beats Solo Pro veya Beats Studio Buds

·         iPhone veya iPad'inizde kulaklık olarak sınıflandırdığınız tüm Bluetooth kulaklıklar

·         iPhone XS veya sonraki modellerinde (iPhone SE hariç), iPad Pro 12.9 inç (3. nesil veya sonraki modeller), iPad Pro 11 inç veya iPad Air'deki (4. nesil veya sonraki modeller) yerleşik hoparlörler

 

Her Zaman Açık seçeneği ise kablolu kulaklık kullanmak istiyorsanız kullanabileceğiniz seçenektir.

 

Mac'inizde Dolby Atmos Etkinleştirmek için:

·         Apple Music'i açın.

·         Menü çubuğunda Müzik'i tıklayın

·         Ardından Tercihlere gidin.

·         Playback (Oynatma) seçeneğine tıklayın.

·         Dolby Atmos'un yanında, Otomatik veya Her Zaman Açık'ı seçin.

 

Otomatik seçeneğini seçerseniz, Dolby Atmos parçaları, en son iPhone, iPad veya Mac modellerini ve W1 veya H1 çipli AirPods ve Beats kulaklıkları kullanırken otomatik olarak çalar.

Aksi halde, otomatik oynatmayı desteklemeyen diğer kulaklıkları kullanıyorsanız Açık'ı seçin.

AirPods Pro ve AirPods Max kullanıyorsanız, Mekânsal Sesi açmanız gerekiyor.

 

Bunu yapmanın iki yolu var:

Ekranınızın sağ üst köşesinden aşağıya doğru kaydırarak Denetim Merkezi'ne erişin. Ses düğmesine uzun basın. Mekânsal Ses'i açmak için üzerine dokunun.

 

Alternatif olarak:

Ayarlar > Bluetooth'a gidin. AirPods'unuzun sağ tarafındaki bilgi simgesine (i) dokunun. Aşağı kaydırın ve Mekânsal Ses için anahtarı açın. Stereo parçaları dinlemeye alışkınsanız, Dolby Atmos parçalarının daha sessiz olduğunu bulabilirsiniz. Bunu dengelemek için Ses Kontrolünü açabilirsiniz.

 

iPhone veya iPad kullanıyorsanız, Ayarlar > Müzik'e gidin ve Ses Kontrolü'nü açın. Mac'inizde, menü çubuğuna gidin ve Müzik > Tercihler'i tıklayın, Playback (Oynatma) seçeneğini seçin ve ardından Ses Kontrolü'nü seçin.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.