Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Discord Nedir? Discord Gürültü Azaltma Nasıl Aktif Edilir?

Discord, arkadaşlarınızla oyun oynarken sesli veya görüntülü konuşma yapabildiğiniz ve aynı zamanda canlı yayın açabildiğiniz bir konuşma uygulaması diyebiliriz. Burada topluluk oluşturabilirsiniz. Özellikle YouTube veya sosyal medya işleriyle ilgilenen kullanıcılar ve gamerların mutlaka bir Discord topluluğu vardır. Twitch yayıncılarının da yoğun bir şekilde kullandığını söylemekte fayda var. Discord sadece bu iş için kullanılmıyor. Discord’ta aynı zamanda toplantılarınıza girebilir ve arkadaşlarınızla ders çalışabilirsiniz. Discord sadece bir sesli veya görüntülü konuşma programı değil, bir sosyalleşme ağı. Burada sadece görüntülü veya sesli görüşmeler değil yazışmalarda da bulunabiliyorsunuz. Teknolojinin gelişmesiyle beraber kablosuz kulaklıklarda yer alan özelliklerden en önemlisi olan gürültü filtreleme özelliğinin Discord ve bu tarz uygulamalara da gelmesi oldu. Bugün değineceğimiz konu Discord gürültü azaltma nasıl aktif edildiği olacak. Hadi başlayalım.

  

Gürültü Azaltma Nedir?

 

Gürültü azaltma, özellikle kablosuz kulaklıklarda olan bir özellikti. İlk etapta ANC (Aktif Gürültü Engelleme) ortaya çıktı ve ardından bu özelliği her yerde kullanmaya başladılar. Kablosuz kulaklık mikrofonlarında Gürültü Filtreleme özelliği getirildi. Gürültü filtreleme; siz telefon görüşmesi veya toplantılarınızda konuşma esnasında arka planda yer alan gürültüleri mikrofonlar aracılığı ile filtreden geçirip karşı tarafa sadece sizin sesinizi net bir şekilde iletilmesiniz amaçlar. İlk etapta kulaklıklar üzerinde başlayan bu özellik artık konuşma programlarına da entegre ediliyor. Bu işe ilk başlayan uygulamalardan birincisi Microsoft Teams uygulamasıdır. Bu arada konuşma esnasında gürültü filtreleme özelliğine verilen isim Çevresel Gürültü Engelleme (ENC) olarak bilinmekte. 

 

 

Discord Krisp Özelliği Nasıl Aktif Edilir?

 

Discord’un bu özelliğine güç veren yazılım Discord Krisp yazılımıdır. Bu yazılım sayesinde arka planda ne kadar çok gürültü olursa olsun sesiniz karşı tarafa net ve anlaşılabilir bir şekilde iletiliyor olacak.  Bu yazılım sayesinde özelliği istediğimiz zaman açıp kapatabiliyoruz. Hadi gelin nasıl aktif edildiğine bakalım.

 

  • Discord Uygulamasını Açın
  • Bir Görüşmeye Katılın
  • Sol Altta Yer Alan Gürültü Filtreleme Özelliğine Tıklayın
  • Özelliği Aktif Edin.

 

 

Artık Discord Gürültü Filtreleme Özelliğini Aktif Ettiniz. Bu özellik otomatik olarak kendiliğinden kapanabilmekte. Bunun sebebi sisteminizin çok fazla güç tüketiyor olmasıdır. Çünkü bu yazılım çok fazla güce ihtiyaç duyuyor. Bunun çözümü ise tekrardan açmak olacak. Merak edebileceğinizi düşündüğümüz bir içeriğimiz var; "Sennheiser'ın Tarihi ve 2023 Yılının En İyi Sennheiser Kulaklıkları" içeriğe gitmek için tıklayın. Bu tarz içeriklerin devamı için takipte kalın.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.