Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Sennheiser’ın Tarihi ve 2023 Yılının En İyi Sennheiser Kulaklıkları

Sennheiser, ses sektöründe mikrofon, soundbar ve kulaklıklar üreten bir marka. Sadece bunları üretmekle kalmayan ve en iyisini yapmak için adeta savaş veren bir marka. Hatta ses sektöründe o kadar ün yapmıştır ki artık kullanıcılar ve uzmanlar arasında Sennheiser’ın ses kalitesi ayrı tutulur. Diğer kulaklıklar bir yana Sennheiser kulaklıkların ses performansı gerçekten çok değerli. 1 Haziran 1945 yılından bu yana bizlere kulaklık üreten firma tüm hızıyla gelişmeye ve güncelliğini korumaya devam ediyor. Gelin hep beraber Sennheiser’ın tarihine bakalım.

 

 

Sennheiser Kim Tarafından ve Ne Zaman Kuruldu?

 

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Sennheiser, 1 Haziran 1945 yılında Fritz Sennheiser tarafından Almanya’da kuruldu. Fritz Sennheiser Kimdir? Diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Fritz Sennheiser 9 Mayıs 1912 yılında Almanya Berlin’de dünyaya geldi. Kendisi Radyo ve elektronik ürünlere ilgi besleyerek büyüdü. Daha 11 yaşındayken ilk kristal radyosunu yapmıştı. Sennheiser, Peyzaj bahçıvanı olarak hayatını devam ettirmeyi düşünürken kendisini bir anda Berlin Elektronik Enstitüsünden Doktora derecesiyle mezun olmuş bir şekilde buldu. Bu arada Sennheiser 1936 yılında Yaz Olimpiyatlarında kullanılan bir Yankılanma Ünitesi Geliştirdi.

 

 

Ayrıca Dünya Savaşında Alman Ordusu İçin Şifreli Mesajların Ulaştırılması konusunda görev almıştır. Sennheiser genç yaşta birçok şey icat edip satmıştır. Bu sayede 1945 yılında Sennheiser Kuruldu. Sennheiser’ın ürettiği ses teknolojileri günümüzde hala kullanılıyor. Bu teknolojik ürünler arasında Film sektöründe de aktif halde kullanılan kablosuz mikrofonlar ve Tüketici elektroniği tarafında kullanılan kablosuz kulaklıklar da var. 1982 yılında Fritz Sennheiser kurucu başkan olarak görevinden istifa etti ve yerine oğlu Jörg Sennheiser şirketin başına geçerek şirketi bugünlere getirdi. Fritz 17 Mayıs 2010 yılında tam 92 yaşında vefat etti ve geriye oğlu, kızı, 3 torun ve torunlarının 7 çocuğu kaldı.

 

 

 

Sennheiser Ne Yapıyor?

 

 

Sennheiser, dünyanın her yerinde tanınmış ve sevilmiş bir marka. Teknoloji dünyasının neredeyse her yerinde kullanılan ses ürünleri var. Evinizde mükemmel Soundbar’lar. İşinizde Ofis kulaklıkları, Günlük yaşamınızda kulak üstü ve kulak içi kulaklıklar, Kablosuz kulaklıklar, ses ve müzik ile uğraşıyorsanız profesyonel sınıf kulaklıklar, film çekiyorsanız en iyi mikrofonlar dediğimiz gibi her yerde Sennheiser var. Sennheiser’ın yöneldiği iki taraf var. Bir tanesi profesyonel ses bir diğeri ise tüketici elektroniğine yönelik. Tüketici elektroniğinde günlük yaşantıya uygun ürünler üretirken Pro tarafında profesyonel ses ile uğraşan kullanıcılar için ürünler üretiyor. Müzik yapımcılığı, Şarkıcılık, DJ’lik gibi meslek dalları Profesyonel ürünleri tercih ediyorlar. 

 

 

 

Sennheiser Kulaklık Serileri Neler?

 

Sennheiser’ın Tüketici elektroniği kulaklık serileri tarafında aktif olarak 4 serisi bulunuyor;

 

 

Sennheiser HD Serisi Kulaklıklar

 

HD serisine bakacak olursak. Burada Sennheiser Kulak üstü kulaklıklarını görebilirsiniz. Her bütçeye uygun kulak üstü kulaklıkları görüntülemek mümkün. Kablolu kulak üstü, kablosuz kulak üstü ve Hi-Fi kulak üstü kulaklıkları mevcut. Serinin en Premium olarak görüntüleyebildiğimiz ve kullanan tüm kullanıcılar tarafından hayranlıkla karşılanan Sennheiser HD 820 Hi-Fi Kulak Üstü Kulaklıktan bahsetmeden geçmek olma tabii.

 

Sennheiser CX Serisi True Wireless Kulaklıklar

 

Gelin CX serisine bakalım. Sennheiser CX serisi daha çok kulak içi kulaklıkları piyasaya sürüyor. Özellikle boyun askılı ve true wireless kulaklıkları görüntüleyebiliyoruz. Günümüzde Bluetooth teknolojisi kullanılmıştır. Tabii markanın daha uygun fiyatlı ve ses performansına hayran kalının kulak içi kablolu kulaklıklar var. Bu modeller arasında en dikkat çekeni Sennheiser CX 80 ve Sennheiser CX 80S Kulak içi kulaklıklar. Bu modelleri kullanıcılar çok beğenmişti. Hala piyasada bu modelleri bulmak mümkün olsa da bulmanız biraz zor olabilir. 

 

 Sennheiser IE Serisi Kulak içi Odyofil Kulaklıklar

 

Gelelim IE serisine. IE serisi kulak içi odyofil kulaklıklarını temsil etmekte. Bir başka yaygın adı ise referans monitör kulaklıklar. Kullanıcılar için en iyi sesi en iyi kaliteyle sunmayı hedeflemiş, kullanıcıyı mutlu etmekten başka bir amacı olmayan kulaklıklar üretmekten asla vazgeçilmemiştir. Şu anda yeni IE serisinden kullanıcılar oldukça memnun. IE 300, IE 600 ve IE 900 kullanıcılar tarafından çok beğenilmişti. Marka bu ilgiye karşın Odyofillik macerasına atılmak isteyen ve bu iş için başlangıç olarak bir kulaklık daha piyasaya sürdü, IE 200. Bu kulaklığın IE 300 ile çok benzer yanı olmasından dolayı kullanıcılar IE 200’üde çok beğendi. Serinin en Premium kulaklığı ise IE 900. Bu kulaklığın sağladığı konfor ve mükemmel ses kalitesi Kulak içi referans kulaklıklar arasında ilk 3’te yerini almıştır. Daha önceden bu serinin yerinde bir önceki jenerasyon olarak nitelendirebileceğimiz IE 80, IE 80 S ve IE 80 S BT High-End kulak içi kulaklıklar vardı. Bu modeller arasında özellikle IE 80 ve IE 80 S’in bir devir kapayıp yeni bir devir açtığını düşünüyorum. Kullanıcılar hayranlıkla bu kulaklıklar dinlemeye devam ediyor. 

 

 

Sennheiser Momentum Serisi Kulaklıklar

 

Momentum serisi kulaklıklar arasında en premium sınıfını temsil ediyor. Kulak içi ve kulak üstü olmak üzere 2 tür kablosuz kulaklık çeşidi bulunuyor bu seride. Bu kulaklıklar piyasanın öncü markalarının çıkardığı en iyi kulaklıklar ile yarışabilecek kalitede kulaklıklar oluyor. ANC (Aktif Gürültü Engelleme) özelliğini Sennheiser markası bu seride daha da kaliteli bir hale getirerek bizlere sunmuştur. Momentum serisinin çok sevilmesinin en önemli unsurlarından biri de Tasarımsal özgünlüğü olmuştu. Momentum Serisi ilk olarak kulak üstü kulaklıklarını piyasaya sürmüştü. Sennheiser Momentum Kulak Üstü Kablosuz Kulaklığın Tasarımı Retro bir şekilde dizayn edilmesinden dolayı seri ivme kazanmıştır. Dışarıdan bakılınca eski bir kulaklık olarak gözüken Sennheiser Momentum’un yapabildiklerini görünce kullanıcıların gönlünü adeta fethetti diyebiliriz. Tabii marka bu serisinde ivme kazandıktan sonra kulak içi true wireless kulaklıklarda üretmeye başlamıştı.

 

Sennheiser Momentum Kulak Üstü Kablosuz Kulaklıktan sonra Sennheiser Momentum 3 Kulak Üstü Kablosuz Kulaklık Modeli çıkana kadar bu Retro tasarımın hatları korunmuştu. Fakat Sennheiser Momentum 4’e geldiğimiz zaman tasarım tarafında modern bir çizgi tercih edilmiş ve ortaya alışkın olmadığımız bir Momentum kulaklığı çıkmıştı. Sennheiser Momentum 4, 60 saatlik pil ömrü ve gelişmiş sezgisel kontrol ile teknik anlamda gelişmiş, tasarımsal açıdan modernleşerek daha fazla kişiye hitap etmeyi amaçlarken bazı kullanıcılar tarafından ön yargıyla karşılanmayı göze almış bir model olmuştu. True Wireless tarafında 3 model var; Momentum True wireless ile kablosuz TWS kulaklık camiasına giriş yapan Momentum’un tasarım hatlarını değiştirmesi o kadar da uzun sürmedi. Kullanıcılar tarafından Sennheiser Momentum True Wireless 2 çok sevilmiş ve hala kullanılmaya devam edilen bir model olmuştu. Marka en son olarak 2022 yaz ayların Sennheiser Momentum True Wireless 3’ü piyasaya sürmüştü. Bu arada Sennheiser Momentum True Wireless 3’ün incelemesi için tıklayabilirsiniz. Momentum True Wireless 3’te tıpkı Momentum 4 gibi sportif modern bir tasarımı benimseyerek ortaya çıkmıştı. Kullanıcılar tarafından bu modelde çok beğenildi.

 

 

True Wireless Kavramı Ne Anlama Geliyor?

 

True Wireless kavramı kulak içi kulaklıklarda duyarız. Peki tam anlamıyla ne anlama gelmekte merak ettiniz mi? True Wireless kelimesinin Türkçe karşılığı Gerçek Kablosuz anlamına gelir. TWS kulaklık modellerine neden TWS dendiğine değinecek olursak. Bu İngilizce kelimenin kısaltılmış halidir. Açılımı True Wireless Streo olarak karşımıza çıkmakta. Gerçek kablosuz bir şekilde sağ ve sol ses desteği verebilen kulaklıklara TWS kulaklık denmekte. TWS kulaklıklarda genelde Bluetooth Teknolojisi kullanılmakta. Ayrıca kulaklıklar genelde Bluetooth kulaklık, Kablosuz Kulaklık, True Wireless Kulaklık ya da Wireless Kulaklık olarak da karşınıza çıkabilir. 

 

 

Sennheiser Nasıl Okunur?

 

Kullanıcılar “Sennheiser” nasıl okunduğu konusunda bazı sıkıntılar yaşayabiliyor. Sennheiser’ın nasıl okunduğu hakkında birkaç söylem var. Bunlardan hangileri doğru orası birazcık karışık bir durum. Sennheiser bildiğiniz gibi Almanca bir kelime. Almancada kelime başlarındaki “S” harfi yumuşatılarak “Z” harfi şeklinde okunur. Yani “Zenhayzır” şeklinde okunuyor. Tabii Türkiye’de yazıldığı gibi okuyan kullanıcılar da bulunmakta.

 

 

 

 

Sennheiser Ürünleri Kaç Yıl Garantili?

 

Kullanıcıların en çok merak ettikleri konu ise Sennheiser Türkiye kulaklıklarının kaç yıl garantili olduğu oluyor. Sennheiser güvenli bir alışveriş sunuyor. Genel anlamıyla Sennheiser ürünleri 2 yıl garantili olarak karşımıza çıkıyor. Markanın Türkiye Distribütörü “Bircom” kullanıcılara 2 yıl garanti hizmetini vermekte.

 

 

Bugün sizler için Sennheiser’ın tarihinden ve Sennheiser Hakkında merak ettiklerinizi açıkladık. Ayrıca göz atmanızı istediğimiz birkaç Sennheiser modelini de aşağıdan inceleyebilirsiniz.

1Sennheiser ACCENTUM Wireless Kulak Üstü Kulaklık

Sennheiser Accentum, ünlü ve yüksek performanslı Momentum 4'ün daha ekonomik bir alternatif olarak kullanıcıları selamlıyor. 7.999 TL fiyat etiketi ile Momentum 4’ün etkileyici özelliklerine yakın bir performans sergileyen bu model, bu fiyat aralığındaki kullanıcılar için kusursuz bir seçenek olabilir.

ArtılarıFiyatına göre etkileyici ve dengeli bir ses kalitesi.Fiyat aralığı düşünüldüğünde başarılı bir aktif gürültü engelleme özelliği.Uzun süreli kullanımlarda bile rahat.EQ ayarları, ses bölgeleri ve Sound Check gibi özelliklere erişim sağlayan akıllı kontrol uygulaması.Uzun pil ömrü ile dikkat çeken Accentum, 50 saat kullanım süresi sunuyor.Stabil ve güçlü Bluetooth 5.2 bağlantısı.Geniş bir stereo alana sahip, enstrüman ve efektlerin nereden geldiğini anlamayı kolaylaştıran bir soundstage sunuyor.Başarılı uygulama desteği
EksileriDaha uygun fiyatlı olmasının bir sonucu olarak plastik malzeme kullanımı daha fazla.Bazı frekanslarda detay kaybı yaşanabilir.Genel olarak sağlam olmasına rağmen, plastik yapısı ürünün daha ucuz hissettirmesine neden olabilir.
Fiyatları

2Sennheiser IE 200 Kulak içi High-end Kulaklık

Sennheiser odyofil sınıfı kulak iç kulaklık serisine yeni bir model ekledi. IE 200'le karşınızdayız.

 

IE 200, IE 300'ün neredeyse yarı fiyatına satılıyor olmasına rağmen, bir o kadar iyi bir teknik performansa sahip. Bu kulaklık tam bir fiyat performans kralı.

 

Odyofil sınıfı kulak içi kulaklık serisine yeni giriş yapacak arkadaşlara özel çok da natürel, yepyeni bir ses karakteriyle taçlandırılmış.

 

Hadi inceleyelim, bakalım nasıl tanımlayacağız yeni IE 200’ü…

 

Yeni IE 200, kablosuz sesin sınırlarının çok ötesinde ayrıntı, çözünürlük, netlik, şeffaflık ve dinamik bir sunum ile üst düzey sesin keyfini yaşamaya kişisel davetiniz konumunda.

 

Arkadaşlar, yakın tarihte, çok da eskilere girmeyelim şimdi, IE80S, 800 ve 800 S modelleri vardı. Bir kere bu seriyi, CX serisinden ayırmak lazım. IE serisi gerçekten sesin doruklarına ulaşabileceğimiz, yüksek çözünürlüklü ve çok detaylı performansa sahip modelleri içeren, hi-fi kulaklık kategorisi olarak işaret edebileceğimiz bir seri. 80s, 800 ve 800s; ama özellikle de 800 ve 800S, çok natürel, geniş sahneli, orta frekanslardaki duyumu çok iyi alabileceğimiz, ısırıcı ama keskin tiz karakterinden de uzak, detaylı ve çok yüksek çözünürlüklü kulaklıklardı. Bunları biz natürel ses karakterinin mirasçıları olarak tanımlıyorduk. Sonra IE 300 diye bir arkadaş çıktı. IE 200'den önce, bu seriye giriş yapmak için sizi hazırda bekleyen modeldi, IE 300. Artık bu görevi IE 200 üstleniyor.   

 

IE 300 öyle bir enerji ekledi ki bu Sennheiser imza sunumuna; ciddi yoğun alt frekanslar, gümbür gümbür mid baslar, artı 6-7 desibel önde ama boğucu da değil, detaylı, ısırıcı, enerjik, müzikal üst frekanslar, pop kültüre uygun, hip-hop/rap dinlemeye, pop müzik dinlemeye uygun, yeni nesil odyofil kitlenin alışkın olduğu müzik türlerine yeni bir pencere açan bir kulaklık oldu bu.

 

Bunun üzerine IE 900 tanıtıldı. IE 900’de köklerinde bu ses karakterinin temelini benimsedi ama bunu çok çok çok daha yüksek çözünürlüklü ve çok daha detaylı bir biçimde ortaya koydu.

 

Son olarak Sennheiser, yine enerjik, yine bas frekansların otoriter gücü elinde barındırdığı senaryo dahilinde beklemediğimiz bir atak daha yapmış oldu ve bu sefer ortaya IE 600 çıktı. IE 600, yoğun ama daha az keskin tizlere, orta frekansların bu sefer daha önde olduğu, benim bir açıdan HD 600'e benzettiğim ama tamamen de ayrı diyarlarda olan, o orta frekanslardaki kadın vokallerin falan kulağa çok tatlı geldiği, dolayısıyla müzikal sunumun esintilerini barındıran bir kulaklık. İnsanlar piyasa da IE 900'den daha çok beğendi IE 600’ü ama bu tamamen kulaklığın tonal rengiyle alakalı bir yönelme oldu. IE 900’ün teknik performansı, IE 600’ün birkaç basamak yukarısında.

 

Sonuçta, çok güzel bir seri ile karşı karşıya kaldık. IE 200, IE 300, IE 600 ve IE 900. 800 ve 800S üzerine yükseltmeler olarak gelen bu modeller aynı zamanda MMCX kablo soket yapısına sahipler. Daha konforlu, kulaktan düşmeyen ve kutu içeriğinde 2,5 milimetre gibi dengeli ek kablolar sunan yeni dünyaya daha uygun modeller olarak karşımıza çıktılar.

Bu kulaklıkların, günümüzde çok fazla rakibi var. Chi-Fi sektörü diyoruz buna. IE 200’e bir rakip göstermek istediğimizde, bu fiyat bandında genelde yolun sonu Çinli markaların ürettiği kulaklıklara çıkar muhtemelen. Türkiye'de bu modelleri çok fazla bulamasan da yurt dışında, mesela Aliexpress'e girdiğin zaman sonsuz seçenek var; 150 dolar bandında, 300 dolar bandında, 600 dolar bandında, 1000 dolar bandında bile size 20 tane marka sayabilirizSennheiser’ın bunlardan farkı markanın güvenilirliği eşliğinde aslında tonal karakteri oldu her zaman. Frekans cevabında, dengeli bir tepkime temeli baz alınarak, daha güvenli tuningler ile siz aslında daha dengeli sunuma yine çok iyi performanslarla çıkabilmiş oluyorsunuz.

 

Sennheiser kulaklıkları için bir de tabii bunun avantajları arasında, Türkiye sınırları içerisinde, kulaklık.com ve hifilife gibi yetkili satıcılardan satın aldığınız zaman 2 sene boyunca süren çok iyi teknik servis ve garanti süreci, bu kulakların başına bir şey geldiği zaman sizin sorununuz belki bir hafta içerisinde, belki 2 hafta içerisinde hızlı bir şekilde belki üzerine yeni ürün verilerek belki üst ürün verilerek belki de parçası tamir edilerek sonuçta güvenli bir süreç çerçevesinde tamamlanması yer alıyor. Chi-Fi kulaklıklarda benzer bir sorunla karşılaştığınız da, karşınızda her zaman bu kadar güvenilir bir muhattap bulmak, pek de söz konusu değil.

ArtılarıSennheiser'ın sevilen tonal karakteriTürkiye pazarında 2 yıl sennheiser güvencesiMaceraya başlamak için en iyi tercihUygun Fiyat
Eksileriürün sunduğu her özelliğin hakkını veriyor
Fiyatları

3Sennheiser Momentum 4 Wireless Kablosuz Kulak Üstü Kulaklık

Sennheiser Momentum 4, 2019’da tanıtılan abisi Momentum 3’ün geliştirilmiş versiyonu. Sadece geliştirilmekle kalmayıp, yepyeni bir dizayn ve ses karakteri ile donatılan bu güncel model artık daha arkadaş canlısı, daha sıcak, daha konforlu, daha modern ve önemlisi, daha herkes. Momentum 4, tasarımı ile ayrışan, hayatımıza kolaylıkla entegre edebileceğimiz şık bir akıllı kablosuz kulaklık olmasının yanı sıra, 60 saat batarya ömrü ile günlerce doyurucu bir müzik performansı sunabiliyor. Sennheiser, herşeyden çok, bir kulaklığın ses kalitesini maksimuma ulaştırabilecek bilgi birikimine ve tecrübeye sahip bir alman firması. Böylesine köklü ses teknolojileri firmalarının, yıllar boyunca müzikseverlerden aldığı geri bildirimler, yaptıkları ar-ge yatırımlarının yanında büyük bir değere sahip oluyor

ArtılarıSağlam ANC60 Saat Pil ÖmrüSezgisel KontrolANC - Transparan Modunu BeğendikKulaklık Kutusu Sağlam ve İçeriği YeterliKaliteli BağlantıHafif ve Ergonomik Kullanım
EksileriKullanılan Malzeme
Fiyatları

4Sennheiser Momentum True Wireless 3 Tam Kablosuz Bluetooth Kulaklık

Momentum 3 ile karşı karşıyayız.

 

Öncelikle şunu söylemekte fayda var ki; Sennheiser Momentum 3'ü, Youtube kanalımızda çok detaylı bir şekilde inceledik. O kadar detaylı bir inceleme oldu ki bu, ANC testleri, rakipleri ile karşılaştırmalı video testleri ve dahası ile, bir rehber konumunda diyebiliriz. 

 

Burada, bir yazılı inceleme ile güzel bir özet geçeceğimizi de düşünüyoruz.

 

Tam kablosuz kulak içi kulaklık dünyası, inanılmaz bir genişlikte artık. Hangi kulaklığı alacağına karar vermeye çalışan kullanıcı, bir çok seçenek arasında kayboluyor.

 

Daha iyi ANC performansı, Daha Yüksek Ses Seviyesi, Daha Konforlu Yapısı, Kablosuz Şarj Desteği ve pazarın geri kalanına kıyasla en büyük farkı, iyi ses kalitesi ile bu kulaklık, yolu aydınlatıyor.

 

Aradığınız şey, saf müzik deneyimi ise, Momentum 3 TWS sizin için bir cevap olabilir.

 

Sennheiser Müziğe ve Ritme ruhen bağlı olanların duygularına hitap eden ses karakterleri yaratma konusunda onlarca yıldır şov yapıyor.

 

Bu sefer daha iyi ANC performansı, kablosuz şarj desteği, daha iyi bağlantı kalitesi, suya karşı dayanıklılık ve yeni bir görünüş ile…

 

Kulaklik.com olarak, ses bizim tutkumuz. Momentum 3 haberlerini almaya başladığımız sıralar, ilk sızıntılarını birlikte, bizimle bu tutkuyu paylaşan ne kadar çok insan olduğunu bir kere daha görmüş olduk.

 

Markanın yeni amiral gemisi, modern ses teknolojisinin karizmatik yüzü.

ArtılarıDaha İyi ANC (Ek Olarak, Adaptive ANC Teknolojisi)Tek Kulaklık KullanımıTatmin Edici Ses YüksekliğiÇok Daha Küçük ve KonforluGüçlü ve Sıkı Baslar İle Yeni Ses Karakteri, Yine Kaliteli SesKablosuz Şarj DesteğiAptX Adaptive KodeğiKulakta Daha Sabit KalıyorMikrofon NC Performansı Daha İyiGeliştirilmiş Mobil Uygulama
EksileriANC Performansı, Sektörün En İyisi DeğilSes Karakteri Odyofillere Göre Değil. Momentum TW2 Daha Geniş Sahneli ve Daha Doğal Bir Karaktere Sahipti.
Fiyatları

5Sennheiser HD 450 BT Bluetooth Kablosuz Kulak Üstü Kulaklık

g

Artılarıg
Eksilerig
Fiyatları

6Sennheiser Momentum 3 Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık

Sennheiser’ın premium kablosuz kulaklığı Sennheiser Momentum 3 Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık incelemesi ile sizlerleyiz.

 

Sennheiser Momentum 3 Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, alabileceğiniz en iyi ses kalitesine sahip kablosuz kulaklıkardan birtanesi. 

 

Sennheiser imza tonal karakteri, iyi malzeme kalitesi ve başarılı ANC performansı ile bu kulaklık senenin yıldızlarından.

 

ArtılarıSahne DerinliğiKullanım Kolaylığı Bir çok Bağlantı Seçeneğiİyi Malzeme KalitesiŞiddetli ve Yüksek Çözünürlüklü Baslar
EksileriANC ve Transparan Mod En İyisi DeğilBatarya Ömrü Günümüz Şartlarında İyi Değil
Fiyatları

7Sennheiser CX True Wireless Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklık

Sennheiser CX True Wireless, gerçek olamayacak kadar yüksek Performans  / Fiyat oranına sahip. Bu kulaklık; CX 400 BT’nin geliştirilmiş versiyonu.

 

CX 400 BT’yi incelemiş ve Momentum 2 TWS Kalitesinde Ses Performansını, uygun fiyat aralığında yakalayan bu sportif ve bütçe dostu kulaklığı çok beğendiğimizi söylemiştik.

 

Sennheiser Momentum 2 TWS, markanın amiral gemisi kablosuz kulak içi kulaklığı. Momentum 2 TWS; ANC, Transparency Mode ve Estetiksel açıdan üstün tarafları ile, serinin kalanlarından ayrılıyor.

 

CX 400 BT, 200 dolarlık fiyat etiketi ile bir çok açıdan amiral gemisi performansı sergiliyordu ve fiyatının yukarısında bir değere sahipti.

 

CX True Wireless, batarya ömrü ve bağlantı özellikleri geliştirilmiş bir CX 400BT; ve neredeyse yarı fiyatına satılıyor. İnanılır gibi değil!

ArtılarıGövdeli Ve Oturaklı Tonal KarakterBatarya Ömrü Ve Bağlantı Kalitesi Amiral Gemisi SeviyesindeTam Bir Günlük Kullanm Ve Spor Kulaklığıİyi Mikrofon KalitesiFiyat / Performans KralıKonforlu, Üst Frekansları Kontrollü Karakterine Ek Olarak Pek Otoriter Bas Üretimi
EksileriŞarj Kutusu Dış Yüzeyi Kolay Çiziliyor, Daha Dayanıklı Bir Kaplama Kullanılabilirdi
Fiyatları

8Sennheiser IE 900 Kulak İçi Amiral Gemisi Kulaklık

Sennheiser, efsanevi tonalite ayarlama becerileri ve akustik tasarım yetenekleri ile bilinen, güvenilir bir Alman Mühendislik firması. Sadece basit bir kulaklık üreticisi değil, aksine endüstri yönlendirici teknolojilere imza atan bir inovasyon devi.

 

HD 600, HD 800, IE 800 gibi güzellikler, Sennheiser’ın bazı imza karakterlere sahip efsaneleri. Efsaneler ölmez sözüne ilham kaynağı olabilecek derecede sevilen ve hala saygıyla kullanılan bu şaheserler, yukarıda söylediğimiz herşeyin canlı ispatları olabilecek nitelikteler.

 

Kulak İçi Amiral Gemisi Kulaklık kategorisinde; firma IE 800 ve geliştirilmiş model IE 800 S’ten sonra, köklü bir tasarımsal değişikliğe giderek bu sene, 2021’de, üst sınıf odyofil modellerinden birini; IE 300’ü bizlere sundu. IE 300’le birlikte markanın “PRO” serisinde görmeye alışkın olduğumuz gövde tasarımını, artık odyofil sınıfı ürünlerde de göreceğimizi tahmin etmiştik.

 

Bu gövde tasarımı; kulak kanalı şekline benzer yapısı sayesinde IE 800 ve IE 800 S’e göre kulakta daha sabit kalarak, stabil bir dizayn yaratmış oldu.

 

IE 800 ve 800 S, tonal karakterlerini ve teknik performanslarını her açıdan pek başarılı bulduğumuz, huzur verici pürüzsüzlükte çalan natural karakterli teknik canavarlardı. Özellikle IE 800 S…

 

IE 900, IE 800 S’in üstüne sadece ufak eklemeler yapmakla kalmayıp, çıtayı çok daha farklı bir boyuta çıkarmış durumda.

 

Bu kulaklık bizim şuana kadar duyduğumuz en yüksek çözünürlüklü ve en detaylı dinamik sürücülü kulak içi kulaklık. Çok da eğlenceli!

ArtılarıPek İsabetli Sahne Yerleşimi MMCX Konnektörleri, Uyumluluk Açısından Bir ArtıŞahane Gövde Yapısı3 Farklı Kablo, Kutu İçeriğine DahilBir Dinamik Sürücülü Kulak İçi Kulaklıkta, Şu Ana Kadar Duyduğumuz En Detaylı SunumFrekans Aralığının Tümünde, Sınıf Lideri ÇözünürlükAlt Frekansları Duyup Da Heyecanlanmamak Elde Değil, Çok Gövdeli, Çok Otoriter, Çok DokuluDinamik Aralık Kavramına Yeni Bir Boyut Kazandıran Performans Enerjik, Eğlenceli Karakter; Sennheiser’ın Yeni İmza Ses Karakteri. IE 300’de De Benzerini Görmüştük. Burada Çok Daha Premium Ve Dengeli Bir Versiyonu İle Karşı Karşıyayız
EksileriSlikon Uçlar İle İyi Bir Fit Yakalamak Kolay DeğilMMCX Konnektör Olması Özünde Uyumluluk Göstergesi Olmalı Fakat Burada Gövde Çoğu Farklı Marka Kablo İle Fiziksel Açıdan Uyumlu DeğilKablo Kalitesi Daha İyi OlabilirdiÜst Frekanslar Bize Göre Pek Premium ve Parlaklığın Sınırında Seyrediyor fakat Bazı Kulaklar Daha Az Parlak Sunum Tercih Edebilir
Fiyatları

9Sennheiser HD 600 Hi Fi Kulaklık

HD 600 serisi; HD 600, 650 ve 660S, Sennheiser’ın bizce en önemli serilerinden biri.

 

HD 500 serisi, ekonomik, giriş seviyesi odyofil ürünleri içeriyor. Arkası açık akustik tasarımın yaşattığı tecrübeyi uygun fiyat aralığında deneyimleme şansı bulabileceğiniz, yine iyi miktarda çözünür ve detay üreten modeller.

 

800 serisi, sektörü yönlendiren Sahne, Şeffaflık, Çözünürlük ve Detay kriterlerinde “benchmark” diyebileceğimiz, tepe noktayı belirleyen seri.

 

600 serisi ise; 500 serisinden sonra yine ulaşılabilir düzeyde yer alan, fakat bu sefer tam anlamıyla Odyofil Sınıfı ürünler.

 

Bu seri, HD 600’ün 1997 yılından beri üretiliyor olması ile beraber, Neredeyse çeyrek asırını doldurmak üzere.

 

600 Serisini en özel kılan yanları, Mid Başarımları. Bu kulaklıklar, burada ayırarak söylüyoruz, özellikle HD 600; (ama kesinlikle HD 650 ve 660 S de bu ünvanı koruyor) günümüzde hala bizce Vokaller ve Mid bölgesi gerçek enstrümanlarda yakaladıkları naturallik ile, referans alınabilecek noktadalar.

 

Bu noktada kulaklığın kutu açılımına, tasarımına ve malzeme kalitesine değinelim ve ardından Sesi hakkında konuşmaya devam ediyor olacağız.

ArtılarıKusursuz Mid Bölgesi, Bir Kulaklıkta Yaşayabileceğiniz En İyi Vokal Deneyimlerinden BiriNatural Frekans Cevabı, Referans Alınabilecek DüzeydeTizlerde Ki UzantıBaşarılı Makro Detay Üretimi. İyi Miktarda ÇözünürlükDayanıklı Yapı. Yıllarca Sorunsuz KullanılabilirOldukça Konforlu. Saatlerce KullanılabilirDinamik Performans
Eksileriİdeal Performans İçin Kesinlikle Sağlam Bir Amfiye İhtiyacınız VarAlt Frekasların Yoğunluğu Bazısına Az GelebilirBir Arkası Açık Kulaklığa Göre Çok Geniş Sahneye Sahip DeğilBize Göre Çok Uzun Kablo
Fiyatları

10Sennheiser HD 660S Hi Fi Kulak Üstü Kulaklık

Sennheiser HD 600 serisinin, markanın tüm serileri arasında ne kadar önemli bir yeri olduğundan, oldukça detaylı yazdığımız HD 600 incelemesinde uzunca bahsetmiştik. Seri HD 600’ün, 1997’de üretilmeye başlaması ile birlikte oluştu. Bu yazımızda, tonal karakter açısından, nispeten HD 600 ve 650’nin birleşimi gibi bir kulaklk olan, serinin modern kardeşi, HD 660 S’i ele alıyoruz.

ArtılarıÜstün ÇözünürlükÜstün Makro DetaySerinin Kalanına Göre Çok Daha Verimli SürücülerGeliştirilmiş Alt Frekans TepkisiGenel Kitlenin Çok Daha Fazla Beğeneceği, Gövdeli Tonal Karakter
EksileriTizlerde Ki Uzantı, Hd 600’ün GerisindeSahne, Serinin Geriye Kalanlarından Daha Az Ferah(Daha Az Geniş Değil. Farklı Şeyler)
Fiyatları

11Sennheiser IE 300 High-End Referans Kulak İçi Kulaklık

İtiraf etmemiz gereken iki şey var. Birincisi; kulaklik.com ekibi olarak “Ses”’i, dinlemeye, duymaya aşığız. İkincisi; incelemek için elimize aldığımız her ürün bizi heyecanlandırmıyor. O kadar iyi olamayabiliyorlar. 

 

Bu yazımızda ki inceleme konuğumuzu elimize aldığımızda ise; heyecanımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor.

 

IE 80 S’i incelemiştik. Markanın üst-orta sınıf fiyat bandında ki yerini bir kaç senedir koruyan; bazı açılardan hakikatten başarılı, saf “Ses Kalitesi” konuştuğumuzda ise açıkçası 2020’li yıllarda, rakipleri ile başa çıkamayacak seviyede bir kulaklıktı.

 

IE 300, IE 80 S’in yerini aldığını düşündüğümüz; her açıdan çok farklı bir kulaklık. Çok daha detaylı, çok daha yüksek çözünürlüklü, çok daha iyi!

 

IE 300, uygun fiyat bandında yakaladığı üstün Teknik performans ve eğlenceli tonal karakteri ile, herkesin kulaklığı.

 

Hadi yakından bakalım!

ArtılarıÜstün KonforMMCX Bağlantısı İle, Tamamen Çıkarılabilir KabloBalanslı Kullanım MümkünÜstün Malzeme KalitesiGöz Alıcı TasarımEnerjik, Eğlenceli Ve Gövdeli SunumŞiddetli Ve Otoriter Bas KarakteriŞeffaflık Ve Çözünürlük; İyi Bir Seviyede
EksileriGövde her MMCX Kablo İle Uyumlu DeğilSlikon Uçlar; Bazı Kulaklar İçin Kullanılacak Gibi Değil, Arada Kalan Boşluk Sebebi İle Alt Frekanslar Denklemden Eksiliyor
Fiyatları

12Sennheiser CX True Wireless Plus Tws Bluetooth Kulaklık

CX True wireless plus Bluetooth Kulaklık, markanın en yeni kablosuz kulak içi kulaklıklarından bir tanesi. 

 

Sennheiser, odyofil kulaklıklarının yanı sıra 2. planda tuttuğu tam kablosuz kulak içi kulaklık ürün gamını gün geçtikçe daha geniş bir banda yayıyor. 

 

Premium tarafta, şimdilerde yeni modeli beklenen momentum 2 tws'nin altında uzun müddet aynı sürücüler ve bütçe dostu fiyatlandırması ile çok satanlar listesinde yer alan CX 400 BT üretimden kalktı ve yerini 2 modele bıraktı.

 

CX True Wireless ve CX True Wireless Plus

ArtılarıBaşarılı ANC PerformansıDikkate Değer Ses Performansı, Gerçekten İyiKonforlu Yapıİyi Malzeme KalitesiMobil Uygulama DesteğiBütçe Dostu Fiyat / Premium Deneyim
EksileriRekabet Çok Sıkı, Piyasada Benzer Fiyata, Benzer Özellikleri Sunan Onlarca Model Var. Tonal Karakteri Dışında Özgün Bir Yanı Yok.
Fiyatları

13Sennheiser CX 400BT True Wireless Kulak İçi Bluetooth Kulaklık

True Wireless kulaklıklar, artık hayatımızın her köşesinde; akıllı asistanımızı kullanırken, metrobüste yolculuk yaparken, evde uzanıp dizi izlerken, her aktivitemizde bize eşlik edebilecek kadar kaliteli ve stabil bağlantı kurup, ses kaliteleri ile bizi tatmin edebiliyorlar.

 

Sennheiser, çok sevilen Momentum TWS 1’in ardından 2. Sini çıkardı, bununla da kalmayıp, aynı sürücüleri kullanarak, birde ekonomik bir model yarattı. Bu model; tam olarak aynı ses kalitesini sunarak, kırpılmış fiyatı ile, bazı noktalardan amiral gemisi deneyimi yaşatıyor.

 

Hadi yakından bakalım…

ArtılarıDengeli, Natural Ses KarakteriKompakt YapısıOldukça KonforluUsb-CUygun FiyatÜstün Ses Kalitesi(Teknik Performans)
EksileriAnc Yok
Fiyatları

14Sennheiser SPORT True Wireless Bluetooth Kulaklık

Selam, bugün sizler için Sennheiser’ın Momentum TW3’den önce piyasaya sürdüğü ve spor yapan kullanıcılar için çıkardığı Sennheiser SPORT True Wireless Modelini inceliyoruz. Özellikle kutu içeriği ve Sennheiser’ın yeni tasarım çizgisiyle karşımıza çıkan kulaklık bizleri çok memnun etti. Kutu içeriği olsun, alınan performans olsun bizleri çok mutlu etti. Hadi gelin incelemeye geçelim.

ArtılarıYeni Tasarım Çok Hoşumuza Gitti Kutu İçeriği Çok FazlaSes Kalitesi Gayet İyiTaşıma ipi çok kullanışlı Bluetooth 5.2Taşıma İpi Hoş Bir DetayDokunmatik Kontroller
EksileriKasası çizilebilir yapıda
Fiyatları

15Sennheiser HD 458BT ANC Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık

Sennheiser’ı ülkemizde sevmeyen yok. Çoğu müzikseverin, en iyi müzik deneyimini elde etmek üzere çıktıkları yolculukta ki ilk durağı Sennheiser oluyor. Ve öyle bir marka ki, aynı zamanda sektörü yönlendirecek inovasyonlara da imza atabilecek bilgi birikimine ve tecrübeye sahip. HD 600 ilk çıktığında, yıllar boyunca tüm dünyada, referans sınıfının standardı sayıldı. HD 800 çıktığında, sahne büyüklüğü ve detay kavramları, yeniden idrak edildi.

 

Markanın giriş seviyeden, referans sınıfına kadar oldukça fazla noktada konumlandırılmış bir çok modeli var.

 

Sennhesier HD 458BT, 450BT modelinin, sadece tasarımsal açıdan değişiklik gösteren sınırlı üretim versiyonu. 458’in çok çok  güzel bir tona sahip kırmızı aksanları dışında ki herşey birebir aynı. 458’in sahip olduğu tasarımsal altyapı, markanın uzun bir süredir orta sınıf modellerine ev sahipliği yapıyor.

 

Benzer dizayn anlayışını, HD 400S, HD 4.40BT, Yenisi HD 350BT, HD 4.50 BT, Yenisi HD 450BT gibi modellerde ve şuanda da HD 458 BT de görebiliyoruz. 458 aslında bir süredir bizimle olan ve hakkında şu ana kadar çokça kişinin konuşmuş olduğu bir kulaklık. Yeni bir model sayılmaz.

ArtılarıMalzeme Kalitesi Tatmin Edici Düzeyde, Güven VeriyorUsb – C Portu Olması ŞahaneDüğmeler ve Tuşların Kullanılabilirliği, Neredeyse Her Özelliği Kulaklık Üzerinden Kontrol Edebiliyor Olmanız Çok İyiANC+ Pasif İzalosyon30 Saat Batarya ÖmrüÖzel TasarımEQ Yapılabilen Modern ve Güzel Bir Mobil Uygulama Mevcut | Sennheiser Smart Control
EksileriYastıkların İç Hacmi Çok Küçük. Kulak Çevresi Yastık Kenarları İle Temas HalindeKablolu Kullanımda, ANC’nin Sese Etkisi, Ses Yükseldikçe Olumsuzlaşıyor. Alt Frekanslar İyi EtkilenmiyorHızlı Şarj Özelliği YokRakiplerine Kıyasla Çok Konforlu Değil
Fiyatları

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.