Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Kulak İçi Kulaklık İle Oyun Oynanır MI?

Kulaklıklar hayatımızın her yerinde yer alıyor. Toplu taşımada, çalıştığımız ofislerde, kitap okurken ve hatta oyun oynarken bilgisayar veya telefon üzerinden. Neredeyse hayatımızın her anında kulaklıkların yeri var. Bugün kulaklıklar hakkında özellikle kulakiçi kulaklıklar hakkında çok merak edilen bir soruya cevap bulacaz; Kulakiçi Kulaklıklar İle Oyun Oynanır Mı? 

 

Telefon veya Bilgisayar üzerinden oyun oynayan kullanıcılar kulaklık kullanmaya önem gösteriyorlar. Özellikle Bluetooth bir kulaklık üzerinden oyun oynuyorlar ise gecikme oranının çok az olmasına dikkat ediyorlar. Bu konuda titiz olmalarının bir diğer sebebide daha verimli bir oyun performansı almak olması. Bu sebeble hem konfor hemde Performans canavarı olması önemli bir unsur. Hem kablolu kulakiçi kulaklıklar hemde Bluetooth yani TWS Kulakiçi kulaklıklar tercih edilebilir.  Peki kulakiçi kulaklıkları oyun oynerken kullanabilirmiyiz. Evet tabii kullanabiliriz fakat bunun için bazı koşulların yerine gelmesi gerekiyor. 

 

Kulak içi Oyuncu Kulaklığı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

 

  1. Konfor (Kulaklıklar Siz Oyun Oynarken Rahatsız Etmemeli / Terletme Olmamalı)
  2. Düşük Gecikmeli Oyuncu Kulaklığı (Özellikle FPS Oyunlarında Önemli Bir Unsur; Pubg, Valorant, CS:GO, Apex Legends, Zula vb.)
  3. Kablo Uzunluğu (Kulaklığınızın Kablosu Sizin Hareket Alanınızı Kısıtlamamalı)
  4. Discord Sertifikalı Kulaklık (Özellikle Takım Oyunlarında Ses ve Mikrofon Kalitesinde Yüksek Performans Sağlıyor)
  5. Mikrofon Kalitesi İyi Olan Kulaklık (Net Bir Ses Çok Önemli)
  6. Bağlantı Kalitesi (Kopukluklar veya cızırtılar olmamalı)
  7. RGB Özellikli Kulaklık (Şık Durması Size Moda Sokacaktır)

 

En İyi Ses Efektlerine Sahip 5 Oyun

 

Oyun Adı

Oyun Ses Deneyimi

Hellblade: Senua's Sacrifice

Binaural ses teknolojisi kullanarak karakterin kafasındaki sesleri ve ses halüsinasyonlarını canlandırır. Kulaklıkla oynandığında daldırıcı bir deneyim sunar.

Battlefield V

Her ses tasarımı detayı; silah sesleri, patlamalar, adım sesleri ve çevresel ses efektleri dahil, oldukça gerçekçi bir deneyim sunar.

Red Dead Redemption 2

Doğal ortam sesleri, hayvan sesleri ve silah sesleri gibi etkiler, gerçekçi bir deneyim sağlar.

The Witcher 3: Wild Hunt

Orman sesleri, canavar sesleri ve hava durumu değişikliklerine bağlı olarak değişen sesler, gerçekçi ve büyülü bir atmosfer yaratır.

Resident Evil 2 (Remake)

Gerilim ve korku atmosferini yaratmak için ses efektlerini kullanır. Zombi sesleri, adım sesleri ve çevresel sesler, oyuncuya korkutucu bir deneyim sunar.

 

Bu özellikleri dikkat ederseniz çok iyi bir oyun performansı alırsınız. Tabii şunu da belirtmekte fada var. Özellikle Kulaküstü Kablolu Oyuncu Kulaklıkların vereceği bir performansı kolay kolay alamayacaksınız. Kulakiçi kulaklıklarılar ile genel anlamda telefon ile oynadığınız oyunları oynamanızda herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Fakat profesyonel anlamda bilgisayar üzerinden özellikle FPS Oyunu oynursanız Kulakiçi kulaklıkları pek önermiyoruz. Oyuncu Kulaklığı Önerisi 2023 adlı içeriğimize göz attınız mı?

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.