Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Spotify'dan OpenAI Destekli DJ Uygulaması Nedir?

Spotify'ı hepimiz kullanıyor ve seviyoruz. Neredeyse her ülkede müzik platformları arasında en popüleri. Spotify, kullanıcılara ister kulaklıkla ister hoparlörle olsun keyifli müzik dinlemeleri için özgün hizmetler sunuyor. Özellikle kişiselleştirme imkanınız olan çalma listeleri oluşturmanız konusunda çok uygun bir uygulama. Dinlediğiniz şarkılar doğrultusunda, sizin müzik türlerinize uygun şarkıları da önününüze çıkartmakta çok başarılı. Geçtiğimiz dönemlerde Spotify'dan DJ eklentisi duyurldu. DJ eklentisi yapay zeka destekli bir özellik. OpenAI teknolojisinden gücünü alan DJ eklentisi yapay zeka tarafından oluşturulan yorumlarla size özel müzik tavsiyelerinde bulunuyor. 

 

Spotify, müzik devleri arasında teknolojik imkanları en güncel kullanan şirketler arasında. Henüz Hi-Fi ses kalitesinde müzik desteği sunmuş olmasa da kullanıcıların kullanım deneyimini güçlendirmesine yardımcı olan eklentiler ekliyor olması güzel bir unsur. Spotify, DJ programı temelde şu şekilde tanımlıyor; "kullanıcıyı ve kullanıcının müzik zevkini öğrenmiş, kullanıcı için ne zaman ne çalacağını bilen ve çalan, bir kişiselleştirlmiş yapay zeka kılavuzu." 

 

 

Spotify DJ Özelliği Nasıl Aktif Edilir?

 

Spotify DJ özelliği dinlediğiniz müziklere yorumlarda yapabiliyor ve bu özelliği aktif etmek için yapmanız gereken sadece tuşa basmak, gerisini DJ eklentisi sizin için hallediyor. Yazıları sese dönüştürmek için Spotify'ın geçen dönemlerde satın aldığı Sonantic'in dinamik yapay zeka ses platformu kullanılıyor. 

 

Spotify DJ eklentisi şu anda Beta sürümünde kullanımına açıldı. Kullanıcılara müzik yorunmları yaparak kişiselleştirilmiş müzik listeleri sunuyor. DJ özelliği aynı zamanda  en yeni müzikleri kullanıcılara sunacak ve kullanıcıların dinlediği eski müzikler içinde önerilerde bulunucak. Düşünsenize sizin 3 4 sene önce dinleyip bıraktığınız bir müziği karşınıza çıkarıyor olacak olması güzel bir özeliik olmasına katkıta bulunuıyor. Kullanıcıların beğenebileceği müziklerden bir liste hazırlayarak kullanıcıların önüne çıkaran bu özelliği heyecanlı bir şekilde denemek için beklediğimizi söyleyelim. 

 

OpenAI destekli Spotify DJ uygulamasının Beta sürümde olduğunu söylemiştik. Bu eklenti sadece ABD ve Kanada ülkelerinde kullanıma açık durumda. Spotify Premium üyeleri tarafından kullanılabiliyor. Türkiye ve diğer ülkelerde ne zaman yayına alınacağı konusunda bir bilgi sahibi değiliz. 

 

Apple Music vs Spotify adlı içeriğimizde, Spotify ve Apple Music'i fiyat ve performans bandında karşılaşılaştırıp size en uygun müzik yayın platformlarını bulmaya çalıştık.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.