Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Kulak Üstü Kulaklıklar Nasıl Temizlenir?

Kulaklık temizliği önemli. Bazen görmesek de kulaklıklarımız çok kirleniyor. Kirli bir kulaklıkla müzik dinlemek çok sağlıklı bir eylem olmaz. Peki Kulak Üstü Kulaklıklarımızı nasıl temizleyebiliriz? Gelin adım adım anlatalım.

 

İlk etapta kulaklıklarımızın bize en çok temas eden noktalarını tespit edelim. Kulaklık pedleri, ve kafa bandı. Kulak pedlerinin temizliği kolay olmaz. Kulak pedleri eğer ki çıkarılabilir ve aşınmaz bir malzeme ise yıkayabilirsiniz fakat pek de güvenli olmayabilir.

 

 

Kulak Üstü Kulaklık Nasıl Temizlenir?

 

Kulak üstü kulaklıklar günümüzde birçok kişi tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Hacim olarak kulak üstü kulaklıklar, kulakiçi kulaklıklara göre çok daha büyük olduklarından dolayı dışarıdaki toza ve bakterilere çok daha fazla maruz kalma olasılıkları yüksektir. Eğer cihazınız kablolu ise kabloları da uygun şekilde temizlemeyi unutmamalısınız. 

 

1. Kulaklığınızın kapalı olduğundan ve tüm başka cihazlarla olan bağlantıların kesilmiş olduğundan emin olun.

2. Ilık bir suya biraz sıvı sabun ekleyin ve daha sonra bezlerimizden birini bu suda ıslatın. Daha sonra kulaklığınızı temizlemeye başlamadan bezin üzerindeki fazla suyu mutlaka durulayın. Aşırı ıslak bir bezle kulaklığınızı asla temizlemeyin.

3. Bez ile temizleyebileceğiniz her alanı güzelce temizleyin. Gerekirse bezi birkaç kez suya sokup çıkartarak sürekli temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

4. Kulaklığınızda çıkarılabilir kulak yastıkları varsa, hoparlörlerin etrafını ve kulak yastıklarının altını daha derinlemesine temizlemek için bunları da çıkarabilirsiniz.

5. Kulaklığınız kablolu ise jakına temas etmekten kaçınarak kabloyu ıslak bezle dikkatlice silerek temizleyin.

6. Bir kulak temizleme çubuğu yardımı ile bez ile temas edemediğiniz aralıkları temizleyebilirsiniz. Çubuğun ucundaki süngerin çok ıslak olmamasına özen göstermeniz gerekir.

7. Kulaklığı yumuşak kuru bir bezle kurulayın. Kulaklık jakını kuru olarak nazikçe temizleyin ve daha önce çıkardıysanız kulak pedlerini yeniden takın. 

 

Bu yolları izleyerek daha temiz bir kullanım deneyimi yaşayabilirsiniz. Eğer ki kulaklığınız bluetooth teknolojisine sahip bir kulaklıksa ve su geçirmezlik özelliği bulunmuyorsa Alkol yardımıyla temizliğini yapabilirsiniz. Çünkü Alkol bazlı temizliğiciler cihazın elektronik aksamlarına zarar vermeyecektir. Alkol uçar. Kulak üstü kulaklıkların nasıl temizleneceğine dair detaylara ulaştığınıza göre, peki ya kulak içi kulaklık nasıl temizlenir diye düşünüyorsanız, ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz. Ayrıca şunu da söylemekte fayda var; kulaklık temizliğinin sadece temizlik malzemeleri ile sınırlı olmadığını unutmayın. Temiz bir ortamda kulaklığınızı saklamak ve kullanmak, kulaklığınızın daha uzun süre temiz kalmasını sağlar. Ayrıca, kulaklık kutunuz veya saklama çantanız gibi aksesuarlarınızı da düzenli olarak temizlemek önemlidir. Bu, kulaklığınıza dolaylı olarak toz ve kir bulaşmasını önler.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.