Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Oyuncu Kulaklığı Nedir? Nasıl Seçim Yapmalıyız?

Oyuncu kulaklıkları diğer adıyla Gaming Kulaklıklar, kulaklık sektörünün büyük bir parçasını oluşturuyor. Gelişen teknolojiden nasibini her geçen gün alan Oyuncu kulaklıklarının bir çok türü bulunuyor; RGB oyuncu kulaklıklar veya daha başka başka karizmatik tasarımlara sahip amatör ve profesyonel oyuncu kulaklıkları mevcut.

 

 

Oyuncu Kulaklık Modelleri Nelerdir?

 

  1. Kulak İçi Kablolu Oyuncu Kulaklığı
  2. Kulak Üstü Kablolu Oyuncu Kulaklığı
  3. Kulak İçi Bluetooth Oyuncu Kulaklığı 
  4. Kulak Üstü Bluetooth Oyuncu Kulaklığı

 

 

Şeklinde temelde 4 tane oyuncu kulaklık türü sayabiliriz. Oyuncu kulaklıklarının temelde aldığı görev; siz oyun oynarken daha detaylı ses kasmanızı ve oyuna kanalize olmanızı sağlamak. Bunun için geliştirilen bir kaç teknoloji var. Bunların basında 360 derece ses özelliği yer alıyor. Özellikle FPS oyunlarında diğer rakiplerinizin nerede olduğunu anlamak için geliştirilen bu teknoloji oyuncu kulaklığının en önemli özellikelrinden denebilir. Oyuncu kulaklıklarında en önemli diğer etken ise mikrofon kalitesi. Özellikle bir arkadaş topluluğu ile oyun oynuyorsanız harici mikrofon şart olsa da bu kaliteyi sağlayabilen kulaklığa bağlı mikrofonlar da bulunuyor. Eğer ki ben harici mikrofon yerini kulaklığıma entegre bir mikrofon istiyorum diyorsanız, mikrofon kalitesinin de kaliteli olduğu bir oyuncu kulaklığı seçebilirsiniz.

 

Bluetooth Oyuncu Kulaklıkları İçin Dikkate Alınması Gereken Özellikler

 

 

  1. Düşük Gecikme Oranı
  2. Mikrofon Kalitesi 
  3. Ses Kalitesi (Mümkünse 360 Surround Ses Özellikli)

 

 

Kablolu Oyuncu Kulaklığını almak isterseniz. Burada bir kaç kritere daha dikkat etmeniz gerekebilir. Özellikle yukarıda saydığımız özelliklerin dışında kablo uzunluğu çok önemli. Eğer ki bilgisayarınız bir kasa ise kablo uzunlunun 1.5 m veya üzeri olması sizin için gayet iyi olacaktır. Bunlar dışında bazı Kablolu Oyuncu Kulaklıklarında kablo üzerinde oyun modu ile normal mod arasında geçişi sağlamak için ufak bir amfi oluyor. Bu tarz bir oyuncu kulaklığı seçmeniz kullanım kolaylığı açısından sizler için güzel bir alternatif olabilir.

 

 

Kablolu Oyuncu Kulaklıkları İçin Dikkate Alınması Gereken Özellikler

 

 

  1. Ses Kalitesi (Mümkünse 360 Surround Ses Destekli)
  2. Kablo Uzunluğu (1.5 m veya Üzeri)
  3. Mikrofonun İşlevselliği ve Kalitesi
  4. Kablo Üzerinden Yönetim Olması

 

 

Kulak İçi Oyuncu kulaklıkları daha çok mobil oyunlarda tercih edilebilir. Özellikle Bluetooth Oyuncu Kulaklığı ise mobil kullanıma daha uygun. Eğer ki kablolu kulak içi ise bir nebze de olsa bilgisayardan oynadığınız oyunlarda sizlere yardımcı olacaktır. Fakat profesyonel bir oyuncuysanız bir kulak içi oyuncu kulaklığı kullanıyor olmanız yeterli olmayacaktır. Bu da rakiplerinizi 1-0 öne geçirir. Bunun sebebi Kulak Üstü Oyuncu Kulaklıkları ve Kulak İçi Oyuncu Kulaklıkları arasında ki boyuttan kaynaklanan sürücü boyutları. Kulak Üstü Oyuncu Kulaklıklarında yeri geliyor 40 mm'lik sürücüler kullanılırken Kulak İçi Oyuncu Kulaklıkalrında 10-11 mm'lik küçük sürücüler kullanılıyor. 

 

 

Kulak İçi Oyuncu Kulaklıklarında Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler

 

 

  1. Ses Kalitesi (Mümkünse Surround Ses Destekli)
  2. Bağlatı Kalitesi (Bluetooth Kulaklık İse Düşük Gecikme)
  3. Mikrofon Kaltiesi (Olabildiğine Net Ses İletimi)

Oyuncu kulaklığının ne olduğuna ve bir oyuncu kulaklığı seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğine dair gerekli bilgileri öğrendiğimize göre, şimdi sıra oyuncu kulaklığı seçmeye geldi. Özellikle oyuncu kulaklığı alırken kablosuz oyuncu kulaklığı tercih edenler arasındaysanız, uzun pil ömürlü oyuncu kulaklıklarını incelemeniz gerektiğini düşünüyoruz. 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.