Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Sezgisel kontrol nedir? Sennheiser Momentum 4'de nasıl kullanılır?

Selamlar herkese. Bugün sizlerle Sennheiser Momentum 4 le birlikte bir sektör standardı haline gelen Sezgisel Control (Intuitive Contorl) nedir bunu konuşuyor olacağız.  Bu yazıda Sezgisel Kontrol ’ün ne olduğunu, nasıl kolaylıklar sağlayacağını ve gelecekte bu olay ne duruma gelecek bunlardan bahsedeceğiz.  

 

 

Sezgisel Kontrol özelliği, özellikle ses Aç - Kapa, durdur-başlat, ANC (Aktif Gürültü Engelleme) – Transparan Mod ve benzeri komutları tuşa basarak değil de parmağınızla dokunarak ayarlayabileceğiniz bir özellik.  

 

 

Sennheiser Momentum 4 Kulak Üstü Kulaklıkta bu özellik çok iyi işlenmiş durumda. Gelin benimde ilk defa bu özellikle tanıştığım kulaklık olan Sennheiser Momentum 4 Kulak Üstü Kulaklık ‘da bu özellik nasıl çalışıyor. 

 

 

 

İlk önce Sennheiser Momentum 4 tam anlamda her fonksiyonu Sezgisel Kontrol edebileceğimiz bir kulaklık değil. Kulaklığı açmak için şık duran tuşa basmak gerekiyor. Aynı zamanda Bluetooth Mod’a yani Pairing Mode da almak için bu tuşu kullanmanız gerekmekte.  

 

 

 

Sennheiser Momentum 4 ‘de Sezgisel Kontrol özelliği kulaklıkların kabzalarında bulunuyor. Dokunma alanının baya geniş olduğunu söylemek istiyorum. Belli bir alanda dokunmatik özelliği bulunmuyor. Kulaklık kabzalarındaki yüzeysel alanda istediğiniz yere dokunarak komut verebilirsiniz. 

 

 

 

 

Sennheiser Momentum 4 ‘de ki Sezgisel Kontrol özelliğini Sennheiser’ın Mobil Kontrol Uygulaması olan “Smart Control” uygulamasından istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.  

 

Kulaklık.com İncelemecimiz Furkan Satış (The Odyofil) ‘in Sennheiser Momentum 4 Videosunda olduğu gibi kulaklığı ilk açtığınızda yazılımsal olarak tanımlanmış yani henüz bir kişileştirme yapılmamış halde Kontrollerin nasıl yapıldığından bahsedeceğim. Dilerseniz Sennheiser Momentum 4 Bluetooth Kulaklık İncelememizi Youtube kanalımızdan izleyebilir Sennheiser kulaklık modeline dair detayları öğrenebilirsiniz.

 

  • - Ses Açıp veya Kapatmak için Kulaklık üzerinde parmağınız ile Yukarı – Aşağı hareketini Ses en yüksek ya da en alçak seviyeye gelene kadar devam ettirerek ses ayarınızı yapabilirsiniz. 

  •  
  • - ANC yani Aktif Gürültü Engelleme ya da Transparan Mod arasında geçiş yapmak isteseniz ise yine kulaklık üzerinde Zoom In – Zoom Out hareketi yaparak modlar arası geçişi sağlayabilir ya da o anki isteğinize göre ayarlama yapabilirsiniz. 

  •  
  • - Durdur – Başlat özelliği içinse sadece 1 tık dokunarak ayarlamalarınızı yapabilirsiniz. 

  • - Şarkı geçmek için ise sağ-sol eksende elinizle bir kere kaydırarak şarkı değiştirebilirsiniz. 

 

Evet genel anlamda Sezgisel Kontrol ‘ün ne olduğunu öğrendik ve Yeni çıkan Sennheiser Momentum 4 Kulak Üstü Kulaklıkta bu olay nasıl işliyor sorusuna rehber olduk. Şimdi ise Sezgisel Kontrol özelliği gelecekte nereye varacak ya da ileride bizi ne bekliyor. Bizce artık tamamen Düşünmeye dayalı olarak teknolojik cihazları kontrol etmeye başlayacağız. Her ne kadar teknoloji her saniye gelişse de bu olay beni azıcıkta olsa korkutmaya başladı 😊 

 

Bir yazının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu tarzda içeriklerin daha fazla gelmesi için kulaklık.com’u takip edebilirsiniz 😊 

 

 

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.