Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Ses Kalitesi ile Mest Eden En İyi Kulaklık Markaları ve Modelleri

Günlük hayatında sıklıkla kulaklık kullanan müzik severler için Ses Kalitesi ile Mest Eden 2023' ün en iyi kulaklık markaları ve modellerini belirleyerek bir liste oluşturduk. Popüler teknoloji şirketlerinden yeni kurulan teknoloji üreticilerine kadar birçok marka kulaklık pazarında hizmet vermeye devam ediyor. Bu durum pazardaki rekabeti geliştirdiği için kaliteli kulaklıkları keşfetmek açısından kullanıcıların yüzünü güldürüyor.

 

Biliyoruz ki kulaklık ararken karşınıza farklı fiyat aralıklarında binlerce kulaklık çeşitleri çıkıyor. Kulaklık modelleri arasında doğru seçimi yapmak ve müzik zevkinize en uygun olanı bulmak için sayfalar arasında epey dolaşmamız gerekiyor. Kulaklık seçimi yaparken; bluetooth kulaklık mı, kablolu kulaklık mı temel sorusundan başlayarak, kulaklıkların ses kalitesi, malzeme kalitesi, gürültü engelleme özelliği, fiyatı, mikrofon kalitesi gibi onlarca soru içinde kayboluyoruz. Markaların genel özelliklerini ise aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

 

 

En İyi Kulaklık Markaları

Öne Çıkan Özellikler

Klipsch

Yüksek kaliteli ses, dayanıklılık, konfor.

Sennheiser

Üst düzey ses kalitesi, geniş ürün yelpazesi, profesyonel ses ekipmanları

Bang & Olufsen

Üstün tasarım, yüksek ses kalitesi, premium malzemeler.

Anker

Uygun fiyatlı, yüksek kalite, çeşitlilik.

Shokz

Kemik iletimi teknolojisi, spor kulaklıklarında öne çıkan bir marka.

EPOS

Oyun kulaklıklarında öne çıkan bir marka, yüksek kaliteli ses.

Apple

Kolay kullanım, iOS cihazlarla entegrasyon, aktif gürültü önleme.

Focal

Yüksek kaliteli ses, premium malzemeler, geniş ürün yelpazesi.

Beats

Modern tasarım, Apple cihazlarla kolay entegrasyon, güçlü bas.

Jabra

İyi ses kalitesi, dayanıklı, ofis ve spor kulaklıklarında öne çıkan bir marka.

Huawei

Uygun fiyatlı, farklı çeşitlerde kulaklık seçenekleri.

JBL

Güçlü bas, geniş ürün yelpazesi, dayanıklı.

Astell & Kern

Yüksek kaliteli ses, premium ses cihazları.

Sony

Gürültü engelleme teknolojisi, geniş ürün yelpazesi, güvenilir marka.

Marshall

İkonik tasarım, yüksek ses kalitesi, dayanıklılık.

 

En kaliteli kulaklıkları belirlemek için kullanıcı deneyiminden faydalanmak ise oldukça önemli. Test Edenler Kulübü üyelerinin detaylı incelemeleri sonucu karşımıza çıkan en iyi kulaklık markaları ve modelleri ile doğru kulaklık seçimi yapmak sizin adınıza hiç de zor olmayacak. Bu listenin düzenli olarak değiştiğini de unutmayın.

 

İşte Ses Kalitesi ile Gönülleri Fetheden 2023 Yılının En Popüler Kulaklık Markaları ve Modelleri:

1Sennheiser Momentum True Wireless 3 Tam Kablosuz Bluetooth Kulaklık

Momentum 3 ile karşı karşıyayız.

 

Öncelikle şunu söylemekte fayda var ki; Sennheiser Momentum 3'ü, Youtube kanalımızda çok detaylı bir şekilde inceledik. O kadar detaylı bir inceleme oldu ki bu, ANC testleri, rakipleri ile karşılaştırmalı video testleri ve dahası ile, bir rehber konumunda diyebiliriz. 

 

Burada, bir yazılı inceleme ile güzel bir özet geçeceğimizi de düşünüyoruz.

 

Tam kablosuz kulak içi kulaklık dünyası, inanılmaz bir genişlikte artık. Hangi kulaklığı alacağına karar vermeye çalışan kullanıcı, bir çok seçenek arasında kayboluyor.

 

Daha iyi ANC performansı, Daha Yüksek Ses Seviyesi, Daha Konforlu Yapısı, Kablosuz Şarj Desteği ve pazarın geri kalanına kıyasla en büyük farkı, iyi ses kalitesi ile bu kulaklık, yolu aydınlatıyor.

 

Aradığınız şey, saf müzik deneyimi ise, Momentum 3 TWS sizin için bir cevap olabilir.

 

Sennheiser Müziğe ve Ritme ruhen bağlı olanların duygularına hitap eden ses karakterleri yaratma konusunda onlarca yıldır şov yapıyor.

 

Bu sefer daha iyi ANC performansı, kablosuz şarj desteği, daha iyi bağlantı kalitesi, suya karşı dayanıklılık ve yeni bir görünüş ile…

 

Kulaklik.com olarak, ses bizim tutkumuz. Momentum 3 haberlerini almaya başladığımız sıralar, ilk sızıntılarını birlikte, bizimle bu tutkuyu paylaşan ne kadar çok insan olduğunu bir kere daha görmüş olduk.

 

Markanın yeni amiral gemisi, modern ses teknolojisinin karizmatik yüzü.

ArtılarıDaha İyi ANC (Ek Olarak, Adaptive ANC Teknolojisi)Tek Kulaklık KullanımıTatmin Edici Ses YüksekliğiÇok Daha Küçük ve KonforluGüçlü ve Sıkı Baslar İle Yeni Ses Karakteri, Yine Kaliteli SesKablosuz Şarj DesteğiAptX Adaptive KodeğiKulakta Daha Sabit KalıyorMikrofon NC Performansı Daha İyiGeliştirilmiş Mobil Uygulama
EksileriANC Performansı, Sektörün En İyisi DeğilSes Karakteri Odyofillere Göre Değil. Momentum TW2 Daha Geniş Sahneli ve Daha Doğal Bir Karaktere Sahipti.
Fiyatları

2Anker Soundcore Liberty 3 Pro Tws Bluetooth Kulaklık

Anker Liberty 3 Pro, markanın şuan için amiral gemisi tam kablosuz bluetooth kulaklığı olarak, Souncore'u temsil eden modellerden biri olma ayrıcalığı taşıyor.

 

Q35, Q30 ve Q10, Souncore'un kulak üstü bluetooth kulaklık kategorisinde ki en popüler modelleri.

 

Liberty 2 Pro Güncellenmiş Versiyon, aslında halihazırda geminin amirali konumunda olan Liberty 3 Pro'nun selefiydi. Bu kulaklığı, hala en iyi 2000 TL altı tam kablosuz kulak içi kulaklık öneri listemizde ilk sıralarda öneriyoruz.

 

Anker Innovations, Soundcore adı altında gerçekten ciddi fiyat / performans oranına sahip ürünler üretiyor. Taşınabilir hoparlörler, kulak üstü bluetooth kulaklıklar ve kulak içi tam kablosuz bluetooth kulaklıklar, Soundcore'un ürün gamını oluşturan temel kategoriler.

 

R100 gibi, pek uygun fiyatlı model seçeneklerine de sahip marka, Liberty serisi ile yapabileceklerinin sınırlarını ortaya koyuyor.

 

Liberty Pro 3, aslında kardeşi gibi, coaxial şekilde hizalanmış bir multi sürücülü akustik yapıya sahip. 1 adet 10.6mm dinamik sürücü ve 1 adet meşhur Knowles marka balanslı armatürden oluşan sistem alt frekanslar için dinamik sürücüyü, orta ve üst frekanslar için ise daha hızlı davranabilecek fiziksel yapıya sahip balanslı armatürü görevlendiriyor. Bu, daha iyi çözünürlük ve detay başarımı demek oluyor. 

 

Liberty 3 Pro çok şiddetli ve gövdeli alt frekanslar üretirken, çok keskin (bazı şarkılarda irite edici parlaklık ile konfor sınırını aşabiliyor) ve yüksek çözünürlüklü üst frekansları ile detay başarımı açısından beklentileri aşıyor. Daha önce hibrit yapıda bir kulak içi kulaklık dinlememiş olanlar, enstrüman ayrımı ve çözünürlük açısından şaşkınlığa uğrayabilir. Bu, iyi bir şey.

 

LDAC, kablosuz şarj desteği, bluetooth 5.2, 32 saat (8 + 24) batarya ömrü, mobil uygulama desteği, IPX4 sertifikası ve dahasıyla, Liberty Pro 3 fiyatının hakkını vermekle kalmıyor, resmen şov yapıyor.

ArtılarıFiyat / Performans KralıÜstün Malzeme KalitesiÜstün KonforLDACHibrit Yapının Sağladığı Akustik Avantajlar (Enstrüman Ayrımı, Çözünürlük vs)Yüksek ÇözünürlükSüper Detay BaşarımıŞiddetli Bas Cevabı32 Saat Batarya Ömrü (8 + 24)
EksileriZaman Zaman Keskin ve İrite Edici TizlerSes Yüksekliği Bazı Kulakları Tatmin Etmeyebilir
Fiyatları

3Bang & Olufsen EX Kulak İçi TWS

Bang & Olufsen bir çok hoparlör ve kulaklık modeline sahip bir danimarka firması.

 

Bang & Olufsen, Peter Bang ve Svend Olufsen tarafından 1925 de kuruldu. Bu iki abi, o zamanlarda, radyo iletim teknolojileri üzerinde çalışıyorlardı. Neredeyse 100 sene sonra, bugün, firma artık dünyanın en dikkat çekici hoparlörlerini, en orijinal tasarımlı kulaklıklarını ve en kaliteli televizyon sistemlerini üreten markalardan biri haline geldi. Peter ve Svend,” tasarıma” bu kadar önem veriyorlar mıydı bilmiyorum, ama günümüzde Bang & Olufsen denince akla özgün dizayn, göz alıcı tasarım ve üstün malzeme kalitesi gelir.

Artıları Üstün KonforDengeli Ses Karakteri, Üstün Sonik PerformansÖzenli İşçilik, Premium Malzeme KalitesiBaşarılı ANC PerformansıMobil Uygulama DesteğiUSB-CGöz Alıcı Tasarım. Zarif Ve ÖzgünTatmin Edici Mikrofon Performansı
EksileriKişisel Ergonomiye Bağlı Olmakla Birlikte, Kulakta Bir Süre Sonra Pozisyonunu Kaybedebiliyor.Kulak Silikonları Tarafında Kalite ArtabilirdiDoğru Kullanılmazsa Kasa Yüzeyi Çizilebiliyor
Fiyatları

4Sennheiser CX True Wireless Plus Tws Bluetooth Kulaklık

CX True wireless plus Bluetooth Kulaklık, markanın en yeni kablosuz kulak içi kulaklıklarından bir tanesi. 

 

Sennheiser, odyofil kulaklıklarının yanı sıra 2. planda tuttuğu tam kablosuz kulak içi kulaklık ürün gamını gün geçtikçe daha geniş bir banda yayıyor. 

 

Premium tarafta, şimdilerde yeni modeli beklenen momentum 2 tws'nin altında uzun müddet aynı sürücüler ve bütçe dostu fiyatlandırması ile çok satanlar listesinde yer alan CX 400 BT üretimden kalktı ve yerini 2 modele bıraktı.

 

CX True Wireless ve CX True Wireless Plus

ArtılarıBaşarılı ANC PerformansıDikkate Değer Ses Performansı, Gerçekten İyiKonforlu Yapıİyi Malzeme KalitesiMobil Uygulama DesteğiBütçe Dostu Fiyat / Premium Deneyim
EksileriRekabet Çok Sıkı, Piyasada Benzer Fiyata, Benzer Özellikleri Sunan Onlarca Model Var. Tonal Karakteri Dışında Özgün Bir Yanı Yok.
Fiyatları

5Klipsch T5 II ANC McLaren Edition TWS Bluetooth Kulaklık

Klipsch T5 II Mclaren ANC Edition, sunumuyla göz kamaştıran, özel bir kulaklık.

 

 

Kutunun İçinden Çıkanlar:

 

·  Kullanma Kılavuzu

·  Özel Sticklerlar

·  Klipsch – Mclaren Kataloğu

·  Klipsch T5 II Mclaren ANC Edition Kulaklıklar

·  Kablosuz Şarj İstasyonu

·  5 Çift Silikon Uç + 1 Çift Özel Memory Foam Uç

·  1 Çift Yedek Kulak Kancası

·  USB-C’den USB-C’ye Özel Tasarım Şarj Kablos

·  USB-C’den USB-A’ya Dönüştürücü

·  Güvenlik Kılavuzu

      

T5 II Sport Mclaren ANC Edition’ın kutusunu açtığımızda öncelikle bizi karşılayan, tecih ettiğimiz için teşekkürlerini ileten dilek kartı ardından özel stickerlar ve kullanım klavuzu ile devam ediyor. Kulaklıkların kendileri ise şarj kutusunun dışında özel bir bölümde bizleri karşılıyor.

ArtılarıAkıllı ve Yardımcı UygulamaSes KalitesiKablosuz ŞarjKaliteli Tasarım ve Materyaller
EksileriGürültü Engelleme ModuArama ve Mikrofon Kalitesi
Fiyatları

6Apple AirPods Pro 2. Nesil Bluetooth Kulaklık

GENEL DEĞERLENDİRME;

Selam, bugün Apple markasının yeni kulaklığı AirPods Pro 2. Nesil’in incelemesiyle karşınızdayız. Apple’ın mükemmel kulaklıklar ürettiğinin farkındayız. Bir önceki nesil AirPods Pro ile arasındaki farklara inceleme içerisinde de değineceğiz ama Apple bu sefer bizleri çok şaşırttı. Hadi gelin ilk önce kutu içeriğine bakalım ve ardından incelemeye geçelim.

 

Kutu İçerisindekiler;

-        Kullanım Kılavuzu ve diğer belgeler.

-        Lightning Kablosu. (Type-C to lightning)

-        4 Farklı Silikon Uç. (XS, S, M, L)

-        Airpods Pro 2. Nesil Şarj Kutusu.

-        Airpods Pro 2. Nesil Bluetooth Kulaklıklar.

ArtılarıKusursuz MikrofonMükemmel ANC - Transparan ModGeliştirilmiş Ses PerformansıTasarımsal Şık GeliştirmelerCilt Algılama Sensörü Akıcı ÇalışıyorH2 Çip Farkı
EksileriMalzemede geliştirmeler olabilirdiMalzemede geliştirmeler olabilirdiDokunmatik Panel Kullanımı Pek Gelişmemiş
Fiyatları

7Anker Soundcore Life Q35 Kulak Üstü ANC Bluetooth Kulaklık

Anker, 2011 yılında kurulmuş bir firma olarak özellikle son yıllarda kulak içi ve kulak üstü kulaklıkları ile ülkemizde popülerlik kazanmış Çin menşeili bir firmadır. Powerbank ve şarj aksesuarları başta olmak üzere çeşitli teknolojik ürünler üreten firma, Anker Soundocre adı altında hoparlör ve kulaklık ürünleri ortaya koyuyor. Soundcore Life Q10 ile 2019 yılından bu yana Q serisi ile uygun fiyatlı kaliteli kulaklıklar ile karşımıza çıkıyor. Bu serinin son ürünü olan Q35 ise Q30’un üzerine koyulan geliştirmeleri ile bir ara model olarak karşımızda. Bugünkü incelememizin de konusu olan Anker Soundcore Life Q35, 2021’in ilk yarısında satışa çıkmış orta segment kulaklıklardan birisidir. Ergonomik ve şık tasarımı ile karşımıza çıkarken, başarılı ses kalitesi ve ANC performansı ile benzerlerinden öne çıkıyor. Serinin bir önceki ürünü olan Q30’a göre gelişmiş kulaklık pedi ve yeni bir özellik olan takma algılama ile araya günlük kullanımı büyük oranda geliştiren fark koyuluyor.

 

ArtılarıŞık ve Modern Tasarımİyi Malzeme KalitesiTemiz ve Anlaşılır Ses Kalitesi
EksileriYetersiz Bass Performansı
Fiyatları

8SHOKZ Open Run Pro Kemik İletimli Kablosuz Kulaklık

Shokz şimdiye kadarki en premium kulaklığı olan OpenRun Pro ile tanışın. Gelişmiş teknoloji ile açık kulak dinleme hakkında bildiğiniz her şeyi yeniden tanımlamaya hazırlar. Yeni birinci sınıf spor kulaklıkları, eklenen iki bas güçlendirici ve imzaları olan durumsal farkındalık ve rahat açık kulak uyumu ile en yeni 9. nesil kemik iletim teknolojisine sahiptir.

ArtılarıAçık Kulak KonforuGelişmiş Bas ile Üstün Ses Kalitesi9. Nesil Kemik İletim Teknolojisi10 Saat Müzik ve Arama + Hızlı Şarj
EksileriHerhangi bir eksiğini görmedik
Fiyatları

9 Anker Soundcore Life P3 Bluetooth Kulaklık

Selamlar arkadaşlar, bugün piyasaya yeni sürülen bir kulaklıkla karşınızdayız; Anker Soundcore P3 Kablosuz Bluetooth Kulaklık.

Anker, uygun fiyatlı ve performans canvarı ürünler üreten bir firma. Marka özellikle kulaklık üretse de şarj aletleri, powerbank’ler ve farklı elektronik cihazlar üretiyor. Tabi markanın şu anki odak noktası ses. Anker Soundcore P3 modeli çok fazla özellik sunan, şık ve çok güncel bir kulaklık. Güncel olmasının yanında fiyatı da orta segment olarak anlatabileceğimiz düzeyde. Hadi tasarımına bakalım.

ArtılarıBaşarılı ANC Uzun Batarya ÖmrüKaliteli Malzeme Şık Tasarım
EksileriDaha iyi bağlantı olabilirdi
Fiyatları

10Sennheiser IE 200 Kulak içi High-end Kulaklık

Sennheiser odyofil sınıfı kulak iç kulaklık serisine yeni bir model ekledi. IE 200'le karşınızdayız.

 

IE 200, IE 300'ün neredeyse yarı fiyatına satılıyor olmasına rağmen, bir o kadar iyi bir teknik performansa sahip. Bu kulaklık tam bir fiyat performans kralı.

 

Odyofil sınıfı kulak içi kulaklık serisine yeni giriş yapacak arkadaşlara özel çok da natürel, yepyeni bir ses karakteriyle taçlandırılmış.

 

Hadi inceleyelim, bakalım nasıl tanımlayacağız yeni IE 200’ü…

 

Yeni IE 200, kablosuz sesin sınırlarının çok ötesinde ayrıntı, çözünürlük, netlik, şeffaflık ve dinamik bir sunum ile üst düzey sesin keyfini yaşamaya kişisel davetiniz konumunda.

 

Arkadaşlar, yakın tarihte, çok da eskilere girmeyelim şimdi, IE80S, 800 ve 800 S modelleri vardı. Bir kere bu seriyi, CX serisinden ayırmak lazım. IE serisi gerçekten sesin doruklarına ulaşabileceğimiz, yüksek çözünürlüklü ve çok detaylı performansa sahip modelleri içeren, hi-fi kulaklık kategorisi olarak işaret edebileceğimiz bir seri. 80s, 800 ve 800s; ama özellikle de 800 ve 800S, çok natürel, geniş sahneli, orta frekanslardaki duyumu çok iyi alabileceğimiz, ısırıcı ama keskin tiz karakterinden de uzak, detaylı ve çok yüksek çözünürlüklü kulaklıklardı. Bunları biz natürel ses karakterinin mirasçıları olarak tanımlıyorduk. Sonra IE 300 diye bir arkadaş çıktı. IE 200'den önce, bu seriye giriş yapmak için sizi hazırda bekleyen modeldi, IE 300. Artık bu görevi IE 200 üstleniyor.   

 

IE 300 öyle bir enerji ekledi ki bu Sennheiser imza sunumuna; ciddi yoğun alt frekanslar, gümbür gümbür mid baslar, artı 6-7 desibel önde ama boğucu da değil, detaylı, ısırıcı, enerjik, müzikal üst frekanslar, pop kültüre uygun, hip-hop/rap dinlemeye, pop müzik dinlemeye uygun, yeni nesil odyofil kitlenin alışkın olduğu müzik türlerine yeni bir pencere açan bir kulaklık oldu bu.

 

Bunun üzerine IE 900 tanıtıldı. IE 900’de köklerinde bu ses karakterinin temelini benimsedi ama bunu çok çok çok daha yüksek çözünürlüklü ve çok daha detaylı bir biçimde ortaya koydu.

 

Son olarak Sennheiser, yine enerjik, yine bas frekansların otoriter gücü elinde barındırdığı senaryo dahilinde beklemediğimiz bir atak daha yapmış oldu ve bu sefer ortaya IE 600 çıktı. IE 600, yoğun ama daha az keskin tizlere, orta frekansların bu sefer daha önde olduğu, benim bir açıdan HD 600'e benzettiğim ama tamamen de ayrı diyarlarda olan, o orta frekanslardaki kadın vokallerin falan kulağa çok tatlı geldiği, dolayısıyla müzikal sunumun esintilerini barındıran bir kulaklık. İnsanlar piyasa da IE 900'den daha çok beğendi IE 600’ü ama bu tamamen kulaklığın tonal rengiyle alakalı bir yönelme oldu. IE 900’ün teknik performansı, IE 600’ün birkaç basamak yukarısında.

 

Sonuçta, çok güzel bir seri ile karşı karşıya kaldık. IE 200, IE 300, IE 600 ve IE 900. 800 ve 800S üzerine yükseltmeler olarak gelen bu modeller aynı zamanda MMCX kablo soket yapısına sahipler. Daha konforlu, kulaktan düşmeyen ve kutu içeriğinde 2,5 milimetre gibi dengeli ek kablolar sunan yeni dünyaya daha uygun modeller olarak karşımıza çıktılar.

Bu kulaklıkların, günümüzde çok fazla rakibi var. Chi-Fi sektörü diyoruz buna. IE 200’e bir rakip göstermek istediğimizde, bu fiyat bandında genelde yolun sonu Çinli markaların ürettiği kulaklıklara çıkar muhtemelen. Türkiye'de bu modelleri çok fazla bulamasan da yurt dışında, mesela Aliexpress'e girdiğin zaman sonsuz seçenek var; 150 dolar bandında, 300 dolar bandında, 600 dolar bandında, 1000 dolar bandında bile size 20 tane marka sayabilirizSennheiser’ın bunlardan farkı markanın güvenilirliği eşliğinde aslında tonal karakteri oldu her zaman. Frekans cevabında, dengeli bir tepkime temeli baz alınarak, daha güvenli tuningler ile siz aslında daha dengeli sunuma yine çok iyi performanslarla çıkabilmiş oluyorsunuz.

 

Sennheiser kulaklıkları için bir de tabii bunun avantajları arasında, Türkiye sınırları içerisinde, kulaklık.com ve hifilife gibi yetkili satıcılardan satın aldığınız zaman 2 sene boyunca süren çok iyi teknik servis ve garanti süreci, bu kulakların başına bir şey geldiği zaman sizin sorununuz belki bir hafta içerisinde, belki 2 hafta içerisinde hızlı bir şekilde belki üzerine yeni ürün verilerek belki üst ürün verilerek belki de parçası tamir edilerek sonuçta güvenli bir süreç çerçevesinde tamamlanması yer alıyor. Chi-Fi kulaklıklarda benzer bir sorunla karşılaştığınız da, karşınızda her zaman bu kadar güvenilir bir muhattap bulmak, pek de söz konusu değil.

ArtılarıSennheiser'ın sevilen tonal karakteriTürkiye pazarında 2 yıl sennheiser güvencesiMaceraya başlamak için en iyi tercihUygun Fiyat
Eksileriürün sunduğu her özelliğin hakkını veriyor
Fiyatları

11Sennheiser IE 900 Kulak İçi Amiral Gemisi Kulaklık

Sennheiser, efsanevi tonalite ayarlama becerileri ve akustik tasarım yetenekleri ile bilinen, güvenilir bir Alman Mühendislik firması. Sadece basit bir kulaklık üreticisi değil, aksine endüstri yönlendirici teknolojilere imza atan bir inovasyon devi.

 

HD 600, HD 800, IE 800 gibi güzellikler, Sennheiser’ın bazı imza karakterlere sahip efsaneleri. Efsaneler ölmez sözüne ilham kaynağı olabilecek derecede sevilen ve hala saygıyla kullanılan bu şaheserler, yukarıda söylediğimiz herşeyin canlı ispatları olabilecek nitelikteler.

 

Kulak İçi Amiral Gemisi Kulaklık kategorisinde; firma IE 800 ve geliştirilmiş model IE 800 S’ten sonra, köklü bir tasarımsal değişikliğe giderek bu sene, 2021’de, üst sınıf odyofil modellerinden birini; IE 300’ü bizlere sundu. IE 300’le birlikte markanın “PRO” serisinde görmeye alışkın olduğumuz gövde tasarımını, artık odyofil sınıfı ürünlerde de göreceğimizi tahmin etmiştik.

 

Bu gövde tasarımı; kulak kanalı şekline benzer yapısı sayesinde IE 800 ve IE 800 S’e göre kulakta daha sabit kalarak, stabil bir dizayn yaratmış oldu.

 

IE 800 ve 800 S, tonal karakterlerini ve teknik performanslarını her açıdan pek başarılı bulduğumuz, huzur verici pürüzsüzlükte çalan natural karakterli teknik canavarlardı. Özellikle IE 800 S…

 

IE 900, IE 800 S’in üstüne sadece ufak eklemeler yapmakla kalmayıp, çıtayı çok daha farklı bir boyuta çıkarmış durumda.

 

Bu kulaklık bizim şuana kadar duyduğumuz en yüksek çözünürlüklü ve en detaylı dinamik sürücülü kulak içi kulaklık. Çok da eğlenceli!

ArtılarıPek İsabetli Sahne Yerleşimi MMCX Konnektörleri, Uyumluluk Açısından Bir ArtıŞahane Gövde Yapısı3 Farklı Kablo, Kutu İçeriğine DahilBir Dinamik Sürücülü Kulak İçi Kulaklıkta, Şu Ana Kadar Duyduğumuz En Detaylı SunumFrekans Aralığının Tümünde, Sınıf Lideri ÇözünürlükAlt Frekansları Duyup Da Heyecanlanmamak Elde Değil, Çok Gövdeli, Çok Otoriter, Çok DokuluDinamik Aralık Kavramına Yeni Bir Boyut Kazandıran Performans Enerjik, Eğlenceli Karakter; Sennheiser’ın Yeni İmza Ses Karakteri. IE 300’de De Benzerini Görmüştük. Burada Çok Daha Premium Ve Dengeli Bir Versiyonu İle Karşı Karşıyayız
EksileriSlikon Uçlar İle İyi Bir Fit Yakalamak Kolay DeğilMMCX Konnektör Olması Özünde Uyumluluk Göstergesi Olmalı Fakat Burada Gövde Çoğu Farklı Marka Kablo İle Fiziksel Açıdan Uyumlu DeğilKablo Kalitesi Daha İyi OlabilirdiÜst Frekanslar Bize Göre Pek Premium ve Parlaklığın Sınırında Seyrediyor fakat Bazı Kulaklar Daha Az Parlak Sunum Tercih Edebilir
Fiyatları

12Sennheiser Momentum 4 Wireless Kablosuz Kulak Üstü Kulaklık

Sennheiser Momentum 4, 2019’da tanıtılan abisi Momentum 3’ün geliştirilmiş versiyonu. Sadece geliştirilmekle kalmayıp, yepyeni bir dizayn ve ses karakteri ile donatılan bu güncel model artık daha arkadaş canlısı, daha sıcak, daha konforlu, daha modern ve önemlisi, daha herkes. Momentum 4, tasarımı ile ayrışan, hayatımıza kolaylıkla entegre edebileceğimiz şık bir akıllı kablosuz kulaklık olmasının yanı sıra, 60 saat batarya ömrü ile günlerce doyurucu bir müzik performansı sunabiliyor. Sennheiser, herşeyden çok, bir kulaklığın ses kalitesini maksimuma ulaştırabilecek bilgi birikimine ve tecrübeye sahip bir alman firması. Böylesine köklü ses teknolojileri firmalarının, yıllar boyunca müzikseverlerden aldığı geri bildirimler, yaptıkları ar-ge yatırımlarının yanında büyük bir değere sahip oluyor

ArtılarıSağlam ANC60 Saat Pil ÖmrüSezgisel KontrolANC - Transparan Modunu BeğendikKulaklık Kutusu Sağlam ve İçeriği YeterliKaliteli BağlantıHafif ve Ergonomik Kullanım
EksileriKullanılan Malzeme
Fiyatları

13Beats Studio Buds Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklık

Beats Electronics Hip-Hop müzik yapımcısı Dr.Dre tarafından Amerika’da kurulan ve her zaman özellikle Hip-Hop ve benzeri müzik türünde işler yapan insanların vazgeçilmezi olan ürünler üreten ve bu konuda başarısı asla yadsınamayacak bir şirkettir. Şirket 2014 yılında Apple bünyesine katılarak daha da kaliteli ürünler üretmekte ve biz kulaklık kullanıcılarını hiç şaşırtmamış, temiz bass duymak ve aynı zamanda özellikle Elektronik ve Hip-Hop müzikte sesin en kaliteli hallerinden birini duymak için ilk tercih edeceğimiz markaların başında gelmekten aşağı kalmamıştır. Genel olarak kullanıcıların kulak üstü kulaklıkları ile bildiği Beats, Beats Studio Buds ile ANC özelliğine sahip kulak içi TWS kulaklık konusunda da piyasada ben de varım diyerek rakiplerine göz dağı vermiş.

ArtılarıANC (Active Noise Cancelling)Mobil Uygulama Üzerinden KontrolTransparan ModStabil bağlantı kalitesi ( Bluetooth 5.0)USB Type-C
EksileriErgonomi (Kulağa %100 Oturmuyor)Yüksek Tizlerde BaşarısızMikrofon KalitesiKulaklıklar Kulaktan Kayabiliyor
Fiyatları

14Jabra Elite 4 Active Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklık

Jabra Elite 4, markanın yeni seri Elite modelleri arasında hareket özgürlüğü ve aktif yaşamı temsil eden bir fiyat / performans kralı.

 

Bu kulaklık üstün konforlu yapısı, kulakta çok sabit kalabilen karakteri ve suya ve toza karşı son derece dayanıklı gövdesi ile bir spor kulaklığı olarak da düşünülebilir.

 

Elite 4'te ANC özelliği ve Spotify Tab gibi premium akıllı özellikler de bulunuyor. Bunun yanında, mobil uygulama desteği sayesinde kulaklığın ses karakterini istediğiniz yöne doğru evriltebiliyor, kablosuz biçimde güncelleme yapabiliyor ve deneyimi bir çok yönden kişiselleştirebiliyorsunuz.

 

Bluetooth 5.2 altyapısında oldukça stabil bir bağlantı sunan model, rüzgar korumalı 4 adet mikrofonu ile net ve temiz çağrı deneyimi de yaşatabiliyor. Benzer şekilde, bu mikrofonlar dış sesi doğal bir biçimde kulaklarınızın içine alarak, örneğin koşu esnasında güvenliğinizi ve farkındalığınızı arttırabilecek şeffaflık modu ile birlikte de çalışıyorlar.

ArtılarıÜstün KonforKulakta Çok Sabit Kalabilen TasarımIP57 Suya ve Toza Karşı DayanıklılıkANC ÖzelliğiMobil Uygulama DesteğiBaşarılı Sonik Performansİyi Mikrofon KalitesiBluetooth 5.2
EksileriBu Fiyat Etiketinde, Hiçbir Şikayetimiz YokMıknatısların Yetersiz Olduğundan Kutu İçerisinde Hareket FazlaDaha Farklı Bir Silikon KullanılabilirdiKutu Çizilebilir Materyalden Oluşmuş
Fiyatları

15Bang & Olufsen H95 Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık

Bang & Olufsen, Peter Bang ve Svend Olufsen tarafından 1925 de kuruldu. Bu iki abi, o zamanlarda, radyo iletim teknolojileri üzerinde çalışıyorlardı. Neredeyse 100 sene sonra, bugün, firma artık dünyanın en dikkat çekici hoparlörlerini, en orijinal tasarımlı kulaklıklarını ve en kaliteli televizyon sistemlerini üreten markalardan biri haline geldi. Peter ve Svend,” tasarıma” bu kadar önem veriyorlar mıydı bilmiyorum, ama günümüzde Bang & Olufsen denince akla özgün dizayn, göz alıcı tasarım ve üstün malzeme kalitesi gelir.

 

H95, markanın kulaklıkları söz konusu olduğunda en tepede konumlandırdığı, premium ve lüks kelimelerinin fiziksel bir forma bürünmesini temsil eden bir model.

 

Günümüzde Bang & Olufsen kablosuz kulaklıkların güncel modelleri; HX, H95 ve H4 2nd olarak belirtilebilir.  

 

HX, kardeşi H9 3. Jenerasyondan sonra tanıtılan, Bang & Olufsen H serisi kulaklıkların 10. neslini temsil ediyor.

 

 

Zamanında kablolu H6, arada kalmış özellikleriyle ama sevilen H7, kulak çevreleyen değil kulak üstü olan H8 ve yenilenmiş modeli H8i çok sevilen modellerdi. 

 

 

H95 ile marka, yeni bir kategoriye adım atmış oldu. Bang & Olufsen, markanın tüm felsefesini yansıtabileceği bir model yarattı. Elimizde ki kulaklığa baktığımızda, Peter ve Svend'in mirasını görebiliyoruz.

ArtılarıLüks Deneyimin Fiziksel Forma Bürünmüş HaliKusursuz işçilik, Mükemmel Malzeme KalitesiÇok İyi Ses KalitesiÜstün KonforSezgisel Kontrol Tekerlekleri38 Saat Batarya ÖmrüMobil Uygulama Desteği
EksileriSuya ve Toza Karşı Dayanıklılık Resmi Olarak YokKulaklığın Kutusu Full Alüminyum Olduğundan ÇizilebiliyorHer Kulak/Kafa Yapsına %100 OturmuyorÇizilebilir Kabzalar
Fiyatları

16Apple Airpods MAX Kulak Üstü Kulaklık

Apple, bildiğimiz gibi dünyanın en önde gelen teknoloji şirketleri arasında.

 

Firmanın sektöre kattığı değer, ölçülemeyecek kadar büyük.

 

Bilgisayarlar, cep telefonları, ekranlar ve dahası hakkında geliştirmeler yapan markanın hali hazırda satışta olan 5 farklı kulaklık modeli var.  

 

·       Earpods (3.5mm Jacklı ve Lightning Adaptörlü)

·       Airpods 2

·       Airpods 3

·       Airpods Pro

·       Airpods Max

 

Platformumuzda daha önce bu kulaklıklardan bazılarını detaylı şekilde inceledik. 

 

Apple incelemelerimize gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Airpods'lar, belki de en çok tercih edilen gerçek kablosuz kulak içi kulaklıklar olarak anılabilir. Markette ki bilinirlikleri ve satış hacimleri bir hayli yüksek. 

 

Öncelikle Airpods 2, yıllar boyu günlük kullanım kralı kulaklıklardan biri olarak görüldü ve geniş bir kitle tarafından; konuşma yapmak, video izlemek ve müzik dinlemek için tercih edilen model oldu.

 

Bunun ardından, geliştirilen Airpods 3 ile günlük kullanım deneyimi, mükemmel iletişim ve kesintisiz konfor yeni bir kalıba büründü.

 

Apple Airpods Pro, markayı aktif gürültü engelleme özelliği (ANC) ve sarmayalan 3 boyutlu deneyimi ile kulaklarınıza kucak açan spatial audio teknolojisi ile kavuşturan model oldu. Bu kulaklığın bir temel farkı daha, doğal olarak içeri girdiği zaman kulak kanalını kapatacağı, slikonlu bir yapıya sahip olmasıydı.

 

Ardından, çok ilginç bir şey oldu ve biz ilk defa; bir Apple kulak üstü kulaklığı olan Airpods MAX ile tanıştık. Bu kulaklık özellikle ses kalitesi ve Airpods Pro ile tanıştığımız spatial audio özelliğinin daha büyük bir kabine işlenmesiyle elde edilen sarmalayıcı deneyimi ile dinleyen herkesi adete büyüledi.

 

Böylelikle, Apple kulaklık gamı bütünsel bir doygunluğa ulaşarak, güven verici alternatifler içeren bir kümeye dönüştü.

 

Airpods MAX, satın paranın satın alabileceği en iyi kablosuz kulaklıklar arasında.

ArtılarıKusursuz işçilik, Mükemmel Malzeme KalitesiTank GibiÇok İyi Çözünürlük, Detaylı ve Dengeli SunumUfak Bir EQ ile, Agresif ve Sıkı Baslar Üretebilen SürücüEn İyi Şeffaflık Modu, Çok GerçekçiSpatial Audio İle Film İzlemek Harikaİyi Mikrofon Kalitesi
EksileriÇok Daha Konforlu Kulaklıklar KulandıkBatarya Ömrü Sektör Ortalamasının AltındaANC Modunda Kafanın Baktığı Yöne Göre Performans Değişkenlik GösterebiliyorLightning Girişi Değil, USB-C Görmeliydik
Fiyatları

17JBL Live Pro Plus Kablosuz TWS Kulak İçi Bluetooth Kulaklık

JBL Live Pro +, sıkı rekabet ortamına düşmüş güncel kulaklıklardan biri daha.

 

Bu model, premium sınıf bir tam kablosuz bluetooth kulaklık. JBL markası, her ne kadar bu pazarda ki en güçlü ve güvenilir oyunculardan biri olsa da, TWS, yani tam kablosuz bluetooth kulaklık dünyasında artık yüzlerce yarışmacı var. Bu anlamda, siz seçim yapmaya çalışan müzikseverlerin kafası epey karışıyor olabilir.

 

JBL; bluetooth hoparlörler, hi-fi sistemler, referans monitörler ve kulak üstü bluetooth kulaklıklarda olduğu gibi, kulak içi tam kablosuz bluetooth kulaklıklar söz konusu olduğunda da çok geniş bir ürün gamına sahip. "Tune, Wave, Endurance ve bunun gibi bir çok birbirinden farklı yapıda ki özellikleriyle öne çıkan seriler içerisinde Pro +'ın bulunduğu "Live" serisi, tws kategorisi özelinde şuanda iki kulaklıklara ev sahipliği yapıyor:

 

·       Live Pro Plus ve Live Free NC Plus

 

JBL Live Pro +'ın bu rekabet ortamında öne çıkan ve geri kalmış özelliklerinin hepsine birlikte göz atmak için incelememizin devamını okuyabilirsiniz.

ArtılarıGöze Hitap Eden TasarımCanlı ve Enerjik Renk SeçenekleriMalzeme Kalitesi Gayet İyiUSB-CBaşarılı ANC PerformansıKulakta Sabit KalabiliyorIPX4 Sertifikası İle Outdoor Aktivitelere Uygun, Yağmurda KoşabilirsinizBaşarılı Mobil Uygulama Desteği
EksileriDaha Konforlu Modeller KullandıkBenzer Fiyat Bandında, Ses Kalitesi Daha İyi Olan Modeller MevcutÇizilebilir Kasa
Fiyatları

18Marshall Major IV Kablosuz Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık

Kulaklık.com ekibi olarak, yoğun rekabete sahip kulaklık dünyasında inovatif özellikleriyle öne çıkan bir kulaklık elimize aldığımız zaman çok heyecanlanıyoruz.

 

Marshall Major IV, joystick şeklinde ki kontrol mekanizması, kablo üzerinden müzik paylaşma özelliği, kabosuz şarj desteği(bir kulak üstü kulaklıkta her gün gördüğümüz bir özellik değil), ikonik tasarımı ve maksimum konfora ek olarak; 80 saate aşan batarya ömrü sunuyor!

 

Bu, kelimenin tam anlamıyla olağan üstü.

 

Şu zamana kadar Türkiye pazarında söz konusu batarya ömrü olduğunda, üreticilerin Anker markasını örnek almasını tavsiye ediyorduk.

 

Marshall Major IV, bu anlamda yeni referansımız olabilir.

Artıları80 Saat Batarya Ömrü!Üstün KonforKablosuz ŞarjUSB-CMüzik Paylaşım ÖzelliğiKatlanabilir, Kompakt Tasarımİkonik Dizayn Elementleri / Görünüş
EksileriBenzer Fiyatlara Sahip Olup, ANC Özellikli Modeller MevcutUygulama Desteği Yok
Fiyatları

19Sony WF-1000XM4 ANC TWS Kulak İçi Kablosuz Bluetooth Kulaklık

WF-1000XM4, önemli bir kulaklık. Bu model, bir ANC kralı. Neredeyse çıktığından beri benzer fiyat aralığında değerini git gide koruyan, hatta arttıran amiral gemisi bu açıdan da saygıyı hak ediyor.

 

WF-1000XM4, şehir yaşamına uyum sağlayan akıllı özellere sahip, çok iyi aktif gürültü engelleyici performansı gösteren bir kulaklık. Bu alanda, belki de en iyisi.

 

Akıllı özellikleri, speak - to - chat ve konum bilgisi dahilinde eylemler tanımlayabileceğiniz sistemler kadar gelişmiş durumda. Bunları süper kullanışlı ve kişiselleştirilebilir bir mobil uygulama yardımıyla kontrol edebiliyorsunuz.

 

Hafızalı slikon - sünger karışımlı özel süngeri, kablosuz şarj destekli kutusu, iyi mikrofon kalitesi ve başarılı sonik performansı ile, bu Sony güvenilir bir premium.

ArtılarıSektör Standardı ANC PerformansıPek İnovatif Akıllı ÖzelliklerŞahane Mobil UygulamaÇok İyi Hybrid Kulak Uçları
EksileriSes Karakteri Odyofillere Göre Değil. Abisi WH-1000XM4 Kadar Olmasa da, Biraz BoğukYedek Uçların Ekstra Olarak Satışta Olmaması, Akıl Almaz Bir EksiklikŞarj Kutusunun Kapağı Uzun Süre Sonra İşlevini KaybedebiliyorXM3'den Sonra Kabalık Bir Nebze Gitmiş Ama Daha da Gitmeli
Fiyatları

20Focal Radiance High-End Kulak Üstü Kulaklık

 

Focal kulaküstü kulaklık pazarına “Utopia” adlı modelle giriş yaptı. Utopia, marka için özel bir kelime; kulaklıklar gibi, hi-fi’de de amiral gemisi hoparlörler bu isimle anılıyor.

 

Şuanda, kategori özelinde sırasıyla

 

·       Celestee

·       Radiance

·       Clear MG

·       Clear MG Pro

·       Stellia ve

·       Utopia isimli modeller sergileniyor.

 

Radiance, Bentlly iş birliği ile ortaya çıkmış, tasarımsal bir başyapıt. Bu kulaklık oldukça göze çarpan, süslü bir gövdeye sahip olmasının yanında; sıcacık tonal karakteri ile rahatlatıcı bir teknik performans canavarı.

 

Focal kulaklıkları, özel sürücü yapıları ve kabin akustikleri ile, hoparlörümsü deneyim yaşatıyorlar.

 

Hadi yakından bakalım!

 

ArtılarıBu Kulaklık Bir Sanat Eseri, Tasarımsal Bir BaşyapıtMalzeme Kalitesi Olabilecek En Üst SeviyedeKablo Kalitesi Kulaklığın Kalitesiyle Doğru OrantılıÜstün Teknik Performans, Makro Dinamik Perspektifte - Hoparlörümsü Performansı ile Kulakları AçıyorFiyat Seviyesine Yakışır Çözünürlük Ve Detay Başarımı
EksileriGövde Oldukça Ağır (Yinede Konforsuz Değil, Sadece Aktif Yaşama Uygun Olduğu Söylenemez)Bu Fiyat Seviyesinde, Kutu İçeriğine Bir Balanslı Kablo Da Dahil Edilebilirdi
Fiyatları

21Sony WH-1000XM4 Kulak Üstü Kablosuz Bluetooth Kulaklık

WH-1000XM4, barındırdığı pek çok modern teknolojik özelliği, konforu ve dünyanın en iyi ANC performanslarından biriyle, bizden bir çok noktada tam puan almayı başaran bir bluetooth kulaklık oldu.

 

Sony Headphones isimli mobil uygulaması ile pek çok geleneksel akıllı özelliğe kapı aralayan WH-1000XM4, speak-to-chat gibi inovatif gelişmelere de sahip.

 

Konforu ve uzun yıllar yanınızda kalabilecek kaliteli malzemeye sahip gövde yapısı ile kulaklık, seyahat ve günlük kullanım senaryolarına rahatlıkla uyum sağlayabiliyor.

 

Boğuk ses karakteri ve ortalama çözünürlüğü ile bizce Airpods Max gibi bir kaç kulaklığın pek gerisinde kalsa da, genel kullanıcının yorumları kulaklığın ses performansını da oldukça beğenildiği yönünde. 

ArtılarıSektör Lideri Anc PerformansıÜstün KonforDayanıklı Ve Kaliteli YapıÜstün BağlantıAkıllı ÖzelliklerPasif Kullanım
EksileriNispeten Boğuk Ses KarakteriPlastik Malzeme Kalitesi Premium HissettirmiyorKulak Pedleri Zamanla Aşınıyor
Fiyatları

22EPOS ADAPT 660 AMC (Aston Martin Cognizant) Bluetooth Kulaklık

EPOS ADAPT 660 AMC (Aston Martin Cognizant) hepimizi heyecanlandırdı. Aston Martin’i uzun zamandır Formula 1 pistlerinde görmüyorduk ve dönüşünü EPOS iş birliğiyle yaparak gerçekleştirdi. Bu iki dev markanın bir araya gelmesi bizce hem ses hem de formula dünyası açısından heyecan verici olarak görünüyor.

ArtılarıMükemmel mikrofon kalitesi Kaliteli ses ve ANC Tasarım
EksileriŞarj olma süresi çok uzun
Fiyatları

23Edifier W220T TWS Bluetooth Kulak İçi Kulaklık

Selam, bugün elimizde bir sürü EDİFİER Kulaklıkları ve hoparlörleri bulunuyor. Önümüzdeki süreçte bol bol Edifier kulaklıklarını inceleyeceğiz. Özellikle incelemesini istediğiniz kulaklıklar var ise lütfen bizlere iletin. Edifier kulaklıklar arasında ilk inceleyeceğimiz model W220T Modeli oluyor. Bluetooth kulaklıklar arasında alışılmış AirPods Pro çizgilerine sahip W220T kablosuz kulaklık oldukça ergonomik. Bu arada incelemesini yaptığımız kulaklıkların yazısını yazarken de kullanıyoruz. Bu da bizlere daha objektif bir şekilde görüşlerimizi sizlere aktarmamızı sağlıyor. Kulaklığı genel anlamıyla yeterli bir performansa sahip olduğunu söyleyebiliriz. Silikonsuz bir model olan Edifier W220T modeli AirPods 3. Nesille kıyasladığımız zaman kulak tutuşu çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Hadi tasarımla başlayalım.

 

ArtılarıBaşarılı Ses KalitesiFiyat/Performans Kulaklığı
EksileriÇizilebilir Kasa
Fiyatları

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.