Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Kablolu Kulaklık Önerileri 2023 Yüksek Ses Kalitesine Sahip Tüm Modeller

Kablolu kulaklıklar müzik severler için halen gözde ve tercih edilmeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi iyi bir müzik deneyimi yaşamak isteyen herkes için kulaklık çok önemli. Her ne kadar bluetooth kulaklıklar hayatımıza girdiğinden beri kablolu kulaklıklar ikinci plana atılsa da yüksek ses kalitesi açısından müzik severleri tatmin etmeye devam ediyor.

Piyasada yer alan birçok kablolu kulaklık çok iyi olsa da; her birinin onu diğerlerinden ayıran farklı özellikleri var elbette.

Bu özellikler kablolu kulaklık satın alacakların karar sürecini zorlaştırıyor. Yolculukta, sporda ya da bir iş görüşmesinde sizi tamamen dünyanın tüm gerçekliğinden ve gürültüsünden uzak tutacak bir kablolu kulaklık seçerken günümüzde çok iyi alternatifler bulmak mümkün.

Kablolu kulaklık seçiminde ses kalitesi elbette öncelikli kriter olacaktır; ancak, bir kulaklık seçerken kullanım kolaylığı, konfor ve dayanıklılık gibi unsurları da göz ardı etmemek önemlidir. Örneğin, müzik dinlemeyi sık sık uzun süreli seyahatlerde veya fiziksel aktiviteler sırasında tercih edenler için, rahat bir fit ve sağlam bir yapı önemli rol oynar. İdeal bir kulaklık, müzik deneyimini bozmadan, sıkı bir fit sunmalı ve aynı zamanda konforlu olmalıdır.

Ayrıca, kablo uzunluğu ve türü gibi detaylar da kullanıcı deneyimini büyük ölçüde etkileyebilir. Özellikle de kablolu kulaklıklar söz konusu olduğunda, kablonun uzunluğu ve dayanıklılığı, kullanım kolaylığı ve genel memnuniyeti belirleyebilir. Tüm bu özellikleri dikkate alarak, size en uygun kulaklığı seçmek, mükemmel bir ses deneyimi için önemli bir adımdır.

Sahip oldukları özelliklere göre fiyatları da değişen bu ürünlerden, bütçenize uygun olarak hangisini alacağınıza karar veremediyseniz sizler için hazırladığımız 2023 kablolu kulaklık ve 2023'ün En İyi Kablosuz Kulaklık Modelleri  önerileri listemize göz atabilirsiniz.

2023 EN İYİ KABLOLU KULAKLIK MODELLERİ

1Sennheiser IE 300 High-End Referans Kulak İçi Kulaklık

İtiraf etmemiz gereken iki şey var. Birincisi; kulaklik.com ekibi olarak “Ses”’i, dinlemeye, duymaya aşığız. İkincisi; incelemek için elimize aldığımız her ürün bizi heyecanlandırmıyor. O kadar iyi olamayabiliyorlar. 

 

Bu yazımızda ki inceleme konuğumuzu elimize aldığımızda ise; heyecanımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor.

 

IE 80 S’i incelemiştik. Markanın üst-orta sınıf fiyat bandında ki yerini bir kaç senedir koruyan; bazı açılardan hakikatten başarılı, saf “Ses Kalitesi” konuştuğumuzda ise açıkçası 2020’li yıllarda, rakipleri ile başa çıkamayacak seviyede bir kulaklıktı.

 

IE 300, IE 80 S’in yerini aldığını düşündüğümüz; her açıdan çok farklı bir kulaklık. Çok daha detaylı, çok daha yüksek çözünürlüklü, çok daha iyi!

 

IE 300, uygun fiyat bandında yakaladığı üstün Teknik performans ve eğlenceli tonal karakteri ile, herkesin kulaklığı.

 

Hadi yakından bakalım!

ArtılarıÜstün KonforMMCX Bağlantısı İle, Tamamen Çıkarılabilir KabloBalanslı Kullanım MümkünÜstün Malzeme KalitesiGöz Alıcı TasarımEnerjik, Eğlenceli Ve Gövdeli SunumŞiddetli Ve Otoriter Bas KarakteriŞeffaflık Ve Çözünürlük; İyi Bir Seviyede
EksileriGövde her MMCX Kablo İle Uyumlu DeğilSlikon Uçlar; Bazı Kulaklar İçin Kullanılacak Gibi Değil, Arada Kalan Boşluk Sebebi İle Alt Frekanslar Denklemden Eksiliyor
Fiyatları

2Astell Kern Billie Jean Kablolu Kulak İçi Kulaklık

Astell & Kern, eski adı ile “IRIVER”; Önde gelen dap markalarından biri.

 

Jerry Harvey Audio ile yapılan iş birliği sonucu ortaya çıkan bu kulaklık markanın ilk çift sürcülü iem’i ve fiyatına göre; ses karakteri ve kalitesi anlamında dinleyiciye anlamlı bir deneyim vaad ediyor.                        

Artılarıİyi Malzeme KalitesiJerry Harvey İmzalı İddialı TasarımHata Affeder Tonal KarakterGöz Dolduran Mid Sunumu
Eksileriİdeal Boyutta Olmayan Slikon Uç İle Konforsuz Olabiliyor Dengeli Kablo Sadece Mor Renk Model İle Geliyor
Fiyatları

3Sony MDR-XB50AP Kablolu Kulak İçi Kulaklık

Sony, elektronik sektörüne hükmeden markalardan biri. Bir çok kategori altında dizayn yapabilecek, pek deneyimli, pek donanımlı ar-ge tesislerine sahip bir dev.

 

Marka, bu yazıyı okuyan bir çok kişinin çocukluğundan beri “Ses Teknolojileri Ürünleri” üretmekte.

 

Kulaklik.com ekibi olarak; küçüklüğümüzde “Sony Walkman”’ler kullanarak pek mutluyduk.

 

Günümüzde Sony ses pazarında; hoparlör amfileri, kulaklık amfileri, hi-fi hoparlörler, kablosuz hoparlörler, hi-fi kulaklıklar, kablosuz kulaklıklar, müzik çalarlar ve daha bir çok kategoriyi görmek mümkün.

 

Firmanın gerçekten başarılı olduğu alan ise, 2021’de; kablosuz ANC kulaklıklar.

 

WH-1000XM4(Kulak Üstü) incelememizde çok heyecanlıydık. WF-1000XM4’ü(Kulak İçi) incelerken, yine çok heyecanlı olacağız.

 

MDR-XB50AP, firmanın uygun fiyatlı bir kulak içi kulaklığı. Model isminde ki XB eki, “Extra Bass” açılımına sahip. Yine “MDR” eki, firmanın kulaklıklarda sıkça kullandığı bir kod.

 

Extra Bass tanımı, markanın belkide çok uzun süredir kullandığı; aksanlı alt frekanslara sahip ürünlere yönelik bir pazarlama eki. Ama sadece bir pazarlama eki değil.

 

Sony’nin Extra Bass tanımına uygun ürünleri, “Bass Sever” müziksever arkadaşlarımız için, her zaman odak noktalardan biriydi.

 

Hadi gelin, XB50AP uygun fiyat bandında, hatrı sayılır bir performans yakalamış mı, birlikte görelim!

ArtılarıCanlı Renkler, Göz Alıcı Tasarımİyi Malzeme KalitesiBas Severlere Yönelik, Otoriter, Gövdeli SunumUygun Fiyat
EksileriBenzer Fiyatlara Sahip, Daha İyi Teknik Performansa Sahip Onlarca Rakip Var
Fiyatları

4Beats EP Kablolu Kulak Üstü Kulaklık

Beats; bildiğimiz üzere 2014 yılında, teknoloji devi Apple tarafından satın alınan pek popüler bir kulaklık markası.

 

Firma sadece kulaklık da değil, genellikle taşınabilir ses sitemleri ve bazı bilgisayarların, telefonların ve arabaların içerisine entegre edilen hoparlör sistemleri ile de tanınıyordu.

 

Beats; popüler kültürün en ünlü isimleri ile birlikte yaptığı reklam çalışmaları sayesinde bilinirliğini her geçen gün arttırarak, dünya üzerinde ki her noktada tanınan, global bir markaya dönüştü. Lebron James gibi sporcular, her maç öncesi sahaya Beats kulaklıkları ile çıkmaya başladılar ve bu hype tüm gençler arasına hızla yayıldı.

 

Marka; tasarım ve malzeme kalitesi kriterlerinde ciddi iyi olsa da, ses performansı hiçbir zaman Beats’in güçlü yanlarından biri olmadı.

 

Odyofiller, gerçek müzik tutkunları genellikle pek detaylı, pek ferah ve natural karakterli ürünlerin peşinde olup, kendilerine en gerçek hayata yakın ses deneyimini yaşatacak ekipmanlarla vakit geçirirler.

 

Beats bunun tam tersine, müziği kendi renginde, kendi karakterinde üreten, imza ses karakteri alt ve üst frekansların pek aksanlı olması sonucu doğmuş bir firmadır. Genel tüketici kitlesi, odyofillerin aksine böyle çalan ses ekipmanlarına pek aşina olup, dinlemekten büyük keyif alırlar.

 

Beats markasının tasarımsal özellikleri ve markasal değerinin yanında kullanıcıya yaşattığı heyecan verici deneyim; pek aksanlı bir “V” ses karakteri sonucu olup, markanın “albeni”sini oluşturan en büyük faktördür.

 

 

EP, Beats’in hali hazırda satışta tuttuğu 8 kulaklık arasında en ekonomik olanı. Hadi yakından bakalım!

ArtılarıGöz Alıcı Tasarım. Zarif Ve ÖzgünÜstün Malzeme KalitesiEğlenceli SunumBas Sevenlere YönelikBir Çok Renk Seçeneği
EksileriÜrünün Piyasada Bir Çok Farklı Fiyata Sahip Olması Kafa KarıştırıcıDenediğimiz En Konforlu Modeller Arasında DeğilKablo Sabit
Fiyatları

5Sennheiser IE 800 S High End Kulakiçi Kulaklık

Sennheiser IE 800S, kulaklık.com ekibi olarak; pek natural, detaylı ve ferah karakteri ile, bu dünyada belki de en beğendiğimiz kulaklıklardan biri.

 

Bu 7mm sürücü ve küçücük seramik kabin, kesinlikle boyundan büyük işler başarıyor.

 

Artık Sennheiser IE serisi şekil ve yön değiştirerek yerini IE 300, 600 ve 900'e bıraktı. 

 

IE 800 S, özellikle geniş sahne yapısı ve hiçbir zaman eskimeyecek natural tonal karakteri ile tercih edilebilirlik yönünü korurken, özellikle IE 900, yeni amiral gemisi, teknik performansı bir üst seviyeye çıakrtmayı başarıyor.

ArtılarıHer Açıdan Üstün Teknik PerformansÜstün Malzeme KalitesiŞiirsel Tonal Karekter, Pek NaturalDevasa SahneBalanslı Kullanım SeçenekleriÇok Konforlu
EksileriKulakta Daha Stabil DurabilirdiSub-Basslar Bir Miktar Daha Şiddetli Olsaydı, Vazgeçilmez Bir Müzikalite Yakalanırdı
Fiyatları

6Sennheiser IE 900 Kulak İçi Amiral Gemisi Kulaklık

Sennheiser, efsanevi tonalite ayarlama becerileri ve akustik tasarım yetenekleri ile bilinen, güvenilir bir Alman Mühendislik firması. Sadece basit bir kulaklık üreticisi değil, aksine endüstri yönlendirici teknolojilere imza atan bir inovasyon devi.

 

HD 600, HD 800, IE 800 gibi güzellikler, Sennheiser’ın bazı imza karakterlere sahip efsaneleri. Efsaneler ölmez sözüne ilham kaynağı olabilecek derecede sevilen ve hala saygıyla kullanılan bu şaheserler, yukarıda söylediğimiz herşeyin canlı ispatları olabilecek nitelikteler.

 

Kulak İçi Amiral Gemisi Kulaklık kategorisinde; firma IE 800 ve geliştirilmiş model IE 800 S’ten sonra, köklü bir tasarımsal değişikliğe giderek bu sene, 2021’de, üst sınıf odyofil modellerinden birini; IE 300’ü bizlere sundu. IE 300’le birlikte markanın “PRO” serisinde görmeye alışkın olduğumuz gövde tasarımını, artık odyofil sınıfı ürünlerde de göreceğimizi tahmin etmiştik.

 

Bu gövde tasarımı; kulak kanalı şekline benzer yapısı sayesinde IE 800 ve IE 800 S’e göre kulakta daha sabit kalarak, stabil bir dizayn yaratmış oldu.

 

IE 800 ve 800 S, tonal karakterlerini ve teknik performanslarını her açıdan pek başarılı bulduğumuz, huzur verici pürüzsüzlükte çalan natural karakterli teknik canavarlardı. Özellikle IE 800 S…

 

IE 900, IE 800 S’in üstüne sadece ufak eklemeler yapmakla kalmayıp, çıtayı çok daha farklı bir boyuta çıkarmış durumda.

 

Bu kulaklık bizim şuana kadar duyduğumuz en yüksek çözünürlüklü ve en detaylı dinamik sürücülü kulak içi kulaklık. Çok da eğlenceli!

ArtılarıPek İsabetli Sahne Yerleşimi MMCX Konnektörleri, Uyumluluk Açısından Bir ArtıŞahane Gövde Yapısı3 Farklı Kablo, Kutu İçeriğine DahilBir Dinamik Sürücülü Kulak İçi Kulaklıkta, Şu Ana Kadar Duyduğumuz En Detaylı SunumFrekans Aralığının Tümünde, Sınıf Lideri ÇözünürlükAlt Frekansları Duyup Da Heyecanlanmamak Elde Değil, Çok Gövdeli, Çok Otoriter, Çok DokuluDinamik Aralık Kavramına Yeni Bir Boyut Kazandıran Performans Enerjik, Eğlenceli Karakter; Sennheiser’ın Yeni İmza Ses Karakteri. IE 300’de De Benzerini Görmüştük. Burada Çok Daha Premium Ve Dengeli Bir Versiyonu İle Karşı Karşıyayız
EksileriSlikon Uçlar İle İyi Bir Fit Yakalamak Kolay DeğilMMCX Konnektör Olması Özünde Uyumluluk Göstergesi Olmalı Fakat Burada Gövde Çoğu Farklı Marka Kablo İle Fiziksel Açıdan Uyumlu DeğilKablo Kalitesi Daha İyi OlabilirdiÜst Frekanslar Bize Göre Pek Premium ve Parlaklığın Sınırında Seyrediyor fakat Bazı Kulaklar Daha Az Parlak Sunum Tercih Edebilir
Fiyatları

7Sennheiser CX 300S Mikrofonlu Kulak İçi Kulaklık

CX Serisi, markanın ülkemizde yarattığı güven ve bulunduğu fiyat bandı dolayısı ile , Sennheiser’ın en çok kullanılan kulak içi kulaklık serisi. Forumlarda, Ekşi – Sözlük gibi yerlerde, bu seri hakkında yorum yapılmış bir çok başlık ile karşılaşabilirsiniz. Çünkü dediğimiz gibi, binlerci kişi, CX300, CX300 ii, CX 3.00 ve şimdide CX300S modellerini, 2000’li yılların başından beri tercih etmekte. Tabii CX1, CX2, CX5 ile başlayan modeller de mevcut. Ama CX3 serisi, bugüne kadar Fiyat / Performans açısından en çok beğenilen modelleri barındırdı.

 

CX300S, CX2.00 ve CX3.00 modellerinin yenilenmiş hali. Şuanda olduğu gibi, muhtemelen önümüzdeki birkaç sene boyunca bir çok kişinin kulağında göreceğimiz popular bir model olmayı sürdürecek.

 

Bildiğiniz gibi Sennheiser bir alman markası. Bizim tecrübemize sabit olarak Alman mühendislerde gördüğümüz bir şey, ürünün işleyişinin, motor yapısının, yani sürücüsünün önem seviyesini, diğer her şeyden üste konumlandırmaları. Yani mesela, özellikle bu fiyat bandında, o geniş Chi-Fi marketi içerisinden bir kulaklık seçecek olursanız, muhtemelen gösterişli bir sunum, taşıma kabı gibi aksesuarlar ile gelecektir fakat kulağınıza taktığınızda kim bilir nasıl bir tonal karakterle karşılaşacaksınız…

 

Sennheiser gibi firmalar, Ar-Ge’ ye yatırım yapan, ürettikleri her sürücü için ayrı ve modern üretim bantları kurup, piyasaya sürülmeden önce çok uzun sürecek kalite kontrol testlerinden onay alan ürünleri, ancak tam anlamıyla emin olduktan sonra bizlere sunan firmalar. Ekibimizde de mühendisler olduğu için, başka bir mühendisin düşünce yapısını algılayabiliyor ve bu anlamda kendilerini takdir ediyoruz.

 

CX300S, yenilenmiş, bir adet “Dinamik Sürücü” barındırıyor. Firmanın, IE800S dahil, diğer tüm ürünlerinde olduğu gibi…

 

Şimdi kutumuzu açalım ve ardından; Tasarım, Malzeme Kalitesi, Konfor gibi başlıkları konuştuktan sonra, bu kulaklıklar nasıl çalıyor, onu anlatalım.

ArtılarıOldukça Hafif Ve KonforluEnerjik Ses KarakteriKaliteli MikrofonSahne Yerleşimi Ve Enstrüman Ayrımı Açısından Fıyatının Üstünde Bir Performans SergiliyorGüç Verildiği Takdirde, Alt Frekans Başarımı Her Anlamda Tatmin Edici
EksileriSes Yüksekliği, Güçsüz Kaynaklarla Birlikte Tatmin EtmeyebilirAlt Frekanslar Güç İstiyorKablo Sürtünmelerinden Oluşan Gürültüleri DuyabiliyoruzBazılarınıza Biraz Parlak Gelebilir
Fiyatları

8Klipsch T5M Kulakiçi Kablolu Kulaklık

Selam, bu yazımızda, elimizde dünya da büyük bir hype toplamış bir kablolu kulakiçi kulaklık inceliyoruz. Klipsch T5M.

 

Bir çok markadan sürekli yeni hybrid modeller, ve her seferinde daha geniş çaplı sürücülere sahip kulaklıklar gördüğümüz bugünlerde, oldukça küçük çaplı ve tek dinamik sürücülü bir model incelemek; heyecanlandırıcı.

 

İnanın, önemli olan, gerçekten sürücü sayısı ve boyut değil. Dünyanın en iyi kulakiçi kulaklıklarından birinin de tek sürücüsü var ve 7mm. IE800S.

 

Klipsch, bir Amerikan Markası. Oldukça eski bir firma. Firmanın detaylı tarihsel yapısına, T5 II True Wireless Sport Mclaren Edition kulaklığını incelerken değinmek istiyoruz. Ama özünde, dünyanın en saygı duyulan hoparlör üreticilerinden biridir kendileri.

 

T5 Serisi, zaten genel olarak oldukça populer. Bu serinin en çok kullanılanları T5 II True Wireless, T5 II True Wireless Sport ve muhteşem Wireless Sport Mclaren Edition. Hakkında bir çok kişi konuştu. Boşuna da konuşmadılar, gerçekten özellikle kutu içeriğiyle ve tasarımıyla sıradışı bir True Wireless.

 

T5M, aynı aileden.

ArtılarıBaslar Açısından Yaşanılan Deneyim, HoparlörümsüKaliteli Malzeme YapısıOldukça KonforluMikrofon Kalitesi Ortalamanın ÜzerindeÇok İyi İzolasyonİyi Fiyat
EksileriTonal Karakteri Gerçekten Bir Çok İnsanın Garipseyeceği Kadar Farklı. 2kHz Civarı SorunluKablonun Gürültüleri Kulağa İletiliyor. Bu Durum Rahatsız Edici
Fiyatları

9Sony MDR-1AM2 Kulak Üstü Kablolu Kulaklık

Sevdiğim bir kulaklık olan Sony 1am2 modelinin incelemesi ile karşınızdayım.

Bakalım karizmatik sunumu ve rahatlığının ardında bizlere neler sunuyor.

ArtılarıHemen hemen her kullanıcıya uygun tonaliteKonfor Detay alımı Genişlik hissi
EksileriDerinlikİzolasyon
Fiyatları

10AKG K371 Stüdyo Referans Kablolu Kulak Üstü Kulaklık

AKG, Harman Kardon işbirliği ile şaşırtan derecede dengeli bir stüdyo kulaklığı yapmayı başardı.

 

İlk izlenim olarak biraz fazla bas ve abartılı bir tiz gibi hissetsenizde, bizce K371 iyi bir tepki verebilen stüdyo referans kulaklığı.

 

Ancak bu fazla bas tepkisi ve abartılı tiz cevaplarını duyabilmek için çok iyi dikkat etmeniz gerekiyor. Genel olarak bu kulaklığı herhangi bir ekolayzer ile eşitleme olmadan dinleyebilir ve stüdyonuzda kullanırken tamamen tatmin olabilirsiniz.

ArtılarıÜstün Ses DengesiHafiflik ve KonforKatlanabilir Tasarım
EksileriGünlük Kullanım Senaryosu için En Uygun Kulaklıklardan Biri Değil
Fiyatları

11JBL C50HI Kablolu Kulak İçi Kulaklık İncelemesi

Uzunca bir süredir hayatımızda olan, Samsung markasının yan şirketi olan Harman International Industries'e ait olan JBL; gerek kulaklık gerek hoparlör konusunda biz kullanıcılara fazlasıyla tatmin edici fiyat-performans ürünleri sunmakta. Bugün hep birlikte giriş seviyesi olan ve uygun fiyatlı olması ile gönüllerimizi fetheden bir kulaklık olan JBL C50HI modelinin derinlemesine incelemesine bakacağız. Gelin bu kulaklıkta tercih edilecek neler varmış hep birlikte bakalım.

ArtılarıUygun FiyatlıNispeten Kaliteli SesKulak İçi Silikonlu OlmasıHafif ve Konforlu Tasarım
EksileriNispeten Az Kaliteli MalzemeKarışabilen Kablo Yapısı
Fiyatları

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.