Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Test Edenler Kulübü: TaoTronics Sound Liberty 79 Pro vs JBL Tune 225 TWS

TaoTronics Sound Liberty 79 Pro ile başlarsak, kutu tasarımı gayet ergonomik ve taşıması kolay cebinizde varla yok arası kutu yuvarlak olduğundan sanırım nereyse hiç hissetmiyorsunuz. Kutu için tek sıkıntım kulaklıkların yuvalarına oturmaması olabilir. Kulaklıkların etrafında da silikon bulunduğu için kutuya koyduktan sonra hafif bastırmanız gerekebiliyor. Kulaklığı bağlantı moduna geçmesi için kapağı açmanız yeterli ancak bu durumun şöyle bir sıkıntısı var, kutunun şarjı biterse veya yerlerine tam oturmazsa ya uzun süredir bağlı olmadıkları için kapanıyorlar ya da yuvaya oturmadıkları için bağlı kalıp farklı senaryolara yol açabiliyorlar. Ben genelde bağlı kaldıklarını farketmediğimde sesi falan kontrol ediyorum bu da baya bi sinir bozabilyor.

JBL Tune 225 TWS´ye gelince ergonomi olarak çok bi farkları yok. Kutu boyutu olarak da neredeyse aynılar. JBL kulaklıklığın kutusu da yuvarlak hatlara sahip olduğu için aynı şekilde cebinizde olduğunu dahi unutup aramaya koyulabiliyorsunuz taotronicsde bu durum biraz daha fazla çünkü yapısı gereği biraz daha kalın olduğu için ve kulaklığı kapağı açlıacak şekilde size bakara şekilde tuttuğunuzda arka tarafta kalan kısım 79 proya göre biraz daha keskin hatlara sahip olduğu için daha hissedilir bir yapıya sahip. Kutuya konduğunda TaoTronics Sound Liberty 79 Pro Bluetooth Kulaklık da olduğu gibi bir sorun yok gayet iyi oturuyor ve kutu açıkken de yine yapısı gereği düşmeyeceklerinin garantisini veriyorlar.

 Ses performansı konusunda bence 79 pro çok daha iyi. Ben JBL bluetooth kulaklık alırken bass karakteri için almıştım ancak kulakçıkların bulunmaması ve kulağa Taotronics 79 pro kulaklık kadar iyi oturmaması nedeni ile Taotronics 79 pro´nun gerisine düşmüş midler ve tizler iki kulaklıkta da iyi olmasına rağmen yine de kulaklıkların yapısı gereği 79 pro daha doygun seslerle öne geçiyor burada Taotronics 79 pro kulaklığın pasif gürültü engellemesinin de büyük rol oynadığını söyleyebiliriz. TaoTronics 79 Pro bluetooth kulaklığın sahne açıklığı gayet iyi ne hemen başınızda ne çok uzağınıda gayet kararlı enstruman ile vokali hatta enstrumanları bile gayet iyi ayırt edebildiğiniz bir ses deneyimi sunarken. JBL Tune 225 bluetooth kulaklık daha dik, tizlerin bir adım daha ön planda olduğu ama bas performansının da kulakçıksız olmasna rağmen gayet başarılı olduğu sahne genişliğinin baya fazla olup vokalin ön planda olduğu bir deneyim sunduğunu söyleyebilriz.

Mikrofon performansı olarak ben JBLin daha ön planda olmasını beklerken Taotronics 79 pro yapay zekası ile ön plana çıkmış. JBL Tune 225 TWS de çevrel sesler biraz daha fazla iken 79 pro yapay zekası ile çevrel sesleri engelleyerek sesinizin özellikle dış mekanlarda daha iyi duyulmasına olanak sağlıyor. Zaten Soundliberty 79 ile 79 pro arasında tek fark mikrofon performansı olarak belirtilmişti o yüzden bunu normal karşılayıp JBL Bluetooth kulaklığın performansını da fazla yermiyorum. TaoTronics markasının fiyat/performans kulaklıkları incelendiğinde uygun fiyatı ve ses performansındaki artış ile bilinen TaoTronics Sound Liberty 97 Kablosuz Kulalık modeli de iyi bir seçenek olacaktır. 

 

   

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.