Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Focal'in Yeni Hi-Fi Kulaklıkları: Etkileyici Sese Farklı Bakış Açıları

Yeni Focal Hi-Fi Kulak Üstü Kulaklıklar: Focal Hadenys Kulak Üstü Kulaklık ve Focal Azurys Kablolu Hi-Fi Kulaklık

Hi-Fi ve premium ses markası Focal, köklere dönüş yaparak Hadenys ve Azurys isimli iki yeni kablolu kulaklık modelini piyasaya sürüyor. İlk bakışta, 2022'den Bathys kablosuz kulaklıklarının takipçisi gibi duruyorlar. Her üç modelde de benzer 40mm "M şekilli kubbe hoparlör sürücüleri" kullanılıyor. Bu sayede en azından aynı ses kalitesini, belki de birebir aynı performansı beklemek mümkün. Bathys modelini "çarpıcı müzik netliği, derinliği ve genişliği" nedeniyle övmüştük. Üçü de "hakiki deri", nefes alabilen dokulu kumaş ve petek ızgara ile kaplı kulaklık yuvaları gibi benzer tasarımlara sahip.

 

Ancak her cihazın kendine has bir stili var. Azurys, önceki modele en çok benzeyen model. Kapalı kulak üstü tasarım, dış gürültüyü daha iyi engelliyor. Bu sayede Azurys, ofis veya diğer gürültülü ortamlarda kullanım için en iyi seçenek haline geliyor. Firma yetkililerine göre her iki modelde de aktif gürültü engelleme özelliği bulunmuyor. Bu özellik olmadığı için dış sesler müziğinizi bir nebze etkileyebilir. Ancak kapalı tasarım sayesinde bu durum çok da sorun yaratmayacaktır.

Bu kulaklıklar bas sesleri de daha iyi idare ediyor. Bathys gibi 15Hz'den 22kHz'e kadar uzanan aynı frekans tepkisine sahip. Azurys, 1,25m uzunluğunda uzaktan kumandalı mikrofonlu bir kablo ile geliyor.

 

Yüksek Ses Performanslı Focal Arkası Açık Kulak Üstü Kulaklık Modeli!

Hadenys ise tamamen farklı bir yaklaşım sergileyerek arkası açık kulak üstü tasarım sunuyor. Bu sayede daha doğal bir ses deneyimi sağlıyor. Eğer tüm inceliklerini duymak istiyorsanız Hadenys sizin tercihiniz olmalı. Ancak bu üstün ses kalitesinin keyfini sadece evde çıkarabileceksiniz desek çok da yanlış bir yaklaşım sergilemiş olmayız çünkü açık kulak üstü tasarımın sorunu ise neredeyse hiç ses yalıtımı olmaması. Dışarıdaki sesler müzik keyfinizi bölecek ve çevrenizdekiler de sizin ne dinlediğinizi duyacaktır.

Frekans tepkisi ise 25Hz'den 22kHz'e kadar uzanıyor. Farkı çoğu kullanıcı muhtemelen hissetmeyecektir. Focal Hadenys 294g ağırlığında iken Azurys 306g. Büyük bir fark değil ancak Hadenys'i daha rahat takmanızı sağlıyor. Ses kablosu da aynı kumanda ve mikrofon özelliklerine sahip olarak toplam 1.8 metre uzunluğunda.

Her iki kulaklık Haziran ayında piyasaya sürülecek. Net tarih verilmedi. Hadenys'in fiyatı $699/£599/€699, Azurys'in fiyatı ise $549 £470/€549 olarak belirlendi.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.