Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Google'ın Logosu Değişti Mi? Yeni Google Logosu Nasıl?

Markalar zaman zaman logolarını değiştirir. Büyük markalar ise direkt değişikliğe gitmek istemez. Aşamalı şekilde değiştirmeyi tercih ederler. Son zamanlarda Teknoloji devi "Google"ın internette bir görselinin oldukça yoğun ilgiyle yorumlandığını söyleyebilriiz. Kullanıcıların çoğunu aklında "Google'nin Logosu Değişmiş" söylemi doğrultusunda ortalık iyice alev almış durumdaydı. Söz konusu görsele baktığımızda Logoda bir değişiklik olduğunu görebilirsiniz.

 

 

Bu görselde üstte Google logosu şu anda kullanılan Google logosu. Alt tarafta yer alan görsel ise mevcut logonun alternatifini temsil ediyor diyebilriiz. Dikkatli bakıldığında üst taraftaki logo ile altta yer alan logonun tasarımları aynı. Bu alttaki logo bir çok yerde Googlebot'u tarafından Görsel tabanlı olmayan sitelerde kullanılmakta. Alttaki logonun, mevcut logonun font karşılığı ile yazılmış hali diyebiliriz. Bu sayede googlebotu bunu görsel tabanlı olmayan sitelerde kullanabilmekte. Hatta Google logosunun yazıldığı fontun cinsi "Fatura" fontu diyebiliriz. Güncel olan logoya kıyazla daha köşeli bir logo olduğunu söyleyebilriz. 

Ayrıca araştımalar sonucu yeni sandığımı Google logosunun yeni olmadığı ve uzun zamandır Googlebot tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Googlebot'un bu yedek ve güncel logoyu web sitelerinde test ettiğini söyleyemek mümkün

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.