Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Sonos Uygulaması Android'de Yerel Medya Dosyalarını Destekleme Özelliğini Kaybediyor

Eğer bir Android kullanıcısı olarak Sonos'u tercih ediyorsanız, önemli bir özellik kayboluyor. Yerel medya dosyaları, yakında Android'deki Sonos uygulaması tarafından desteklenmiyor olacak.

 

Sonos yaptığı açıklamada "23 Mayıs 2023 tarihinden itibaren, Android'deki Sonos uygulamasında "Bu cihazda" menüsünü kullanarak ses dosyalarını Sonos'a doğrudan çalmayı kaldırıyoruz." dedi.

 

Bu kaldırmanın telafisi olarak Sonos, kullanıcıların müziklerini YouTube Music, Apple Music, Deezer veya Plex'e yüklemelerini veya bir NAS (ağa bağlı depolama) sürücüsü kullanmalarını öneriyor. Bu ani değişiklik, Sonos'un iOS'ta aynı işlevselliği kaldırmasından yaklaşık üç yıl sonra geldi, ancak Android'de neden kaldırıldığına dair net bir bilgi yok. Bir destek forumu gönderisinde, Sonos belirsiz bir şekilde bunun yeni Android sürümleriyle ilgili olduğunu ima ediyor. 

 

Yeni mobil işletim sistemleri sürümleri yayımlandıkça, cihazlar arasında bilgi paylaşımı şekli bazen değişebilir ve bu özellik, Android işletim sisteminin yeni sürümleriyle daha fazla uyumlu olmayacak. 

 

Android, Android 11 ile "Scoped Storage"ın tanıtılmasıyla birlikte uygulamaların yerel dosyalarla nasıl etkileşime geçebileceği konusunda bazı değişiklikler yapmıştı, ancak bu Sonos işlevselliğini etkileyebilecek başka bir şey olmadı. Sonos, bazı özellikleri belirtmezse, bu özelliğin artık şirketin sunmak istemediği bir özellik olduğunu düşünmek mantıklı. 

 

Bu durumun tek iyi yanı, Sonos'un Era 100 ve Era 300 ile yerleşik Bluetooth desteğine sahip ilk hoparlörlerini yeni tanıtmış olması. Ancak aynı zamanda, Bluetooth, Sonos'un uygulama üzerinden yerel dosyaları akış halindeyken sunduğu kalitede yayın yapmayacak. Dolayısıyla, bu durum genel olarak pek hoş olmayacak.

 

Teknoloji haberlerine gitmek için tıklayın. Görüşmek üzere.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.