Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Apple Akıllı Telefon Satışlarında 2023'de Düşüş Var!

Apple son dönemlerde hem akıllı telefon hemde kablosuz kulaklıklarında çok fazla atılım yapıyor. Bunun birincil sebebi pazardaki konumdan pekde memnun olmaması olsa gerek. Android ve iOS arasındaki rekabet durmaksızın sürerken, Apple, Samsung, Xiaomi ve Oppo gibi diğer üreticilerle pazardaki en yüksek payı elde etmek için yoğun bir yarış içerisinde. Teknoloji tutkunları için bu heyecan verici bir durum olsa da, Canalys'in en son raporuna göre, 2023'ün ilk çeyreğinde hem Apple hem de Android rakipleri Çin'de satışlarda düşüş yaşadı. 

 

Çin, dünyanın en kalabalık ülkesi olduğundan, bu geniş pazarda lider konumda olmak her akıllı telefon üreticisinin hedefidir. Apple ve diğer Android akıllı telefon üreticileri, ülkede daha fazla cihaz satmak için büyük çaba harcıyorlar. Ancak 2023'ün ilk çeyreği itibarıyla, hem Apple hem de Android markaları satışlarda düşüş yaşadı. 

 

İlk çeyrekte en çok satan marka olan Apple, %20 pazar payı elde etti. Fakat Çin'deki toplam sevkiyatları, 2022'nin aynı dönemine göre %3 azalarak 13.3 milyon üniteye düştü. Diğer önde gelen markalar da satışlarda düşüş yaşadı; bu, toplam akıllı telefon sevkiyatlarının yıllık bazda %11 azalarak 67.2 milyon üniteye ulaşmasına yol açtı. Bu, 2013'ten bu yana kaydedilen en düşük çeyrek dönem toplamıydı. 

 

Apple, bu dönemde en çok satan marka olmaya devam etse de, toplam pazar payı bir önceki yıla göre %3 düştü. Apple'ın ardından gelen ikinci ve üçüncü sıradaki en çok satan Android markaları Oppo ve Vivo ise sırasıyla %10 ve %7 oranında sevkiyat azalmaları yaşadı. 

 

Daha uygun fiyatlı telefon modellerine odaklanan Honor ve Xiaomi Corp. şirketleri ise satışlarda daha büyük düşüşlerle karşılaştı. Bu şirketlerin sevkiyatları sırasıyla %35 ve %20 oranında azaldı; bu da tüketicilerin daha düşük fiyat noktalarında bile telefon satın almaya isteksiz olduklarını gösteriyor. Sonuç olarak, Apple akıllı telefon satışlarından pek memnun değil. Özellikle akıllı telefon pazarını günden güne ele geçiren Xiaomi son günlerde çıkardığı uygun fiyatlı Redmi telefon modeli olan Redmi Note 12R Pro ile büyük bir yükseliş bekliyor.

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.