Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Kablosuz Ortama Kayıpsız Ses Teknolojisi Geliyor | Qualcomm AptX Lossless Yolda!

Yüksek çözünürlüklü ses, gerçek müzik severlerin hedeflediği, en doğru sesin arandığı bu yolculukta ki önemli duraklardan bir tanesi.

 

Kablolu sistemlerde, bu seviyeye ulaşmak günümüzde pek zor değil. Tidal, Deezer ve Apple Müzik gibi; CD kalitesi ve üstünde yayın yapan online müzik sersivlerine üye olmak, yapmanız gereken tek şey olarak niteliklendirilebilir. Geriye kalan tek şey, bu çözünürlüğü destekleyen ekipmanları kaynağınıza uygun kablolar ile bağlayarak keyif sürmek oluyor.

 

Bunu kablosuz olarak, bluetooth teknolojisi altyapısında; bluetooth kulaklıklar eşliğinde başarabilmek ise o kadar kolay değil. Yüksek çözünürlüklü ses dosyaları, ciddi veri boyutlarına ulaşabiliyor ve bugüne kadar inşa edilmiş bluetooth codecleri, basitçe; bu boyuttaki verileri eş zamanlı olarak aktarabilecek donanıma sahip değillerdi. Artık yeni bir devre giriş yapıyoruz.

 

QUALCOMM APTX LOSSLESS İLE TANIŞIN

 

 

AptX Lossless, halihazırda var olan ve kendini kanıtlamış aptX Adaptive teknolojisinin, yeni Snapdragon Sound™ Teknolojisi temelinde hazırlanan bir eklentisi.

 

Artık CD Kalitesinde; yani 16-Bit / 44.1kHz kayıpsız ses kalitesine Bluetooth® teknolojisi dahilinde ulaşabileceğiz. Bu heyacan verici! 

 

Qualcomm; bu teknoloji ile büyük resmi yakaladığını, bir sistem yaklaşımı sergileyerek bir çok temel kablosuz aktarım ve ses araçlarını optimize ederek(buna AptX Adaptive yazılımı dahil), bu araçların RF koşulları ve kullanıcının dinlediği müzik dosyasının çözünürlüğüne göre otomatik olarak aksiyon belirleyebileceği; yani veri miktarını gerektiği zaman arttırıp, gerektiği zaman azaltan verimli bir yapı oluşturduğunu açıkladı.

 

Bu konu hakkında konuşan Genel Müdür James Chapman'ın cümleleri aynen şöyle;

 

"Qualcomm olarak sesin geleceği konusunda heyecanlıyız ve sürekli olarak müşterilerimizin yeni ve heyecan verici dinleme deneyimleri sunmalarına  yardımcı olmanın yollarını arıyoruz. Kayıpsız ses, veri kaybı olmaksızın matematiksel olarak bit'ten bit'e anlamına gelir ve şimdiye kadar bunu Bluetooth üzerinden iletmek için gerekli donanımsal altyapı mevcut değildi. Artık kayıpsız müzik arşivleri sunan birçok önde gelen müzik yayın platformları var ve kayıpsız ses için artan tüketici talebi ile, Bluetooth kulaklıklar ve benzeri yayın ekipmanları için sunacağımız bu yeni CD kalitesinde ki kayıpsız ses desteğini duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz."

 

 

 

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.