Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Güneş Enerjisiyle Şarj Olan Kulaklıklar Satışa Sunuldu

Yenilenebilir enerji alanında önemli adımlar atan markalar güneş enerjisiyle şarj olan kulaklıklarını tanıtmaya başladı. Kullanıcıların merakla beklediği Urbanista ve Adidas'ın üretimini yaptığı güneş enerjisiyle şarj olan kulaklıklar satışa sunuldu.

Piyasadaki ilk güneş enerjisiyle çalışan kulaklıklar büyük ilgi görüyor. İşveçli şirket Exeger, son 10 yıldır bu işi yapabilecek hafif, ince ve güçlü bir tasarım üzerine çalışıyordu. Sonunda bu esnek paneller ile markaların güneş enerjisi ile çalışan kulaklıklarını şarj edebilecek paneller üretme sürecini tamamladı.

Güneş Enerjisiyle Kulaklıklar Nasıl Şarj Olacak?

Powerfoyle adındaki güneş panelleri 2 mm kalınlığında ve doğal boyayla kaplı titanyum dioksit şeritlerine sahip. Oldukça ince olmasının yanı sıra uygun fiyatlı olmasıyla da dikkat çeken panellerin üretilmesi de son derece kolay.

güneş-enerjisi-adidas

 

Güneş enerjisi sistemiyle çalışan kulaklıkların 80 saate kadar çalma süresi mevcut. 20 dakikalık yaz güneşinde kulaklıkların bir saatlik güç depolayabileceğinin de altı çiziliyor. Panellerin yapay ışıktan da güç üretebilmesi, havanın zifiri karanlık olmadığı sürece kulaklıkların şarj olabilmesini mümkün hale getiriyor.

Giovanni Fili, aynı teknolojinin cep telefonlarına gelmesinin pek mümkün olmadığını da ekliyor. Genelde çantada veya cepte durduğu için telefonların ışığa maruz kalmadığı ve bu şekilde güneş enerjisiyle şarj olmalarının zor olduğunu dile getiriyor. Alternatif olarak kıyafetlere veya çantalara panel takılırsa, bu teknolojinin telefonlar için de geçerli olabileceğini belirtiyor.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.