Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Spotify Blend Nedir? Nasıl Kullanılır?

Spotify Blend Nasıl Kullanılır?

Müzik ve Podcast denildiğinde akla ilk gelen platformlardan olan Spotify; geçtiğimiz aylarda yeni bir özelliği kullanıcıların beğenisine sundu. Blend otomatik olarak sizin ve arkadaşlarınızın müzik zevklerini birleştiren bir Spotify çalma listesi oluşturur. Bu yazımızda Blend’ in nasıl kullanılacağı hakkında birkaç bilgi vereceğiz.

Spotify artık en sevdiğiniz müzikleri arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmayı kolaylaştırıyor. Müzik akışı platformu Spotify, Blend özelliğiyle dinleme deneyiminizi kişiselleştirme çabalarını genişletmeye devam ediyor.

Blend, birleşik bir çalma listesi oluşturmak için müziğinizi bir araya getirerek arkadaşlarınız ile birlikte yeni müzikler keşfetmenize olanak tanıyor, böylece birbirinizin en sevdiği parçaların keyfini ve yeni şarkıları rahat bir şekilde keşfedebilirsiniz. 

 

Spotify Blend Nedir?

Müzik günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu için, sevdiğiniz bir şarkıyı arkadaşınıza çalarken veya bir mesajlaşma uygulaması aracılığıyla en sevdiğiniz şarkıların bağlantılarını paylaşırken, en sevdiğiniz müziği arkadaşlarınızla paylaşmak artık yazılı olmayan kurallar arasına girdi.

Spotify Blend size bunu yapmanın daha kolay bir yolunu sunmayı hedefliyor, esasen sizin ve arkadaşlarınızın müzik zevklerinizi tek bir çalma listesinde toplamanıza olanak tanır. Böylece her ikinizin de paylaşabileceğiniz kişiselleştirilmiş, harmanlanmış bir çalma listesi oluşturur.

Bu, Spotify'ın Kendi kişiselleştirilmiş çalma listelerinizde görebileceklerinizin ötesinde yeni trendleri keşfetmenize yardımcı olan Yalnızca Siz özelliğinin bir parçasıdır.

Herkesin bildiği, Spotify'ın yıl sonunda dinleme verilerinizin bir görselleştirmesini sağlayan yıllık Wrapped özelliğinin başarısını temel alır. Wrapped, Only You'ya benzer şekilde, yıl boyunca dinleme istatistikleri ve kişiselleştirilmiş çalma listeleri içeren bir uygulama içi deneyimdir. Ayrıca  Spotify’da Ortak Çalma Listesi Nasıl Oluşturulur? (Windows, iOS. Android) hakkında bilgi almak isterseniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Spotify Blend Nasıl Çalışır?

Blend, arkadaşlarınız gibi diğer Spotify kullanıcılarını sizinle otomatik olarak oluşturulmuş bir çalma listesi oluşturmaya davet etmenize olanak tanır; esasen onların müzik zevklerini sizinkiyle harmanlayarak ikinizin de keyif aldığı şarkıları içeren bir küratörlü çalma listesi oluşturmayı amaçlıyor.

Spotify'daki diğer çalma listeleri gibi, Blend de günlük olarak güncellenir ve dinleme alışkanlıklarınız geliştikçe zamanla sizinle beraber çoğalacaktır. Ayrıca, her parçanın yanındaki profil simgesine dokunarak arkadaşınızın çalma listesini nasıl etkilediğini görebilirsiniz.

Blend, sevdiğiniz müziklerden oluşan çalma listeleri oluşturmak için en fazla 10 arkadaşınızla iş birliği yapmanıza olanak tanır. Sizin için oluşturuldu seçeneğinin altında bulunabilir. iOS ve Android cihazlarda hem premium hem de ücretsiz hesaplarda kullanılabilir.

Bir Blend çalma listesi oluşturmak kolaydır. Başlamak için aşağıda sizlerle paylaştığımız adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

 


Spotify Blend Çalma Listesi Nasıl Oluşturulur?

Öncelikle iOS veya Android cihazınızda Spotify uygulamasının en son güncellemeye sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Uygulamayı güncellemek için App Store'da veya Google Play'de bulun, ardından Güncelle'ye dokunun.

 

Blend çalma listesi şu şekilde oluşturulur:

  1. Spotify uygulamasını açın.
  2. Ara'ya ve ardından Tümüne gözat altında sizin için oluşturuldu seçeneğine dokunun. Alternatif olarak, Arama çubuğuna "karıştır" kelimesini yazabilir ve listede görünen ilk seçeneğe dokunabilirsiniz.
  3. Şimdi, sizin için oluşturuldu bölümünün altındaki artı seçeneği (+) olan yeşil kareye dokunun.
  4. Artık arkadaşlarınızı davet etmeniz istenecek. Davet et seçeneğine dokunun.
  5. Şimdi, son kişilerinizden veya sosyal medya uygulamalarınız aracılığıyla davet etmek istediğiniz arkadaşlarınızı seçin.

Spotify Blend çalma listeniz oluşturuldu. Bundan sonra arkadaşlarınıza beğendiğiniz müzikleri tek tek atmak yerine, tüm beğendiğiniz müzikleri tek bir çatı altına toplayarak arkadaşlarınızla müzik keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. 

Yazar : Hüseyin Ceylan

 

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.