Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Dünyanın En Pahalı Kulaklığı Neden Bu Kadar Pahalı?

Dünyanın En Pahalı Kulaklığı Neden Bu Kadar Pahalı?

 

Mermer, altın ve deri: Bunlar HE-1 ile birlikte hayallerin inşa edildiği malzemeler.

 

 

Karanlık taşlar gökten düşer ve büyük bir ses anıtının yapı taşlarını oluşturur.

Bu anıt, Sennheiser HE 1 – dünyanın en pahalı kulaklıkları, eşsiz bir deneyim sunuyor.

 

Sennheiser HE 1'i açtığınızda, amplifikatör tüplerinin yukarı doğru yükselmesi, sistemin canlanışı ve içindeki kulaklıkları serbest bırakmak için siyah kapağın açılması birkaç saniye sürüyor. Bu bir ritüel.

Sennheiser HE 1, Londra'daki Westminster Central Hall sahnesinden dünyaya tanıtıldı. Birkaç sene önce.

 

Sunumun öncesinde İngiliz şarkıcı ve Grammy Ödüllü Imogen Heap ve Jonathan Stockhammer yönetimindeki Junge Deutsche Filarmoni orkestrası, klasik eserlerin yanı sıra Sennheiser HE 1 şarkısı kabul edilen “Tiny Human”ı seslendirdi.

 

HE 1 ile Sennheiser, nihai ses deneyimi arayışında başka bir dönüm noktası yaratmış oldu.

 

Firma, "Mükemmel Sesi Yeniden Şekillendirmek" sloganıyla 70 yıldır kusursuz ses uğruna ar-ge yapıyor.

 

70 yıldır Sennheiser, Alman mühendisliğini, kaliteli sesi, sağlamlıkta mükemmelliği ve akustik inovasyonu temsil ediyor. Marka kesinlikle sesin geleceğini şekillendiren firmalardan bir tanesi.

 

 

Yolculuğun Bir Önceki Durağı: Orpheus HE 90/HEV 90

 

Gerçek ses liderliğine giden bu yolculuğun önemli bir ayağı, yine elektrostatik sürücüyle donatılmış Orpheus HE 90/HEV 90'ın piyasaya sürülmesiydi. Bu kulaklıklar 1991 yılında uluslararası bir törenle halka sunuldu ve hala dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul ediliyorlar.

 

HE-1’in aksine Orpheus bir anahtar yardımı ile açılıyor ve açıldıktan yaklaşık 20 dakika sonra dinlemeye hazır oluyordu. Mükemmellik ile ödüllendirilen bir bekleyiş.

Dinleyenler arasında oluşan hemfikir: Bu kulaklıkların başka bir dünyadan geliyormuş gibi ses sunmasıydı. 500 voltluk bir tüp amplifikatör sistemi ve altın buharlı cam elektrotlar arasında salınan iki platin diyafram tarafından mümkün kılınan bir ses. Sadece 300 adetle sınırlı olan bu ürün, bugün bir koleksiyon parçası olarak kabul ediliyor.

 

En yüksek kalite standartlarıyla, Orpheus'un mirası bir sonraki aşamaya taşındı ve sonuç yeni Sennheiser HE 1 oldu. Yeni modelde ki 6.000 ayrı parçanın her biri, üretici tarafından seçilen ve işlenen üretim mükemmelliğinin ürünü. Bu, hassas işçilik gerektiren bir iş.

 

 

HE-1, 8Hz ile 100kHz arasında ultra geniş bir frekans aralığını kapsıyor. Bu, bir insanın duyabileceği frekans aralığında üretilen tüm seslerin minimum bozulma ile ulaştırılabilmesi adına önemli bir detay.100 dB'lik bir ses basıncı seviyesinde sadece yüzde 0,01'lik bozulma seviyesi, bir kulaklık sisteminde şimdiye kadar ölçülen en düşük seviye.

 

HE-1, olağanüstü elektrik ve akustik performansı garanti etmek için altın buharlı seramik dönüştürücüler kullanıyor. Vakum tüpleri, herhangi bir sonik etkiyi önlemek için yüksek kaliteli kuvars ampullere sarılı.

 

 

%99,9 gümüş kaplamalı bakır kablolar, kalite kaybı olmamasını sağlıyor. Bu, nihai ses deneyimini mümkün kılan teknolojilerden biri. Kulak yastıkları deri ve kadifeden imal edilen Sennheiser HE 1'in gövdesi, her türlü titreşime dayanabilen ince Carrara mermerinden yapılıyor.

 

 

Bu, akustik mükemmeliğin sanatla buluşması sonucu ortaya çıkan bir eser.

 

Neden mi bu kadar pahalı?

 

HE-1 aslında halka sunulmadı, bu kulaklık sektörde öncü bir firmanın 70 senelik tecrübesine dayanarak sergilediği bir gösteri, prestij ve kendilerini aşma çabasını temsil ediyor.

 

Eğer herhangi bir obje hakkında dünyanın en iyisini yapabildiğinizi iddia edebiliyorsanız, ona istediğiniz fiyatı biçersiniz. Etiketin size maaliyeti ile bir alakası olması gerekmiyor.

 

Yukarıda belirtilenlerin yanı sıra, bu tür premium ürünler genellikle satın almanın ötesinde bir deneyim sunar. HE-1 kulaklık, bir kullanıcıya yalnızca mükemmel ses kalitesi değil, aynı zamanda benzersiz bir estetik ve kullanım deneyimi sunar. Bu tür bir ürün, genellikle sınırlı sayıda üretilir ve bu da onu nadir ve aranan bir hale getirir. Bu nedenle, bir HE-1'in fiyatı, ürünün üretim maliyetinin yanı sıra tasarım, malzeme kalitesi, ses teknolojisi ve marka değeri gibi unsurların bir kombinasyonunu yansıtır.

Sonuç olarak, Sennheiser HE-1 kulaklık dünyanın en pahalı kulaklığı olabilir, ancak sunduğu deneyim ve kalite, bu maliyeti haklı çıkarabilir. Bu, lüks bir ürün satın almanın çok ötesinde, bir yaşam tarzı seçimi ve müzik deneyiminin en üst düzeyde yaşanmasına olan bağlılığı temsil eder. Bu nedenle, fiyatı yüksek olmasına rağmen, bu kulaklık dünya çapında birçok ses ve müzik meraklısı tarafından hala arzu edilir ve takdir edilir.

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.