Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

HDCP ve HDMI Arasındaki Temel Farklar Neler?

İnsanların HDCP ve HDMI'yı birbirinin yerine kullandığını duymak nadir değildir. Bununla birlikte, bunlar farklı amaçlara hizmet eden iki ayrı teknolojidir - ancak dijital içeriğin keyfini çıkarmanızı mümkün kılmak için birlikte çalışırlar.

 

HDCP Nedir?

 

hdcp-nedir

 

Yüksek bant genişlikli Dijital İçerik Koruması (HDCP), telif hakkıyla korunan dijital içeriğin kaydedilmekten koruyan bir iletişim protokolüdür. Bu, bu tür bir içeriği oynatıyorsanız, kaynaktan ekrana ve bunları bağlayan kabloya kadar sahip olduğunuz her cihazın HDCP uyumlu olması gerektiği anlamına gelir. Aksi takdirde boş bir ekran veya hata mesajı alırsınız.

HDCP ile, Blu-ray oynatıcı, kablo kutusu veya akış kutusu gibi kaynak, kodlanmış bir sinyali bir kablo aracılığıyla akıllı TV, projektör veya monitör gibi ekran cihazına iletir. Ardından, iki cihaz, cihazların HDCP protokolünü kullanarak birbirlerini doğrulamak için güvenlik kodlarını değiştirdiği "tokalaşma" olarak bilinen şeyi başlatır. Başarılı olursa, görüntüleme cihazı sinyali çözer ve içeriği size gösterir.

 
 

HDMI Nedir?

 

hdmı-nedir-ne-amacla-kullanilir

 

 
Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Arayüzü (HDMI), ses ve video aktarımına izin veren bir dijital arayüzdür (iki dijital cihazı bağlamanın bir yolu). Bu yüzden birinin "HDMI" dediğini duyduğunuzda, genellikle kaynak ve ekranın HDMI bağlantı noktalarına bağlanan kablodan bahsediyorlar. Bu kablolar kaynaktan gelen sinyalin ekranla uyumlu olmasını sağlar.
 

HDCP ve HDMI Arasındaki Fark Nedir?

 

Artık HDCP ve HDMI'nın ne anlama geldiğini bildiğinize göre, fark daha net: ilki yazılımla ilgili ve ikincisi donanımla ilgili. HDCP, kopya korumalı içeriğin görüntülendiğinde yakalanamamasını sağlayan bir güvenlik önlemidir. İkincisi, dijital cihazlar arasında sinyal iletmek için fiziksel bir ortam, bir kablodur.

 

 

HDCP ve HDMI'yı Asla Karıştırmayın

 

HDCP, yalnızca dijital içerikleriyle ilgili korsanlıkla mücadele etmek isteyen içerik sahiplerinin yararınadır. Bazı senaryolarda sizin için rahatsız edici olabilir, ancak HDMI kablosu da dahil olmak üzere eğlence kurulumunuzdaki tüm bileşenler HDCP uyumluysa, içeriğin keyfini sorunsuz bir şekilde çıkarabilmeniz gerekir.

HDCP ve HDMI arasındaki farkı bilmek, birçok insanın yaptığı gibi, bunları birbirinin yerine kullanmanızı engelleyecektir. Bu tarz ses sistemleri bloglarını okumak için Kulaklik.com'u takipte kalın.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.