Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

TWS Kulak İçi Kulaklıklar mı Kablosuz Boyun Bantlı Kulaklıklar mı Daha İyi?

Günümüzde hemen hemen herkesin bir çift gerçek kablosuz kulak içi kulaklığı var. 2016 yılında Apple'ın AirPods'u tanıtmasının ardından, bu pazar popülerlik kazandı. Ancak, boyun bantlı kulaklıklar ne yazık ki göz ardı ediliyor.

Başlıklarda yer almasalar da, boyun bantlı kulaklıklar, kablosuz kulak içi kulaklıkların yapamadığı birçok şeyi başarabilir. Hatta bazı durumlarda, boyun bantlı kulaklıklar çok daha iyi bir seçenek olabilir. İki tip kulaklığı karşılaştıralım.

 

Boyun Bantlı mı Kulak İçi mi Daha Kullanışlı?

İnsanlar kablosuz kulaklıkları esasen kullanım kolaylığı için tercih eder. Kulaklığın yerinde kalma durumu bu konuda önemlidir. Boyun bantlı kulaklıklar, iki kulaklığı birbirine bağlayan bir tel ile gelir ve bu sayede kulaklıklar düşse bile boyun etrafında kalır.

Bu özellik, boyun bantlı kulaklıkları toplu taşıma kullanıcıları ve sporcular için ideal yapar. Kaybolmaz veya unutulmazlar. Boyun bantlı kulaklıkları çıkarıp boyun etrafında bırakabilirsiniz, bu da çevrenizi duymanız gerektiğinde oldukça kullanışlıdır.

Boyun bantlı kulaklıklar tamamen şarj olana kadar kullanılabilir ve gerektiğinde hemen takılabilir. Kablosuz kulak içi kulaklıklar ise her dinleme seansından sonra şarj olmaları gerektiğinden bekletilir.

Boyun Bantlı Kulaklıklar Rahat mı?

Gerçek kablosuz kulak içi kulaklıklar, ergonomik tasarımları sayesinde kulağa daha az müdahale eder ve daha rahattırlar. Boyun bantlı kulaklıklar ise hareket halindeyken kulaklıkları çeken kabloları nedeniyle daha belirgindir.

 

Kulak içi Kulaklıklar ile Boyun Bantlı Kulaklıkların Ses Farkı Var mı?

Ses kalitesi, kablosuz kulaklıkları tercih eden kişiler için öncelikli değildir ancak yine de günlük kullanım için yeterli olmalıdır. Her iki tasarım da ANC sunsa da, sadece kablosuz kulak içi kulaklıklar mekansal ses sunar.

 

Boyun Bantları Kulaklıklarda Batarya Kapasitesini Etkiler mi?

Her iki kulaklık türünün de sınırlı batarya kapasitesi vardır. Boyun bantlı kulaklıklar genellikle daha hızlı şarj olur.

 

Kulak içi Kulaklıklar mı Daha Dayanıklı Boyun Bantlı Kulaklıklar mı?

Kablosuz kulak içi kulaklıklar düşme riski taşır. Boyun bantlı kulaklıklar, kablo çekildiğinde zarar görebilir ancak bu, kablosuz kulak içi kulaklıkların kaybolmasından daha az muhtemeldir.

Boyun Bantlı Kulaklık Modellerinin Çağrı Kalitesine Etkisi Olur mu?

Birçok boyun bantlı kulaklık, mikrofonu ağzınıza daha yakın getirebileceğiniz bir kablo üzerine monte edilmiştir. Bu sayede, karşı taraf sizi daha net duyar.

Eğer kablosuz kulaklıkları sadece pratiklik için istiyorsanız, boyun bantlı kulaklıklar daha uygun fiyatlı ve daha az sorunludur. Ancak, birçok kişi kablosuz kulak içi kulaklıkları, daha modern ve şık göründükleri için tercih eder.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.