Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

6 Kolay Yol ile AirPods'unuzdan Daha İyi Ses Kalitesi Nasıl Alınır?

Apple'ın AirPods'u, 2016 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana kulaklık sektöründe dominant bir güç olmuştur. Çok popülerdir ve şu anda dört farklı versiyonu ile farklı ihtiyaçlara cevap vermektedir.

Hangi modeli seçmiş olursanız olun, AirPods'unuzun sunduğu birçok küçük ama etkili özelliği keşfedememiş olabilirsiniz. İşte AirPods'unuzdan daha iyi bir ses kalitesi almanızı sağlayacak 6 temel yöntem.

AirPods Bluetooth Kulaklıkların Ses Kalitesini Arttırmak için 6 Yöntem

 

1. AAC Müzik için Apple Music veya Tidal Kullanın

AirPods'un Bluetooth üzerinden müziği nasıl işlediğini biliyor muydunuz? AAC dosya formatı, AirPods tarafından Bluetooth üzerinden herhangi bir dönüşüme uğramadan akış yapılır. Bu format, Apple Music ve Tidal gibi hizmetler tarafından kullanılmaktadır.

2. Gizli EQ Ayarlarını Keşfedin

Apple'ın Gizlilik Ayarları'na giderek, 'Ses/Görüntü' ve ardından 'Kulaklık Uyumları' seçeneğini tıklayın. Burada, 'Dengeli Ton', 'Ses Aralığı' ve 'Parlaklık' gibi ön ayarları deneyebilir veya 'Özel Ses Ayarı' yapabilirsiniz.

3. Gürültü Engelleme Özelliğini Kapatın

Eğer AirPods Pro veya AirPods Max kullanıyorsanız, aktif gürültü engelleme özelliğini kapatmayı deneyin. Böylece daha doğal ve net bir ses alabilirsiniz.

4. Mekansal Ses'i Kapatın ya da Açın

Mekansal Ses, film izlerken harikadır, ancak müzik için aynı şeyi söylemek zor. Dolby Atmos müzik parçaları aslında remaster edilmiş parçalardır ve orijinal versiyonlarından farklılık gösterebilir.

5. AirPods Pro'nun Uyumunu Kontrol Edin

AirPods Pro'nun kulağınıza tam olarak oturduğundan emin olun. 'Kulak Ucu Uyum Testi' yaparak, kulaklık uçlarının size uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

6. Daha İyi Mikrofon Kalitesi için Konuşma Artırıcıyı Kullanın

Bu, karşı tarafa daha net ses ulaştırmak için bir özelliktir. 'Konuşma Artırıcı' seçeneğini etkinleştirerek, mikrofonunuzun sesinizi daha iyi yakalamasını sağlayabilirsiniz.

 

Benzer şekilde iPhone telefonlarda ses kalitesini arttırma yöntemleri arıyorsanız ilgili yazımızı ziyaret edebilirsiniz. 

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.