Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

YouTube Music Bilgisayara Nasıl Yüklenir?

YouTube Music'in masaüstü uygulaması bulunmamaktadır; ancak bu geçici çözüm sayesinde YouTube Music'i bilgisayarınıza bir web uygulaması (PWA) olarak yükleyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde, tek bir tıklama ile Spotify veya diğer uygulamalar gibi YouTube Music'e erişim sağlayabilir ve istediğiniz kadar şarkı dinleyebilirsiniz.

Bu işlemi gerçekleştirmek için, uygulamayı doğrudan YouTube Music web sitesinden yüklemeniz gerekmektedir. Böylece, Chrome veya diğer tarayıcılara ihtiyaç duymadan, uygulamayı bir masaüstü uygulaması olarak kullanabilirsiniz.

Bilgisayara YouTube Music Yükleme Yöntemleri

YouTube Music'in Bilgisayara Yükleme Süreci İlk olarak, YouTube Music'in resmi bir masaüstü uygulamasının olmadığını hatırlatmakta fayda var. Ancak, bu işlemi gerçekleştirmek için, aşamalı bir web uygulaması (PWA) olarak YouTube Music'i yüklemek amacıyla bir web tarayıcısı kullanacağız. Bu özellik sadece Chrome ve çoğu Chromium tabanlı tarayıcıda mevcuttur. Eğer hangi tarayıcıyı kullanacağınız konusunda emin değilseniz, Chromium tabanlı tarayıcılar arasından birini seçmenizi öneririz.

PWA'ları farklı tarayıcılar aracılığıyla yükleyebilirsiniz, fakat her tarayıcı bu web uygulamalarını kendi yöntemiyle işler. Bu sebeple, aynı PWA'nın birden çok kopyasını aynı anda birden fazla tarayıcıda çalıştırmak yerine, favori tarayıcınız üzerinden tek bir kopya yüklemek daha uygundur.

Bunun için ilk olarak Google Chrome, Microsoft Edge veya PWA kurulumunu destekleyen başka bir tarayıcıyı açın ve resmi YouTube Music web sitesine gidin.

Google Chrome ile YouTube Music Bilgisayara Nasıl Yüklenir?

Chrome tarayıcısında YouTube Music'i yüklemek oldukça kolaydır. İlk olarak YouTube Music web sitesine gidin ve aşağıdaki adımları izleyin:

  • Tarayıcı penceresinin sağ üst köşesinde bulunan üç nokta simgesine tıklayın.
  • "YouTube Müzik Yükle" seçeneğini seçin.
  • "Yükle"ye tıklayın.

Alternatif olarak, sağ üst köşedeki kurulum simgesine tıkladıktan sonra, "Yükle"ye tıklayarak da YouTube Music'i bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

Microsoft Edge Tarayıcıda YouTube Music'in Bilgisayara Yüklenme Yöntemleri

Microsoft Edge tarayıcısı da YouTube Music'i yüklemeyi destekler. Bu işlemi gerçekleştirmek için, YouTube Music web sitesini açın ve aşağıdaki adımları izleyin:

  • Sağ üst köşedeki uygulama simgesine tıklayın.
  • "Yükle" seçeneğini seçin.
  • Eğer izin istenirse, "İzin Ver"i tıklayarak yükleme işlemine devam edin.

Yükleme tamamlandıktan sonra, YouTube Music'i Windows Başlat menüsünde bulabilirsiniz. Bu nedenle, uygulama simgesine tıkladığınızda, YouTube Music bir masaüstü uygulaması olarak açılır.

 

Bilgisayarda Kolayca YouTube Music Kaldırma Yöntemleri

Eğer YouTube Music uygulamasını kaldırmaya karar verirseniz, kaldırma işlemi yükleme kadar kolaydır. Ancak, uygulamanın bilgisayarınızda aşamalı bir web uygulaması (PWA) olarak yüklü olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu sebeple, Kontrol Paneli üzerinden normal bir uygulama gibi kaldıramazsınız.

Google Chrome üzerinden YouTube Music'in kaldırılması için, uygulamayı açın ve sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın. Ardından, "YouTube Music'i Kaldır" seçeneğini seçin ve "Kaldır"ı tıklayın.

Microsoft Edge üzerinden kaldırma işlemi biraz daha farklıdır. PWA'yı açın ve sağ üstteki üç nokta simgesine tıklayın. Ardından, "Uygulama Ayarları"na gidin ve sağ alttaki "Kaldır" seçeneğine tıklayın. Ardından "Kaldır"ı tıklayın.

Bu adımların ardından, uygulamanın tamamen kaldırıldığını, Windows Başlat menüsünde bulamayacağınız uygulama simgesi ile teyit edebilirsiniz.

Tarayıcı Olmadan YouTube Müzik Dinleyin Google'ın PWA olarak sunması sayesinde, Chrome veya başka bir tarayıcıyı açmadan önce YouTube Music üzerinden favori şarkılarınızı dinleyebilirsiniz. Ayrıca, YouTube Music'i bir PWA olarak yüklemek, tek bir tıklama ile uygulamaya erişim sağlar. Sonuç olarak, tarayıcı sürümünde bulunan tüm içerik, yüklenmiş sürümde de mevcuttur.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.