Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Spotify Çalışmıyor mu? 10 Yaygın Spotify Sorunu ve Nasıl Düzeltilir?

Spotify, milyonlarca kullanıcısı olan global bir müzik yayını hizmetidir. Ancak, bu büyük kullanıcı tabanıyla birlikte bazı yaygın problemler de gelmektedir. İşte 10 yaygın Spotify sorunu ve bunları nasıl çözebileceğinizin yanıtı.

 

Sıklıkla Ortaya Çıkan Spotify Sorunları ve Çözümleri

 

1.       Spotify Hata Kodu 17 ile Başlatılamıyor

Bu, Spotify Windows istemcisinde karşılaşılan yaygın bir sorundur. Sorun, Spotify'ı başlattığınızda ortaya çıkar, programın açılma sürecinde hata verir ve çöker. Çözüm için, Spotify yükleyicisini Windows'a indirin ve masaüstünüze kaydedin. Yükleyiciye sağ tıklayın, "Özellikler"i seçin ve "Uyumluluk" sekmesini açın. Bu programı uyumluluk modunda çalıştır kutusunu işaretleyin ve "Windows XP (Service Pack 3)" seçeneğini seçin. Uygulayın ve yükleyiciyi çalıştırın. Bu çözüm işe yaramazsa, bir virüsten koruma veya güvenlik duvarı sorunu olabilir. Bütün güvenlik sağlayıcıları kapatın veya Spotify'ı beyaz listeye alın ve tekrar deneyin.

 

2.       Spotify Çalma Listesine Yerel Dosyalar Eklenemiyor

Spotify, çalma listelerinize kendi müzik parçalarınızı eklemenizi sağlar. Ancak, Spotify'ın yerel müziği işleme yöntemi değişti ve şimdi bu işlem biraz daha karmaşık. Çözüm için, Düzenle (Windows) veya Spotify (Mac) > Tercihler > Yerel Dosyalar seçeneğine gidin. Buradan Spotify'ın müzik dosyalarınızı aramasını veya belirli bir yolu takip etmesini sağlayabilirsiniz.

 

3.       Çevrimdışı Oynatma için Şarkılar İndirilemiyor

Her cihaz, çevrimdışı oynatmak için yalnızca en fazla 10.000 şarkıyı senkronize edebilir. Eğer bu sınıra ulaştıysanız, yeni parça indirebilmek için çevrimdışı müziklerinizden bazılarını silmeniz gerekecektir.

 

4.       Spotify'da Günlük Mix'ler Gözükmüyor

Spotify, kitaplığınızdaki müzikler ve beğenilerinize göre önerilen benzer müziklerle oluşturulan günlük miksler sunar. Ancak, bazı kullanıcılar bu mixlerin görünmediğini belirtir. Eğer mixlerinizi göremiyorsanız, Spotify'ı yeniden başlatmayı deneyin veya uygulamayı silip yeniden yükleyin.

 

5.       Spotify Hesabım Hacklendi

Spotify kullanıcıları genellikle hesaplarının hacklendiğini belirtir. Hesabınızın hacklenmiş olup olmadığını anlamak için, çalma geçmişinizi kontrol edin, tanımadığınız şarkılar var mı? Belirli türleri dinlemediğiniz halde, Discover Weekly çalma listenizde çok sayıda farklı türde müzikler mi çıktı? Eğer cevabınız "evet" ise, hesabınızın hacklendiği olasılığı yüksek. Eğer durum buysa, Spotify web sitesinde hesabınıza giriş yapın ve Hesaba Genel Bakış > Her Yerden Çıkış Yap seçeneğine gidin. Eğer başarılı olursa, şifrenizi hemen değiştirin. Eğer hesabınıza erişimi kaybettiyseniz, Spotify ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

 

6.       Spotify Android'de Neden Çalışmıyor?

Android cihazınızda Spotify'ın düzgün çalışmaması durumunda ne yapılacağını merak ediyorsanız, aşağıdaki yönergeleri takip edebilirsiniz.

Bir çözüm bulmadan önce, basit bir çözüm olan uygulamayı yeniden başlatmayı deneyin. Eğer boş bir ekran, çalan müziği kontrol edememe, şarkı atlama, çevrimdışı senkronizasyon sıkıntıları ya da kullanılamayan şarkılarla karşılaşıyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Önbelleği Temizlemek ve Yeni Bir Kurulum Yapmak Spotify'ın performansını artırmak için kullandığı önbellek bazen sorunlara yol açabilir. Neyse ki, Android önbelleği temizlemeyi kolaylaştırır. Ayarlar > Uygulamalar ve Bildirimler > Spotify > Depolama ve Önbellek > Önbelleği Temizle adımlarını izleyin. Ayrıca "Verileri Temizle" seçeneğini de kullanmalısınız.

Sonrasında, aşağıda listelenen dört dosyanın silinip silinmediğini bir Android dosya yöneticisi ile kontrol edin. Eğer hala mevcutsa, manuel olarak silin.

/emulated/0/Android/data/com.spotify.music

/ext_sd/Android/data/com.spotify.music

/sdcard1/Android/data/com.spotify.music

/data/media/0/Android/data/com.spotify.music

Spotify uygulamasını son olarak kaldırın ve Google Play Store üzerinden tekrar indirin. Eğer Android cihazınız köklüyse ya da eski bir Spotify sürümü kullanıyorsanız, bu problemi yaşama ihtimaliniz daha yüksektir.

Temizlik Uygulamaları, Görev Yöneticileri ve Batarya Yöneticilerini Kaldırın Bazı temizlik uygulamaları, işlem sonlandırma özellikleriyle Spotify'a müdahale edebilirler. Aynı şekilde, görev yöneticileri ve batarya yöneticileri, Spotify'ın çalışmasını engelleyebilirler. Bu uygulamaları kullanmaya devam etmek istiyorsanız, Spotify'ı bu uygulamaların beyaz listesine eklemeyi düşünün

 

7.       iPhone ve iPad'de Spotify Sorunlarını Çözme Yöntemleri

Spotify, iPhone ya da iPad'inizde düzgün çalışmıyor mu? Android'de olduğu gibi bir önbellek temizleme butonu bulunmamaktadır. Bunun yerine, uygulamayı silip tekrar indirmeniz gerekecektir. Bu adımlar genellikle iOS'ta karşılaşılan Spotify sorunlarının çoğunu çözecektir.Eğer bu çözüm işe yaramazsa, Ayarlar > Depolama yolunu izleyin, Spotify uygulamasını bulun ve "Uygulamayı Boşalt" seçeneğine tıklayın, ardından uygulamayı silin. Bu yöntem özellikle jailbreak yapılmış bir cihazda ya da eski bir iOS sürümünde daha etkili olabilir.

 

8.       Spotify'da Yanlışlıkla Silinen Bir Çalma Listesini Kurtarma

Çalma listeleri bazen birer sanat eseri gibidir; onları oluşturmak için günler, haftalar, hatta aylar harcamış olabilirsiniz. Ve bir hata sonucu silindiğinde bu durum üzücü olabilir.

Eğer favori çalma listenizi yanlışlıkla sildiyseniz, Spotify web sitesinde hesabınıza giriş yapın ve Hesap > Çalma Listelerini Kurtar > Geri Yükle seçeneklerini izleyin. Bu işlemi silme işleminden sonraki 90 gün içinde yapabilirsiniz   

 

9.       Spotify Müziğinin Takılma Sorunu

Spotify'da bir parça dinlerken, müziğin arabelleğe alınmamış gibi geliyorsa, çözüm donanım hızlandırmasını etkinleştirmektir. Spotify uygulamasını açın, Daha Fazla > Görünüm > Donanım Hızlandırma adımlarını izleyin.

 

10.  Spotify'da Ses Gelmiyor Sorunu

Son olarak oynatma Sırasında Sessizlik Eğer Spotify'da bir şey oynatırken ses gelmiyorsa, genellikle cihazın sessize alınmış olması ya da hat çıkışının yanlış ayarlanmış olmasıdır. Windows'ta kontrol etmek için, ses simgesine sağ tıklayın ve "Ses Karıştırıcı" seçeneğini seçin.

Spotify kullanırken daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, çeşitli Spotify forumları ve sorun giderme alt dizinlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca, daha fazla yardım için her zaman resmi destek kanallarına başvurmayı unutmayın.

 

Spotify ses sorunlarını çözdüğümüze göre Spotify ortak çalma listesini oluşturma yöntemlerini detaylıca oluşturduğumuz yazımıza göz atabilirisiniz. 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.