Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Akıllı Telefonlarda aptX Nasıl Etkinleştirilir?

Kablosuzun yeni norm olduğu bir çağda yaşıyoruz. Her yinelemede, kablosuz kulaklıklar daha iyi hale geliyor ve çok daha uygun fiyatlı oluyor. Bununla birlikte, kulaklıklar için kablosuz çoğunluğa atlamadan önce biraz duraklamak ve bir şeyler araştırmak her zaman daha iyidir. Ses kalitesi bakımından kablolu ve kablosuz performans arasındaki savaş hiç bitmeyecek. Şu anda Bluetooth uyumlu kulaklıklar, şimdilik eski kablolu kulaklıkların bit hızına yetişemiyor. Ancak teknolojinin yavaş ama emin adımlarla açığı kapatmasına ve hatta uzun vadede kablolu çeşitliliği gölgede bırakmasına güvenin.

Ses kalitesi, bu üstünlük savaşında önemli bir husustur. Bu, büyük ölçüde sesin bir ses kaynağından kulaklığa kablosuz olarak iletilme şeklinden kaynaklanmaktadır.

Bluetooth akış cihazları, Ses Codec'lerini kullanır. Kablosuz kulaklıkların kalitesi bununla tanımlanır. Bluetooth cihazlarının çoğu, sesi maksimum 320 kbps bit hızını destekleyen ve SBC Codec (Düşük Karmaşıklık Alt Bant Kodlama anlamına gelen) adı verilen bir codec bileşeninde yayınlar. Bir Qualcomm tescilli aptX, 48kHz örnekleme frekansında 384kbps'ye kadar destekler. Bu, düşük gecikme süresi ve minimum kayıpla daha keyifli bir ses deneyimi sağlar. aptX ayrıca pil dostudur ve müziği sıkıştırma ve açmada daha iyidir. Diğer codec bileşenlerine kıyasla daha az gecikme sunar

Çoğu kulaklık aptX'i destekler. Ancak, aptX'i destekleyen bir kulaklık (veya hoparlör) satın almak yeterli değildir. Bu durumda müzik çalarınız, akıllı telefonunuz da uyumlu olmalıdır. Çoğu akıllı telefon aptX'i destekler, Qualcomm SD yonga seti içermeyen Apple iPhone gibileri hariç.

Şu anda, aptX birden çok yinelemede mevcuttur - elbette gelişmiş yetenekler ve Kayıpsız bir ses deneyimi sunan aptX HD, gecikmesiz bir deneyim ve mutlak ses-video senkronizasyonu için aptX LL (Düşük Gecikme) ve tamamen yeni aptX uyarlanabilir uyarlanabilir bir bit hızı ve dinamik düşük gecikme modu ile. Adından anlaşıldığı gibi, kullanıcının gereksinimlerine uyum sağlar.

Her iki bluetooth codec bileşenini de destekleyen bir Bluetooth kulaklığın yanı sıra Qualcomm destekli yonga setine sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız, işlemci hangisinin daha iyi olduğunu otomatik olarak seçecektir.

Android 9.0 ve üstü ile Qualcomm işlemciler, işleme ve yazılım entegrasyonu açısından daha yalın, daha ortalama ve çok daha hızlı hale geldi. Yüksek Çözünürlüklü müziğin evrimi ve kullanıma sunulan çok sayıda akış hizmetiyle akıllı telefonlarımız da daha akıllı hale geldi.

Modern akıllı telefonların çoğu aptX, aptX Düşük Gecikme, aptX HD, aptX Adaptive ve daha pek çok seçenek sunar.

aptX destekli kulaklıklar, aptX codex ailesini destekleyen bir telefona bağlandığında, her iki cihazda da desteklenen en yüksek bit hızını sunan codec dikkate alınır. Bu, Android 9.0 ve sonraki sürümlere sahip telefonların çoğunda bulunan akıllı bir özelliktir.

 

Android Telefonda 5 Kolay AptX Etkinleştirme Yöntemi

Daha eski bir sürüm kullanıyorsanız (Android Oreo, yani 8.0 veya 8.1 OS), endişelenmenize gerek yok, bu telefonlar etkinleştirmesi gerçekten çok kolay olan aptX'i destekler. İşte aşağıdakilerin nasıl yapılacağına ilişkin adım adım bir kılavuz:

  1. 'Ayarlar' uygulamasına gidin. Kullanmakta olduğunuz telefona bağlı olarak, aşağıdaki kalıplardan birini izlemeniz gerekecektir:
    Telefon Hakkında ->
    Cihaz Hakkında Yapı Numarası ->
    Telefon Hakkında Yapı Numarası -> Yazılım Bilgileri -> Yapı Numarası
    Hakkında -> Yazılım Bilgileri -> Diğer - > Yapı Numarası
  2. 7 kez 'Yapı Numarası'na dokunun. Tamamlandığında, artık bir geliştirici olduğunuzu söyleyen bir mesaj alacaksınız.
  3. Tekrar Ayarlar'a gidin ve menüde 'Geliştirici Seçenekleri'ni arayın.
  4. 'Geliştirici Seçenekleri'nde' Ses Codec'i'ni seçin. Telefonunuzun desteklediği tüm codec bileşenlerinin (aptX dahil) bir listesini alacaksınız.
  5. Şimdi aptX'i seçin, (aptX özellikli) kulaklığınızı bağlayın ve kısa sürede yüksek kaliteli sesin keyfini çıkarın.

kablosuz teknolojinin yükselişi inkâr edilemez bir gerçektir ve her geçen gün daha da gelişmektedir. Ancak kablosuz ses deneyiminin kalitesi, kullanılan teknolojilere ve cihazların uyumluluğuna bağlı olarak büyük ölçüde değişkenlik gösterebilir. Qualcomm'un aptX codec ailesi, kablosuz ses iletimi için endüstrideki en iyi teknolojilerden biri olarak kabul edilir. Ancak, bu yüksek kaliteli ses deneyiminden tam olarak yararlanabilmek için hem kulaklıkta hem de müzik çalar cihazda uygun desteğin bulunması gerekir. Son olarak, tüketicilerin bu teknolojilere yatırım yapmadan önce kendi ihtiyaçlarını ve cihazlarının uyumluluğunu dikkate almaları önerilir. Yüksek kaliteli bir kablosuz ses deneyimi için doğru bilgiye sahip olmak her zaman avantaj sağlar.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.