Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Apple AirPods'ların Şarjı Neden Çabuk Bitiyor?

AirPods, Apple'ın piyasaya çıkardığı Bluetooth Kulaklık modelidir. Kulak üstü ve kulak içi modelleri ile kullanıcıların severek kullandığı kulaklıklar bunlar. AirPods kullanıcılarının aklını kurcalayan bir soru var. AirPods'ların şarjı neden diğer marka model kulaklıklara göre daha hızlı bitiyor? Bunun cevabını aradığımız bloğumuzu okumaya devam edin.

 

Apple AirPods Kulaklıkların Şarjı Neden Hızlı Biter? 

 

Apple'ın AirPods'larda kullancılar için sağladığı teknolojik hizmetler oldukça fazla. Bunun yanında Apple'ın ekosistemi içerisinde olan AirPods'lar medya paylaşımı sırasında da oldukça güç tüketebilmekte. Peki buna nasıl çözümler bulabiliriz?

 

Apple AirPods Bluetooth Kulaklıkların Şarjı Bitmemesi İçin Ne Yapmalı? 

 

AirPods'larımızın şarjı daha uzun olsun diye yapmamız gereken bir kaç durum var. Eğer ki bu koşulları yerine getirirsek AirPods'larımızın şarj ömrü daha uzun gidecektir. İlk olarak yapmanızı önerdiğimiz şey; Kulaklığınızı takmadığınız zaman uyku modu görevi gören kulak algılama sistemini aktif etmek olmalı. Sizin kulaklığı kullanmadığınızı anlayan sensörleri olan AirPods'ların bu sayede daha verimli bir güç tüketimi sağlayacağını söyleyebiliriz. Bu özellik batarya ömrünü uzatmak için atlanmaması gereken bir husus. Bir sonraki yapmamız gereken ise Düşük Güç Moduna almak olacak. Bu Hem batarya ömrünüzü uzatacaktır hem de AirPods'larınızın kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

 

Peki AirPods'larda Düşük Güç Modu Nasıl Açılır?

Ayarlardan Bluetooth menüsüne gidip bağlı olan AirPods'unuzun yanında yer alan "i" simgesine tıklayıp gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz. Bunun yanında Tek bir AirPods'unuzu kullanabilirsiniz.

Bu sayede bir AirPods'unuz şarj olurken diğerini kullanarak 2 kat daha fazla kullanım sağlayabilirsiniz. ANC ve Transparan modun yazılımsal açıdan güçlendirilerek bizlere sunulduğunu biliyorsunuzdur. Mikrofonları bu özellikler açıkken tam verimlilikte çalışıyor. Genelde 1-2 saatlik bir batarya süresi harcayan AirPods'ların bu özelliklerinide kapatabilirsiniz. Bunların yanında tabii AirPods'larınızı kullanmadığınız zaman şarj kutusunda muhafaza edin. 

 

AirPods'ların Bataryası Nasıl Değiştirilir?

Pil ömrü oldukça düşük olan Apple AirPods Bluetooth Kulaklıklarımızın bataryasını değiştirmek için Apple Store' a başvurmanız gerekmektedir. Eğer garantisi devam ediyorsa ve kullanıcı hatası bulunmazsa ücretsi bir şekilde değiştiriyorlar. 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.