Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Instagram Hikayelerinizin İzlenme Sırası Neye Göre Sıralanıyor?

Instagram’ı kullanmayanımız yoktur. Kullanıcılar burada sosyalleşmek için anılarını paylaşıyor, fotoğraflar paylaşıyor ve hatta yaşantılarını takipçilerine aktarıyor. Bazen kullanıcılar gönderilerinin neden bu kadar az etkileşim aldığını düşünmekte. Bunun cevabı instagram algoritmasının nasıl çalıştığında gizli. Geçtiğimiz İnstagram CEO’ sunun yaptığı açıklamalara göre bu sorunuza cevap bulabiliriz. 

 

 

Instagram Algoritması Nasıl Çalışıyor? Hikayelerinizi izleyenler neye göre sıralanır?

 

 

Şunu unutmayın Instagram’da paylaştığınız hikâyeyi ilk gören kişi en başta olmaz. En başta olan kişi genelde sizin en fazla etkileşimde bulunduğunuz kişi oluyor. Tıpkı bir video göndermek istediğinizde başta olan kişi gibi. Bu kişilerle etkileşim oranı da DM sıklığına beğenilere ve paylaştığınız videoları izleme oranına bağlı olarak değişmekte. Mesela bir kullanıcı hikayenizi birden fazla kez izlemişse en başta olma ihtimali oldukça yüksek ve genelde durum bu şekilde olmakta. Instagram keşfet ve reels da aynı mantıkla çalışmakta. Kullanıcılar sizinle ne kadar etkileşime girerse o kadar çok keşfete girme ihtimali doğuyor. 

 

 

Instagram Keşfet ve Reels Nasıl Çalışıyor?

 

 

Instagram sizin izleme davranışınızı algılayıp, size en uygun içeriği karşınıza çıkarmakta. Yani siz sporla ilgili bir içeriği beğenirseniz veya farklı bir etkileşimde bulunursanız size spor ile ilgili daha fazla içerik sunar. Instagram' da yeni bir hesap açtığınızda size ilgi alanlarınızı sorar ve o ilgi alanlarına uygun içerikleri karşınıza çıkarır. Buda aynı mantıkla çalışmakta. Kullanıcıların aklındaki tek soruyu cevaplamak gerekirse.

 

 

Instagram Keşfete Nasıl Çıkılır?

 

Instagram keşfete çıkmak belli bir formüle bağlı değildir. Bu yolda bir sürü değişken vardır. Şöyle düşünün; moda, spor ve teknoloji dalında 3 kategoride içeriğiniz var. Bu 3 içeriğinde kendisi için ayrı keşfetleri var. O yüzden bu kategorilerin trend içeriklerini ve trend seslerini kullanın. Bu sizin kategorinizde içeriğinizin keşfete düşme olasılığını artıracaktır. Tabii sadece bununla kalmıyor. Instagramda kullanıcıların geçirdiği zamana bakmanız ve hangi zaman aralığında aktif olduğunu da bilmeniz ve o saatlerde paylaşımlarınızı yoğunlaştırmanız gerekiyor. En ama en önemlisi içeriğinizin kalitesi olmalı. Unutmayın kaliteli içerikler her zaman 1 adım öndedir. 

 

Teknoloji, kulaklık ve hoparlör modellerine dair her konuda nasıl yapılır ve nedir gibi sorularınız varsa kulaklik.com'daki güncel bloglarımızı inceleyebilirsiniz. 

 

 

 

 

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.