Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Google'ın Yeni AI Arama Ekranı Nasıl Açılır?

Selamlar, Google, bazı kullanıcılar için Yapay Zeka ile Arama özelliğini tamamen elden geçirerek "Arama Oluşturma Deneyimi" adını verdiği bir uygulamayı hayata geçirildi. Bu deneyim kısıtlı olsa bile, bazı kullanıcılar onu açma seçeneğine sahip. Bunu nasıl açarız hep beraber bakalım. 

Çoğu kişinin yıllardır bildiğimiz ve takdir ettiğimiz Google Arama deneyimine alışkın olduğunu biliyoruz. Temeli aynı o"lsa da, daha akıllı, daha bağlamsal ve daha dinamik sonuçlarla desteklenen bir Google deneyimi ile işler biraz değişmeye başladı gibi.

Google'ın bugüne kadar yapay zeka konusunda kaydettiği ilerlemeyi kullanan şirket, Arama Ağı'nı Search Generative Experience şemsiyesi altında birçok yeni yapay zeka özelliği ve aracıyla elden geçiriyor. Bunlar arasında, sorgunuz veya isteminiz için hızlı, bağlamsal sonuçlar gösteren yeni yapay zeka destekli anlık görüntüler de yer alıyor. 

Bunun da ötesinde, SGE konuşmaları kolaylaştırmayı amaçlıyor. Aslında bu, takip soruları sormaya devam edebileceğiniz ve sorular geldikçe daha fazla bilgi alabileceğiniz anlamına geliyor. Bu özellik, ek ve alternatif ifadeli aramalar gerektiren standart Yapay Zekasız Arama ile karşılaştırıldığında yeni bir soluk. Baştan başlamak yerine, sadece hızlı bir takip sorusu sorun ve tüm konuşmayla ilgili bilgi alın.

 

Google'ın Yapay Zeka Aramasını kullanmaya nasıl başlanır?

 

Program henüz başlangıç aşamasında olduğundan, kullanıcıların Aramada bu özelliği açabilmeleri için yerine getirilmesi gereken birkaç kriter var. Kullanıcıların Labs'a kaydolmuş olması ve Google One Premium (2+ TB) abonesi olması gerekiyor. Bu sınırlamalar geçicidir, ancak bu yazının yazıldığı sırada durum bu şekildedir. Abone olmasanız bile yine de ücretsiz Labs'a kaydolun çünkü bu kısıtlama eninde sonunda kalkabilir.

 

 

Search Labs'de Google'ın en yeni yapay zeka özelliklerine nasıl kaydolunur?

 

-       Google Arama'da - mobil veya web - Labs simgesini arayın. Tıklayın veya dokunun.

 

-       SGE kartını bulun. "Açık" olarak ayarlanması için geçişe dokunun veya tıklayın.

 

-       Kabul ediyorum'a basın.

 

Bunu yaptığınızda, Google'ın yeni Yapay Zeka Üretken Arama Deneyimine erişebilirsiniz. Bu özelliğin mevcut durumuna ilişkin dökümümüz, onu kullanmak için yararlı bir kılavuzdur, ancak en iyi yaklaşım, normalde Google'da pek başarılı olamayacağınız doğal sorular sormaktır.

 

Google One abonesi değilseniz endişelenmeyin. SGE özelliği, biraz zaman alsa da ön izleme aşamasında Lab'a kaydolan diğer kullanıcılara da ulaşacaktır. Bu tarz içeriklerin devamı için bizi takip etmeyi unutmayın. Google yeni arama ekranı hakkında detaylı bilgi almak için Google Aramalar Yapay Zeka ile Tamamen Değişiyor haberimizi okuyabilirsiniz. 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.