Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Günde Kaç Saat Kulaklık Takmalıyız?

Kulaklıklar gün boyu yanımızda ve her an ve saniye müzik çaldığı zamanlar oluyor. Peki bu doğru mu ? Son dönemlerde kablosuz kulaklıkların kullanımı oldukça arttı ve toplu taşımada veya ofisinizde neredeyse herkeste kulaklık var. Bazen müzik dinlerken kullanılıyor bazen ise toplantı veya telefon görüşmelerinde tercih ediliyor. 

 

 

Günde En Fazla Kaç Saat Kulaklık Takılır?

 

Uzmanlar 85dB’e kadar gelen ses seviyelerindeki kulaklık kullanımının 8 saat olduğunu söylüyor. 8 saatten fazla bu ses şiddetine maruz kalınırsa kulak sağlığımızın bozulma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu da belirtiyorlar. 88 dB için 4 Saat, 91 dB için 2 Saat ve 100 desibel için 15 dakikanın üzerine çıkılmamalı. Bu durum kulak hasarına neden olabilmekte ve özellikle ilerleyen sürelerde işitme kaybına neden olabilmektedir.  

 

Uzmanlar ayrıca doğru kulaklık seçimine de vurgu yapmaktadır. Bizim burada önerimiz şu şekilde; olabildiğince orijinal ürün kullanımının yanında dikkat edilmesi gereken husus ses kalitesinin olabildiğince dengeli olması yönündedir. Sahte veya imitasyon ürünleri kullanmanız sizin kulak sağlığınız açısından hiç de olumlu sonuçlar doğurmayacaktır. 

 

Uzmanlar aynı zamanda olabildiğince ses seviyesinin az olmasına da vurgu yapıyor. Bulunduğunuz ortama göre ses seviyesini yükseltmeli veya alçaltmalısınız. Çok kalabalık veya sessiz bir ortama göre ses seviyesini her yerde aynı duyabildiğiniz şekilde tutmak için kulaklığınızın sesini yükseltin.

 

Bu arada yüksek sesten oldukça uzaklaşılmalıdır. Bu durum ilerleyen süreçlerde iç kulağınızda uğultulara ve çınlamalara neden olabilir ve bunu genelde kullanıcılar fark etmemektedir. Lütfen bu unsurlara dikkat edin. Kulaklıklarınızı nasıl kullanmanız gerektiğine dair farklı bir konu olarak da Tek Taraflı Kulaklık Kullanmak Zararlı Mı? blogumuzu okuyabilirsiniz.

 

 

Bu tarz içeriklerin devamı için bizleri takipte kalın.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.