Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

ASMR Nedir? Nasıl Kullanılır?

ASMR, Sosyal medyada son 3 yıldır çok fazla viral olan bir video formatıdır. İçerik üğretücüleri tarafından Yemek videolar, Kutu Açılışları vb. gibi içerikler üretiyor ve bunları kendi hesaplarında da paylaşıyorlar. Genelde YouTube üzerinden Yemek yeme videoları ile başlayan bu ASMR videosu furyası gelişmeye başladı. ASMR Yapmak için önemli iki detay var. Kamera ve Mikrofon kalitesi. Mikrofon hassasiyeti en yükseye çıkartılarak haraketlerin rahatlatıcı sesleri kayıt alınır. Bu sayede izleyiciler rahatlıyor. İçerik üreticilerinin etkileşim kazanmalarına yarıyor. 

 

ASMR Türleri Nelerdir?

 

Dokunma veya Tırnakla ASMR

Bu teknik, herhangi bir nesne veya doğrudan mikrofonun üzerine dokunarak veya tırnaklarınızı gezdirerek ses oluşturmanızı sağlar. Bu teknik, özellikle bir zamanlar trend olan slime videoları gibi içeriklerde sıklıkla kullanılır. Kağıt buruşturma, yırtma, ambalaj açma sesleri gibi içerikler oldukça ilgi çeker. 

 

ASMR Yeme Sesleri

ASMR dünyasında en popüler türlerden biri de yeme-içme sesleridir ve mukbang adı verilen bir alt türü vardır. Özellikle çıtırtılı veya şapırtılı yiyecekler tercih edilir. Ayrıca, sadece ağız seslerine odaklanan videolar da mevcuttur. 

 

ASMR Role Playing yani Rol Oynama

Bu popüler ASMR türü, normalde keyif aldığınız ve sizi rahatlatan eylemlerin seslerini içerir. Genellikle, kişisel bakım etkinlikleri gibi saç kesimi, tıraş, spa, masaj gibi içeriklerden oluşur.

 

Gibi türleri bulunmakta. Kulaklik.com ASMR Videolarını incelemek için şimdi sizde tıklayabilirsiniz

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.