Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Google Fast Pair Özelliği Nedir? Nasıl Çalışır?

Google Fast Pair Nedir?

 

Selamlar arkadaşlar, Bugün sizler için Google'ın bir eklentisi Google Fast Pair ne olduğunu ve nasıl kullanıldığından bahsedeceğiz. Hadi başlayalım. Fast Pair, kullandığınız bluetooth kulaklık ve bluetooth hoparlör gibi cihazlarınızı ve kullandığınız android telefonunuzla arasında olan konumu ölçerek, yakın olan cihazları kolay bir şekilde görmesine ve ekrana gelen bildirimden direkt bağlanmanızı sağlayan bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. Tıpkı Apple'ın AirPods'larında olduğu gibi hızlıca bağlanmanızı sağlayan hoş ve kullanışlı bir özellik olduğunu düşünüyoruz. Bu özelliği yeni nesil Android telefon ve Android tabletlerin çoğunda görmek mümkün. 

 

Google Fast Pair Nasıl Çalışır?

 

Şimdi ilk etapta elinizde hızlı bağlantı özellikli bluetooth kulaklığınızın veya bluetooth hoparlörünüzün olması gerekiyor. Elbette android cihazınızında bluetooth kulaklık veya hoparlörünüzün yanında bulunması lazım. Cihazınızı pairing mod yani eşleştirme moduna aldığınızda cihazınız sizlere şunları sunuyor;

 

  1. Bluetooth Cihazınızın Modelini
  2. Bluetooth Cihazınızın Şarj Durumunu
  3. Bluetooth Cihazına Bağlanmak İsteyip İstemediğinizi
  4. Bluetooth Cihazınızın Destekleyen Uyguluması Varsa İndirme Seçeneği
  5. Bluetooth Kulaklığınızın veya Bluetooth Hoparlörünüzün Varsa Resmini

 

Ayarlardan bluetooth ayarlarını açıp ilgili cihazı seçmemiz ortalama 1-2 dakika sürerken, Google Fast Pair sayesinde cihazınızla ilgili her şeye erişmeniz saniyeler sürüyor. Tabi asıl bağlantıyı sağlamak için Bluetooth'dan işlemleri sağlarsanız iyi olur. Ama hızlı bir şekilde kullanmak açısından Google'un bu çözümü gayet mantıklı ve güvenli bir yol olarak karşımıza çıkıyor.

 

Google Fast Pair Nasıl Kullanılır?

 

Google Fast Pair'i kullanmak için izlemeniz gereken yollar;

 

  1. İlk etapta Hızlı Eşleşme Özellikli Bluetooth Kulaklığınızı veya Bluetooth Hoparlörünüzü Pairing Moduna Alın,
  2. Cihazınıza Bağlamanız İçin Dokunmanız Gereken Bir Bildirim Alacaksınız.
  3. Bildirime Dokunduğunuzda Cihazınıza Bağlanmak İçin Bluetooth Teknolojisini Kullanır,
  4. Eğerki İsterseniz Cihazın Uygulamasını İndirmeniz İçin Size Bir Yönlendirme Yapıyor.

 

Hangi Cihazlarda Hızlı Bağlantı Özelliği Var?

 

Android İşletim Sistemli Cihazlar

 

İlk etapta Google Play hizmetlerinin sürümü en az 11.7'yi çalıştırması gerek. Aynı zamanda da Marshmallow (Android 6.0)'i ve üstünü destekleyen tüm Android cihazlarda Google Fast Pair özelliğini kullanabiliyorsunuz.

 

Kullanabilinecek Bluetooth Cihazlar

 

Son dönemlerde fiyat/performans kulaklıkları olarak sayılabilecek Google Pixel Buds, Libratone Q Adaptör Kulak Üstü Kulaklık, Bose QuietComfort 35 II ve Plantronics Voyager 8200 ve birçok örneğini verebileceğimiz kulaklıkta Google Fast Pair özelliği bulunuyor. Kablosuz kulaklık ve bluetooth kulaklıklar için yeni bir standart olan Fast Pair, ister uygun fiyatlı kulaklıklar olsun ister high-end kulaklıklar olsun satın alacağınız kulaklıkların bütçe dostu olmasına bakılmaksızın üreticiler tarafından destekleniyor. 

 

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.