Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Test Edenler Kulübü: Tribit Quiet Plus 72 vs Energy System Travel 5

 

Bu yazımızda sizlerle kendi segmentlerinde fiyat performans ürünü olarak sunulan Tribit Quiet Plus 72 ve Energy Sistem Travel 5 ANC kulaklıklarını karşılaştıracağız. İlk olarak kutu içeriklerinden başlayalım.

 

Tribit Quiet Plus 72 Kutu İçeriği

+ Sert plastik taşıma kılıfı

+ Tribit kulaklık

+ Aux kablosu

+ Usb-c şarj kablosu

+ Garanti belgesi ve kullanma kılavuzu

 

Energy Sistem Travel 5 Kutu içeriği

 + Naylon taşıma kılıfı

+ Travel 5 ANC kulaklık

+ Aux kablosu

+ Micro-usb şarj kablosu

+ Garanti belgesi ve kullanma kılavuzu

 

 TASARIM

Tribit’e baktığımızda stüdyo kulaklığı olarak tasarlandığını ve üretildiğini söyleyebilirim. Bu sebeple Travel 5’e göre biraz daha ağır ve kaba gelebilir. Ama aynı zamanda kulağa oturan kısımların daire patlak yeşil sünger içi kısımlarıyla sanki bir oyuncu kulaklığı gibi karşılıyor. Fakat tasarımı dolayısı ile pek de güven verdiğini söyleyemem.

Tribit çok fonksiyonlu tuşları sayesinde, aktif gürültü engelleme özelliği tek tuşla açılıp kapatılabiliyor.Güç tuşu ve play pause tuşu bu kulaklıkta ayrı olarak bulunuyor. Energy Sistem’de ise ses kontrolü ve aktif gürültü engelleme tuşları ayrı olarak bulunuyor. Fakat güç tuşu ve play pause tuşu aynı olarak konumlandırılmış. Her ikisinde de ayarlanabilir kafa bandı, kafa bandı yastığı ve katlabilir tasarım bulunuyor.

 

MALZEME KALİTESİ

Energy Sistem’e baktığımızda kulaklığa değerken bile sanki plastik can çekiyormuş gibi dandik bir plastik sesi ve hissiyatı alıyorsunuz. Bu gerçekten fiyat performans ürünü olarak sunulan bir kulaklık olsa da bana hiç güven vermedi ve hoşuma gitmedi. Çin malı oyuncak kalitesi bile daha yüksek gibi geldi:(

Maalesef bu olayda Energy Sistem’i biraz gömdüm çünkü gerçekten fiyatına göre olduğu malzeme kalitesinden daha iyi bir kaliteyi hak ediyor. Tribit’e baktığımızda ise malzeme kalitesi ve dayanıklılığından gayet memnun kaldığımı söyleyebilirim. Stres testimi de 180 dereceye yakın bir şekilde esneyerek başarılı olduğu kanaatine vardım. Tribit bu kategoride fiyatının hakkını verererek iyi bir işçilikle çalışmış.

Dayanıklılık açısından ise Energy Sistem bir tık daha hafif olduğu için yakayı zor kurtardı. Tribit daha dolu ve ağır olduğundan hasar alması daha da kolaylaşıyor.

 

 

 

SES KALİTESİ

Ses kalitesini deneyimlerken aralarında açık ara fark olduğuna ilk müzikte kanaat getirdim. Energy Sistem ile müziği dinlediğimde müziği gerçekten hissedemedim çünkü geçiş noktalarında tonu değiştirmeyerek adeta bir mono gibi sabit kalıyordu. İçerisinde 40 mm Neodinyum bir sürücü bulundurduğu iddia edilmesine rağmen beni aynı fiyatta bir JBL kadar bile tatmin edemedi. Fakat ses kasmak gibi oyun işlerinde sürücüsü sayesinde oyundan biraz daha keyif alıdğımı söyleyebilirim. Tabi Queen’den Bohemian Rhapsody gibi bir şarkı dinleyip onu yaşamak istiyorsanız sizi bir tık üzebilir.

Tribit ise stüdyo kulaklığı etiketine yakışır bir şekilde bassları ve tizleri gayet güzel ve sınırda yaşatarak kendisine laf söyletmiyor. 900 tl gibi bir fiyata gerçekten alınabilecek en muazzam stüdyo kulaklığı olma niteliği taşıyor.

 

KONFOR

Bu kulaklıklarla geçirdiğim 1 haftanın ardından ikisinin de konfor açısından gayet iyi olduğuna kanaat getirdim. Ama tabii ki aralarından bir tanesi daha iyi olmak durumunda. Tribit’in geniş kulak yastıkları kulağımın direk üstünü değil de yanlarını çevrelediği için daha az miktarda baskı hissettim. Energy Sistem ise kulağın direk üstüne yapışarak yaz ayları gibi sıcak mevsimlerde size bir saatin ardından kendini bıraktırma mesajı verebilir. Neticede bu kategoride de 300 tl daha fazla vererek kesinlikle Tribit almanızı şiddetle tavsiye etmek zorundayım. Ama eğer param bu kadar daha üstü olmaz gibi bir izlenimle giderseniz konfor olarak rahat etseniz de uzun saatler kullanım imkanı olamayacağını söylemek zorundayım.

 

 MİKROFON KALİTESİ

İki kulaklığın mikrofonu da hemen hemen birbirine yakın seviyede kaliteye sahip diyebilirim. Fakat Tribit burada da kendini belli ederek gürültü engelleyicili çift mikrofon kullanarak gecikmeyi azaltmış. İkisi de birbirine yakın ama Tribit’te çift mikrofon var dedim. Neden mi aynı? Çünkü buradaki mikrofonun bir tanesi sese değil gürültüye odaklanarak sadece onu filtreleme görevi görüyor yani kaliteye pek de bir etkisi olmuyor.

 

 

 

AKTİF GÜRÜLTÜ ENGELLEME

İkisine de fiyat performans ürünü denmesinin sebeplerinden biri de 1000 tl altı gibi bir miktarda olmalarına karşın aktif gürültü engelleme özelliğini barındırmaları. Aktif gürültü engelleme özelliğini birkaç kelimeyle açıklayacak olursam, kulaklığın kulağınıza gönderdiği ve sizin duymadığınız bir frekans sayesinde dışarıdaki gürültüleri kulaklarınız duymaz hale geliyor. Pasif gürültü engelleme ile aralarındaki en büyük fark, biri ses gönderme yoluyla engellerken diğeri ise sadece kulaklığın kulağınızı kapatmasıyla sesleri bir tık soğurmuş oluyor. Energy Sistem’de tek tuşla anc özelliği aktif ediliyor fakat Tribit kadar stabil halde çalışmayı sürdüremiyor.

 

 GENEL DEĞERLENDİRME

İki kulaklığı da pek çok farklı kategoride enine boyuna değerlendirdik ve puanlarını az çok verdik. Her ikisinin de fiyat performans ürünü olduğunu dile getirdik. Energy Sistem Travel 5’in 27 temmuz itibariyle piyasa fiyatı ortalama 600 tl iken Tribit Quiet Plus 72 ise 900 tl civarında şatışa sunuluyor. Eğer 900 tl kulaklığa verebilecek paranız varsa Energy Sistem’i kafanızdan silip 3te 1i daha fazla fiyatına çok daha mükkemmel bir kulaklık olan Tribit’i alabileceğinizi unutmayın. Fakat maksimum bütçeniz 600 tl gibi bir miktarsa Energy Sistem’de bir Jbl T500’e göre sizi kat kat daha mutlu edebilecek bir kulaklık. Çünkü T500’de aktif gürültü engelleme bulunmazken adamlar aynı fiyatta olan bu kulaklığa on numara bir şekilde sistemi oturtmuş.

 

1Energy Sistem Travel 5 Bluetooth ANC Kulak Üstü Kulaklık

1

Artıları1
Eksileri1
Fiyatları

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.